Olenochka | Дата: Субота, 29.07.2017, 14:28 | Повідомлення # 1 |
| „Нещодавно я розлучилася зі своїм хлопцем. І вчора моя подруга запитала, чи я викинула сувеніри з яких – спільні фотографії, sms, висушені квіти. Я сказала, що ні тому що не бачу такої необхідності, і це для мене сувенір. А вона заявила, що в такому разі я щось ще відчуваю до нього. Це правда? Для того щоб щось довести собі, я повинна викинути ці речі?" Оксана, 15.
Викидати або залишати речі колишнього хлопця чи дівчини, досить спірне питання. Для деяких очевидно, що такі сувеніри викидати, для інших – неприпустимо. Як це в дійсності? Якщо залишити собі кілька дрібниць то чи насправді це означає далі притаманну в серці любов?
Це важливий етап нашого життя
Як це зазвичай буває, відповідь на питання залежить від багатьох факторів. Насамперед – що ви відчуваєте, коли ви дивитеся на такі дрібниці. Якщо ви посварилися у відносній гармонії, без великого болю і страждання (тому що, наприклад, просто щось вийшло) і сувеніри після екс просто... подарунки, то не має сенсу їх викидати. Докладно пояснює Мартіна:
– Звичайно, я тримаю спогади колишніх хлопців – у мене вже дві таких "коробки" І мова не йде про те, що я їх люблю це абсурд. Навить у нас немає тісного контакту, ось так "привіт" на вулиці. Але колись це було важливо для мене, Хтось давно написав мені, що любить мене і дав цю квітку або інший подарунок. Це частина мого життя. Я хочу мати можливість колись показати онукам ці дрібниці і сказати: "Бабусю колись любив такий Юра, подивіться". Це забавно, але теж важливо для мене. Приємно знати, що було колись коханим. Я не збираюся ці речі викидати, але й повертатися до своїх колишніх теж.
Якщо ви вважаєте так само – не викидайте цих сувенірів. Сховай їх кудись глибоко і забудь на кілька років. Ви побачите, що коли випадково знову їх відкриєш, посміхнешся коли згадаєш спогади ;-). Але в такій ситуації це дійсно не повинно мати занадто багато спільного зі все ще живим почуттям. Швидше з жадібності – ми любимо згадувати, що нас хтось колись любив :-)!
Коли спогади до колишнього хлопця болять... То що означає, що сувеніри після колишніх, завжди, в будь-яких обставинах повинні з нами залишитися? Ну, не обов'язково. Безумовно, ні, якщо:
- Ваше розставання було для тебе величезним досвідом і ти його не хотіла розходитися. У зв'язку з цим все ще відчуваєш біль, а можливо навіть
сподіваєшся на примирення.
- Постійно повертаєшся до цих речей. Ти понюхаєш його сорочку, чіпаєш його фотографію, на якій він посміхається. У вас є враження, ці кілька дрібниць посилює твою біль – ти плачеш на них, але не можеш втриматися.
- Ви відчуваєте, що тримати ці речі тебе блокує перед відкриттям нової глави в житті. Тоді сувеніри є чимось на зразок
невеликий якір, який тримає тебе на болючих спогадах і помилкові надії.
Якщо це звучить знайомо, то на жаль, – варто викинути ці сувеніри. Спалити, порвати, викинути в сміття. Позбутися від них, щоб врешті мати можливість, почати жити по-новому.
Не піддаватися спокусі, не дати себе в це втягувати. Подумайте – замість того, щоб плакати весь вечір над есемесками від нього, просто подумай: "Ну, шкода що викинула" та йдеш гуляти з друзями. Ти підеш далі, ти залишиш за собою минуле. Так, це працює!
Попросіть когось (наприклад, подругу) за допомогою неї позбавтеся від цих речей разом. Викинь його/її теж зі списку контактів, заблокуй на FB. Хай не спокушає тебе повторний контакт і поверненя до нього хоча б у думках. Можливо, колись з'явиться жаль, що все це зникло. Але тепер це не важливо – потрібно думати про сьогодення і про те, щоб знову почати насолоджуватися життям.
Сувеніри після колишній хлопець і новий партнер
Якщо ви знаходитесь в нових відносинах, а партнер вимагає щоб ти викинула сувеніри, до яких ви відчуваєте прихильність – що робити в такій ситуації? Краще всього пояснити. Скажи прямо – „це сувеніри, як мушля з моря. Я була колись з кимось, і я посміхаюся в ці моменти. Але вже цієї людини давно не люблю і це не зміниться". І не викидайте. Це ваші старі речі і у вас є право їх тримати. Можливо, просто приховайте їх, десь дуже глибоко та уникайте відповідей на питання, що ти з ними зробила/в.
|
|
| |
Olenochka | Дата: Пятниця, 29.06.2018, 23:08 | Повідомлення # 2 |
| Після розриву відносин просити повернути подарунки - це ганьба! Віддавати їх - неповага до минулого.
Те, що дарю - воно вже не моє.
|
|
| |
Olenochka | Дата: Субота, 16.03.2019, 12:48 | Повідомлення # 3 |
| Вчора розлучилися з дівчиною і на прощання вона зробила мені ...... прибирання в квартирі))). Прийшов додому - розплакався). Вона найкраща, нехай вона буде щаслива
|
|
| |
knopa | Дата: Пятниця, 19.04.2019, 16:53 | Повідомлення # 4 |
| Цитата Знаете ребята что хочу сказать.. Цените любимого человека и время с ним..
Так, час проведений з коханою людиною не зрівняється ні з чим І бажаю на відміну від автора зрозуміти це вчасно (Юля Погорілець)
|
|
| |