MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Весілля » Шлюб без кохання: щастя чи злочин?
Шлюб без кохання: щастя чи злочин?
OlenkaДата: Субота, 10.12.2016, 17:52 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
В сучасному світі так вже сталося, що жінок на планеті більше ніж чоловіків. Тобто як не крути, а для всіх чоловіків не вистачить. Жінки це розуміють і добре знають, що для того щоб обирати самим їм потрібно бути конкурентноздатними. Для цього окрім звичайного набору з освіти, манер, знання правил етикету, начитаності та зовнішнього вигляду, часто використовують свої жіночі хитрощі. Хто вчиться готувати усі 365 кулінарних рецептів на кожен день, щоб прокладати шлях до серця чоловіка через шлунок, хтось вивчає усі сторінки Камасутри, хтось спокушає матеріальними складовими. Усе заради того, щоб поруч опинилась людина, яка теж може щось запропонувати. Бажано твого ж рівня та статусу.


Шлюб без кохання: щастя чи злочин?

Як це меркантильно і не звучить, але сьогодні в розмові звичайних пар можна почути таку фразу «А що ти мені можеш запропонувати у відповідь?». Це схоже на неформальний договір між людьми, які нарешті вирішили створити сім’ю. Чи то вік уже належний, чи то батьки підганяють до заміжжя чи то просто пара зустрілась підходяща. Причини не такі вже й важливі. Головне ціль. Та чи мають такі стосунки право на існування чи може вони приречені на провал?

На цю ситуацію можна поглянути з різних сторін. Право на існування вони все ж мають, оскільки це стало все частішим явищем. Люди з віком, коли переступають межу тридцяти років, вже рідко керуються такими емоціями та почуттями як у вісімнадцять. І ще рідше можуть одружитись тільки з однієї причини «Бо ми любимо одне одного!». З часом навіть несвідомо, але починаєш звертати увагу на такі речі як перспектива стосунків, перспективність кандидата в чоловіки, місце праці, успішність, забезпеченість і т.д. І це окрім моральних якостей: щоб і уваги достатньо приділяв, і про сім’ю дбав, і дітей любив, був щедрим та турботливим чоловіком. В жінок відбувається своєрідний відбір серед потенційних кандидатів, де вони підсвідомо звіряють чи підходять вони за цими пунктиками. А коли все ж знаходять максимально підходящу особу, то пропонують себе красиву-успішну-розумну у відповідь.

Чоловіки теж в свою чергу в вирі буденних справ, дзвінків, клопотів часто не знаходять часу на пошуки «тієї єдиної». І коли зустрічають людину, яку можуть уявити матір’ю своїх дітей, зазвичай не довго думають над пропозицією заміжжя. Так і створюються сім’ї, де основою є не кохання, а взаємна вигідність стосунків. На перший погляд, що ж хорошого може бути в цьому? Люди не кохають, але співіснують, ділять домашній простір, ліжко, справи. Та це тільки на перший погляд здається все однозначно. Але якщо зазирнути глибше, то можна побачити переваги таких стосунків.

Шлюб без кохання: щастя чи злочин?Люди, які не кохають одне одного, дуже рідко ревнують і дорікають одне одному на грунті ревнощів. Не вимагають надмірної уваги, не обмежують свободи партнера та його право вибору щодо проведення вільного часу. Менше скандалів, менше емоцій, менше зіпсованих нервів. Ішовши на такі стосунки, вони наперед знають чого очікувати, вони знають свої сімейні обов’язки і обов’язки свого партнера. Вони знають правила і слідують ним. Часто кохання заважає здоровому глузду, а такі пари завжди можуть мислити свідомо. І це не виключає того, що їм може бути комфортно разом, цікаво спілкуватись, відпочивати, зустрічатись з друзями, працювати, будувати спільні плани на майбутнє, народжувати і виховувати дітей, в спокої і гармонії.

Серед таких сімей рідше трапляються розлучення. Оскільки усім відомо, що найчастіше пари розлучаються саме через матеріальні труднощі, небажання кимсь з подружжя заробляти гроші, на фоні чого виникають щоденні конфлікти та в результаті розлучення. Особливо це зустрічається серед молодих пар, котрі вважають, що для існування щасливої сім’ї потрібно тільки кохання і якщо є воно, то усе інше неодмінно буде. Проте коли усе інше чомусь не приходить, ілюзії розвіюються, а люди розчаровуються. В сімейних парах, де усе розплановане наперед, такі випадки трапляються значно рідше. В них не виникає конфліктів на фоні матеріального забезпечення, вони наперед знають що їх очікує.

До того ж наша країна уже почала наслідувати іноземні традиції щодо укладання шлюбних договорів. Торік в Україні їх підписали 1037, в тому числі на Львівщині 43. Це в таких парах є додатковою гарантією вдалого сімейного союзу. І обоє його учасників не сприймають пропозицію укласти такий договір як особисту образу. Вони адекватно та з розумінням ставляться до цього. Щоправда про такі шлюби важко сказати, що вони створюються на небесах.

Кожна людина має право вибору, на яке не повинні впливати стереотипи суспільства, батьків чи сусідів. Кожній людині як для цілковитого щастя, так і для вдалого шлюбного життя потрібно щось своє. Хтось не може без кохання, для когось вистачає симпатії. Хтось бачить рай в шалаші, інший – шалаш в раю. Для когось стосунки без кохання здаються аморальними, іншому для щастя не потрібна мораль. Так чи інакше головною ціллю кожної людини є створення сім’ї та народження дітей. А якщо сім’я та діти щасливі, то хіба має значення як досягнуто цієї гармонії?
Прикріплення: 7096288.jpg (17.4 Kb)
 
OlenkaДата: Неділя, 26.02.2017, 14:52 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 3285
Вранці йому хтось подзвонив і, судячи з
усього, запитав де він. Він відповів: "в жінки". Мене аж
пересмикнуло. А мені тільки-тільки стукнуло 21. Він майже на рік
молодший за мене.
 
GriniiДата: Понеділок, 03.08.2020, 15:51 | Повідомлення # 3
Повідомлень: 4
Без любви бывает только по расчету.
 
OlenochkaДата: Понеділок, 08.03.2021, 09:38 | Повідомлення # 4
Повідомлень: 4511
Grinii, ну і таке буває))
 
uiu9015Дата: Понеділок, 26.07.2021, 20:26 | Повідомлення # 5
Повідомлень: 2
Злочин двоих, и тот кто не любит виноват. И тот кто слепо притворяется, что не видит нелюбовь. Из-за этого все несчастны. Всегда выбирайте себя, жертвы никому сейчас не нужны
 
OlenochkaДата: Пятниця, 30.07.2021, 10:59 | Повідомлення # 6
Повідомлень: 4511
uiu9015, гарна відповідь
 
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Весілля » Шлюб без кохання: щастя чи злочин?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом