MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Краса та стиль » Дієти » Чому варто читати етикетки на продуктах?
Чому варто читати етикетки на продуктах?
OlenochkaДата: Середа, 05.06.2019, 21:19 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 4511
З читанням етикеток, як з регулярною фізичною активністю – всі ми знаємо, що це потрібно, але деякі лише дотримуються цих правил здоров'я. Хоча вправи, біг і басейн вимагають від нас певних зусиль, читання етикеток вже є лише питанням звички. Звичці, які в значній мірі може вплинути на наше самопочуття!



Варто і навіть потрібно читати етикетки продуктів харчування – навіть підліткам. Причиною є, перш за все, той факт, що багато що з них не має нічого спільного з нашими уявленнями. Якщо для вас має якесь значення (а для вашого організму), чи ви п'єте апельсиновий сік, а може хімічна рідина з води, ароматизаторів і барвників, то просто потрібно почати перевіряти те, що купляєте. В іншому випадку ви залишитеся в колі відмінно керованих клієнтів.

Неконтрольовані спалахи гніву.

Багато людей з депресією не може впоратися з власною проблемою. Все це ускладнює усвідомлення того, що так багато залежить від нас самих (і зароджуються сумніви. „що зі мною не так?") і слова інших, такі як"Візьми себе в руки, ти не можеш оцінити те, що у тебе є". Накопичення невдалих спроб впоратися з жахливим самопочуттям, призводить до появи агресії і спалахів гніву – в абсолютно неадекватних ситуаціях.

Не будемо, вас мучити точними інструкціями, які "Е" на етикетці дуже погані, а які насправді не роблять нам шкоди. Замість цього ми дамо вам п'ять причин читати етикетки:

Ви почнете їсти набагато менше хімії та консервантів.

Наприклад: якщо варення з соком полуниці буде мати в складі дійсно тільки сік з полуниці, а в складі ви знайдете положення: сік полуниці. Але якщо виробник варення хоче заробити швидше і більше, то в складі буде один-два "Е", антиоксидант, ароматизатор, цукор, вода... - все, що потрібно для виробництва замінника соку.

Гарна ідея - це завжди порівняння декількох продуктів різних компаній. Ви швидко помітите різницю.

Не даш себе обдурити в плані кількості конкретного компонента.

Виробники продуктів харчування знають, що достатньо написати (великими літерами) з вмісту якогось компонента, щоб споживач потягнувся саме за їх продуктом. Вони також знають, що більшість клієнтів супермаркетів не читають етикетки. Це прямий шлях до маніпуляції. Давайте повернемося до нашого джему. На полиці ви бачите дві баночки, на кожному напис: "з малиною". Проблема в тому, що в одному вміст малин становитиме 5% , у другому-50%. Це зовсім інша їжа - і варто заплатити за неї більше.

Ви не будете отруювати себе надмірною кількістю солі і цукру.

Справа проста: чим більше цукру, солі і підсолоджувачів, тим гірший продукт. Кращий варіант-купити продукт без цих добавок - виробники найчастіше хвалять їх відсутністю спереду упаковки.

І тепер цікавий факт: дослідження показують, що люди, які читають етикетки продуктів, важать в середньому на чотири кілограми менше, ніж ті, хто цього не роблять. Чи знаєте ви, чому? Саме тому, що уникають надлишку цукру і солі! Якщо ви перевірите під цим кутом все що купується протягом року з продуктів, це дає кілограми цих шкідливих добавок!


Ти не можеш маніпулювати собою.

Чи знаєте ви, що різниця між апельсиновим соком і соком "з ароматом апельсина" просто колосальна? Писати про продукт, що він" зі смаком " чогось там, це часта процедура виробників продуктів харчування. Не обманюйте себе – такий продукт навіть не стояв поруч з апельсиною, хоча смак може показати щось інше. Напевне є також, що "напій зі смаком апельсина" не надасть вашому організму майже ніяких поживних речовин.

Ви не пошкодите шкіру.

Отже, тепер давайте перейдемо на деякий час в світ косметичних етикеток. Чи знаєте ви, що в багатьох косметиках додаються шкідливі речовини? Забивають вони пори, призводять до запалення шкіри і появи прищів. Якщо ви почнете читати етикетки, ви будете звертати увагу на те, щоб не купувати косметику з парафіном, парабенами і силіконами. Можливо, ефект буде навіть таким, що ви в кінцевому підсумку позбудетеся від проблем зі шкірою!

Немає читання, немає усвідомлення

Пам'ятайте, що продукти практично всіх категорій, відрізняються складом. Це означає, що якщо ви не читаєте етикетки, ви кидаєте в себе величезну кількість абсолютно непотрібних інгредієнтів чи використовуєте косметику з нехорошими добавками – вони дійсно можуть погіршити ваш настрій або пошкодити вашу шкіру. Для зміни досить продовжити свої великі покупки всього кілька хвилин – стільки потрібно, щоб купувати добре.

Джерело teenzone
Прикріплення: 2729418.jpg (83.5 Kb)
 
Поради для Підлітків » Форум » Краса та стиль » Дієти » Чому варто читати етикетки на продуктах?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом