Olenochka | Дата: Понеділок, 21.08.2017, 15:14 | Повідомлення # 1 |
| „Допоможіть, бо я дійсно не знаю, що мені робити. Справа в тому, що у мене є хлопець. Все круто, добре розуміємо одне одного, разом вже два роки. Проблема, полягає в тому що коли пішов в універ,то став дуже багато пити. Нові друзі, яких я не люблю, та постійно з ними п'є – пиво, або щось міцніше. Звичайно, потім веде себе по-різному, ну і смердить від нього. Я втомилася від цього. Він вже алкоголік? Я повинна його залишити? Адже я люблю його!"
Хлопець багато п'є – це значить ? Якщо у вас аналогічна проблема, або сам/-і ви починаєте замислюватися над тим, щоб не пити алкоголь занадто часто, варто задати собі питання, скільки його насправді ви п'єте. Немає такого поняття, як "норма" кількість алкоголю для підлітків – тих, які не досягли 18 років. За законом вони не можуть споживати ніякого алкоголю, а відповідальність за інше положення речей, падає на батьків. Завжди потрібно мати таким чином, усвідомлення того, що в разі "невдачі", ви можете наробити собі і своїм батькам великих проблем.
Подивимося,на справу більш "життєво". Ти йдеш на вечірку, і всі прагнуть що-небудь міцніше. Теж є бажання спробувати. І саме тут слід розмежовувати питання, вживання алкоголю у надто великих кількостях. Якщо ви візьмете в подібній ситуації, коли келих вина або одне пиво що трапляється дуже рідко, то ми говоримо скоріше про спроби, ніж про проблему. Але коли спирту значно більше, і ви після нього частіше – це вже не одне і те ж.
Так само і з твоєю симпатією. Подумайте, скільки п'є. Або ти нервуєш, бо два рази почула від нього пиво, але ти ж знаєш, що це була невелика кількість, або все частіше і частіше бачиш вже навіть зміни в поведінці після вживання алкоголю. В першому випадку теж варто поговорити, але це швидше спробувати. У другому обов'язково потрібно діяти по-іншому.
Мій хлопець багато п'є – дійсно дуже багато! Якщо твій хлопець насправді споживає занадто багато алкоголю, і починає тебе хвилювати в певній мірі, як Це камілла, це ви повинні працювати. Автор нашого листа запитала, що її хлопець вже залежні від алкоголю. Ну, не обов'язково – може просто це типу стимулятор, пробувала справжньої крові йому до такої міри, що він вирішив спробувати її частіше. Не означає, що це вже залежність, але в той же час не означає, що про цей ризик не варто говорити! Навпаки – і це з багатьох причин. Як провести таку бесіду? Насамперед, поговоріть спокійно – не в нервовій обстановці, коли саме вислухати від нього (знову) алкоголь. Це ні до чого доброго не призведе. Взагалі-то, варто пам'ятати, що такі розмови завжди слід проводити в тверезості, інакше практично завжди закінчуються їх сварками, а для питущого і так нічого не доходить. Поясніть своєму хлопцеві, що дуже його любите і саме тому ви хочете торкнутися той, а не інший предмет. Важливо те, щоб сказати про це на самому початку. Потім скажи про свої "жалях". Почніть з того, що вам більше за все не подобається. Варто заздалегідь підготуватися до такої розмови і створити собі список аргументів. Скажи мені, що ваш контакт значно втрачає у вартості, що ви відчуваєте знехтувати, але в першу чергу – що ти турбуєшся про нього. Зрештою уявіть, що вам не подобається те, що ваші відносини тепер виглядає так, а не інакше. Не проси, тільки повідомте має право тобі це не подобається, і ви повинні говорити про це відкрито. Запитай про альтернативу – наприклад, одна зустріч з хлопцями на тиждень замість трьох чи чотирьох, із зменшеною кількістю алкоголю.
Розрив коли хлопець занадто багато п'є? Це може бути хороший вихід!Звичайно, не знаючи ситуації, не можна однозначно радити нікому: "Завершити відносини". Однак, ви повинні ретельно подумати про те, що робити далі в ситуації, коли твій хлопець не хоче з тобою розмовляти, або тебе "масла", кажучи, що ти перебільшуєш, і вона нічого не змінила. Тому що якщо це вже зараз так виглядає, то що буде через кілька років? Подумай про це точно ніхто не хоче бути на третьому місці в житті коханої людини, відразу після друзів... і алкоголю.
|
|
| |
Olenochka | Дата: Вівторок, 24.10.2017, 10:16 | Повідомлення # 2 |
| мій батько алкоголік час від часу він влаштовує сварки інколи б'є.Через це в мене є страх перед чоловіками і при розмові з ними я не можу показатись якою я є насправді а виглядаю"мороженою" . Я не можу нікого підпустити до себе мені дуже важко бути говіркою з новими людьми. Але коли я людину знаю тривалий час то я можу розвеселити до сліз і говорити з нею без перестанку і завжди знаходжу про що говорити. Також я боюсь що я повторю долю своєї мами і баьусі у яких чоловіки страждали алкоголізмом.
Я вважаю ти повинна забути про нещастя мами та бабусі, це їхнє життя, а от ти маєш бути впевнена, маєш бути налаштована на те, що ти будем мати шикарного чоловіка, прям чоловіка мрій, не бійся заводити нові знайомства, бо інколи так можна і прогавити своє щастя.
|
|
| |