MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Відносини » Психологія спілкування » Мистецтво ведення бесіди Всі ми знаємо таких чоловіків, у я
Мистецтво ведення бесіди Всі ми знаємо таких чоловіків, у я
OlenkaДата: Неділя, 18.01.2015, 20:54 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
Мистецтво ведення бесіди

Всі ми знаємо таких чоловіків, у яких є талант вести бесіду. Вони можуть поговорити з ким завгодно і про що завгодно у невимушеній, вільній манері, і люди в їх присутності будуть почувати себе вільно і комфортно. Зовсім незнайомій людині після бесіди з таким маестро здається, що він знає його багато років.

Деяким чоловікам від народження притаманне природна чарівність, але мистецтво ведення бесіди - це вміння, яке може освоїти кожен. Красномовними ораторами ви, можливо, не станете, але ви можете навчитися вести бесіду так, що вас вважатимуть душею компанії, ви будете справляти враження на дам і завойовувати нових друзів. Нижче ми наводимо поради та рекомендації, які допоможуть правильно включитися в розмову.

Що потрібно робити під час бесіди?

Слухайте більше, говорите менше - як би іронічно це не звучало, ключовим моментом у мистецтві ведення бесіди є не вміння говорити, а вміння слухати. Уникайте розмовного нарцисизму. Задавайте людині, з якою спілкуєтеся, цікаві та продумані питання. Люди люблять говорити про себе. Запитайте їх про те, що у них викликає найбільшу складність в роботі, або як вони бачать свою професію в майбутньому. Потім задайте уточнюючі питання, щоб вивудити більше подробиць. Проявіть щиру зацікавленість, зосередивши увагу на те, з ким ви
розмовляєте, кивайте головою, підтакуйте в підходящі моменти.

Заздалегідь продумайте теми і підготуйтеся - якщо ви не знаєте людей, з якими вам доведеться розмовляти, подумайте, що їх може зацікавити. Запитайте їх про що-небудь цікаве, що знаходиться в місці їх проживання, почитайте про компанію, в якій вони працюють і т. Д.

Адаптуйтеся до співрозмовника - можна скористатися правилом: «Не говоріть про політику, секс і релігії». Але набагато краще адаптувати свої розмовні теми під конкретного співрозмовника. Говорити про політику, релігію і секс з новими знайомими може бути не зовсім зручно, а ось посперечатися на ці теми із старими приятелями цілком доречно. Розмови про мотоциклах в змішаній компанії будуть нецікаві багатьом гостям, але немислимо обійтися без них в компанії своєї тусовки мотоциклістів.

Говоріть по черзі - розмова, це групове заняття, в якому кожен співрозмовник то й справа вставляє цікавий факт. Це не час для довгих монологів. Якщо ви помітили, що говорите вже протягом декількох хвилин, а з боку співрозмовників не було ні питань, ні коментарів, ні інших ознак життя, то ви, швидше за все, занадто захопилися. Дайте слово іншим.

Подумайте, перш ніж щось сказати - більшість незручних моментів виникають через те, що людина не думає перед тим, як починає говорити. Не кидайтеся оціночними судженнями, щоб нікого не образити.

Чого не можна робити під час бесіди?

Не розмовляйте тільки з однією людиною - інші будуть відчувати себе незручно. Можна образити людину, вибравши нецікаву або незнайому йому тему. Наприклад, особливості роботи, в яких розбирається тільки ваш колега, або жарти та історії зрозумілі тільки близьким друзям. Заводите розмову на такі теми, щоб будь-хто міг приєднатися.

Не розмовляйте з позерами - позери, як правило, не тільки погані друзі, але й дуже неприємні співрозмовники. Ви говорите йому, що недавно купили нові черевики, він у відповідь починає розповідати про черевики, які зробив собі сам зі шкіри оленя, убитого ним власноручно одним мисливським ножем. Позер вважає, що його розповіді демонструють його перевага, але вони навпаки, переконують лише в його голослівності.

Не діліться особистим надміру - нам усім доводилося зустрічатися з людьми, які при першому ж знайомстві розкажуть всю історію свого життя. Через дві хвилини ви вже будете знати, чому його кинула подруга, як він переживає з приводу облисіння, і чому його ніколи не підвищать на роботі. Ці постійні виливу наводять на думку про безвихідь і завжди відштовхують людей. Залишайтеся трохи загадковими, заінтригує людей, нехай вони захочуть дізнатися більше.

Чи не копайтеся в особистому житті інших людей - поважайте їх свободу. Щоб випадково не зачепити за хворе, не питайте безпосередньо про те, що вас цікавить в іншій людині, а добровільно надайте йому інформацію про себе. Людина, якій буде зручно говорити на цю тему, як правило, в свою чергу поділиться власним досвідом. Якщо він не надходить таким чином, змініть тему.

Поводьтеся природно

Є гарна рекомендація, пов'язана з етикетом поведінки в суспільстві: якщо ви розумієте основні правила, перестаньте думати про них постійно, і нехай все йде своєю чергою. Можна слідувати всім перерахованим вище правилам, але якщо оточуючим здасться, що ви ведете бесіду за заздалегідь підготовленим шаблоном, це здасться дуже дивним. І вже не має значення, наскільки ви будете чемні, якщо ви справляєте враження нещирого людини. Перестаньте манірничала, говорите про те, про що вам сам
 
Поради для Підлітків » Форум » Відносини » Психологія спілкування » Мистецтво ведення бесіди Всі ми знаємо таких чоловіків, у я
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом