MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Цнотливість » Соромлюся іти до гінеколога
Соромлюся іти до гінеколога
OlenochkaДата: Вівторок, 12.06.2018, 21:47 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 4511
„Мені 16 років, я незаймана. Протягом трьох місяців моя мама нон-стоп мені каже, що вже пора на те, щоб я врешті-решт пішла на контроль до гінеколога, перевірити, чи все ок і зробити основні аналізи. Я знаю, що вона права, але... боже мені так жахливо соромно йти до гінеколога! При одній думці, що я повинна себе показати комусь, роздягнутися і дозволити перевірити, вже стає погано. Що мені робити?" Олеся.



Сором перед першим візитом до гінеколога є практично у кожної дівчині. Ті, хто ще незаймані почувають себе значно гірше – в кінці кінців хтось буде їм "туди лазити", а таке ще ніколи не відбувалося! Ну і ще страх перед болем... Але, тим не менш, звернутися до лікаря, в кінці кінців потрібно – заради турботи про своє здоров'я. Я поясню, що робити аби звести до мінімуму сором і страх.

Хороший гінеколог на вагу золота

Абсолютно найголовніше для тебе, це аби вибрати хорошого гінеколога. Напевно, навіть не підпускаєш до себе думку, аби це був чоловік, – та окей, не потрібно взагалі йти до гінеколога чоловіка. Переважна більшість молодих дівчат, почуває себе набагато краще, якщо лікар  жінка. Відпадає сором пов'язаний з тим, що тебе торкається чоловік, а це вже дуже багато.

Звичайно, дуже важливо для тебе буде , аби вибраний тобою лікар був хороший. В цьому немає нічого дивного – коли ми відчуваємо ніжність, чиюсь усмішку і втішні слова це дійсно дуже важливо. І, на щастя сьогодні ми живемо в епоху Інтернету, в якому можна перевірити, чи дійсно наш спеціаліст є хороший. Там є всі, відгуки про лікарів гінекологів. Вибери того, хто має найкращі оцінки та в яких з описів пацієнтки відмічають доброзичливість лікаря щодо своїх пацієнток.

Також, гарною ідеєю буде запитати досвідчених подруг, мами або тітки – вони напевно вам порадять.


Ти соромишся йти до гінеколога? Не ходи туди одна!

Друга підказка буде така, аби на дослідження піти з кимось- а точніше, з кимось, хто тебе підтримає. Це може бути мама, тітка, бабуся або навіть подруга, якій ти довіряєш. Пам'ятай, що цей чоловік не повинен входити з тобою в кабінет – а просто, щоб заспокоював ваші нерви в коридорі. Навіщо ж почувати себе самотній, якщо поруч є той кому ти виговоришся?


Усвідомлення

Ще один крок в освоєнні страху,  що той хто буде тебе чіпати є лікарем. Уяви собі – що ти йдеш до фахівця, який має наприклад десятирічний досвід роботи, то це означає, що в день він приймає близько десяти пацієнток) бачив у своєму житті якісь двадцять п'ять тисяч оголених жінок. Двадцять п'ять тисяч (а часто і більше!)! Це значить, що те з чим ти прийдеш його аж ніяк не здивує повір, а вигляд твоїх інтимних зон є для нього таке "дивно", як вид світлофора на перехресті. Це просто норма, нічого шокуючого або нового. Так, як для ларинголога не дивно, розглядати ваш ніс, так і для гінеколога піхва жінки-це просто орган для оцінки. Втішно, правда?

Пам'ятай, що ти будеш почувати себе впевненіше, якщо на самому початку скажеш лікарю чи лікарці, що це твій перший візит, і почуваєш себе ніяково (не бійтеся в цьому зізнатися). Скажи, що ти незаймана – хочеш аби було ніжне дослідження. Повір, лікар обов'язково це врахує і зрозуміє, що ти боїшся.

Якщо тобі буде легше, підготуй перелік запитань, які хочеш задати лікареві. У пориві емоцій ви можете про щось забути, і немає необхідності, аби знову повернутися туди за два тижні .

Коли ти подбаєш про всі ці аспекти, то звісно все не буде так погано, що підтверджує 15-річна Галя:

– У гінеколога була три тижні тому, мене почало свербіти "там", ну і мені довелося піти. Я страшенно боялася, я відчувала себе як на голках. Але мама вибрала мені супер-доктора, а моя подруга чекала в коридорі. І це зовсім не так вже й погано! Звичайно, я рада що все скінчено, але мої побоювання були дійсно сильно перебільшені! – сміється Галина.


У твоєму випадку теж так буде, тому не сумуй – головне, це піклуватися про своє здоров'я. Удачі!
Прикріплення: 4806968.jpg (15.9 Kb)
 
OlenochkaДата: Вівторок, 24.07.2018, 11:58 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 4511
Шалено соромлюся коли я гола і на мене хтось дивиться. І походи до гінеколога, ендокринолога, або просто зробити кардіограму відтягаю по саме не можу. І виходить так що я хлопцеві роблю мінет, а на секс все ніяк не можу зважитися. Дівчина 21.
 
OlenochkaДата: Четвер, 04.10.2018, 11:29 | Повідомлення # 3
Повідомлень: 4511
Звертаюся до дівчаток. Вперше за стільки років,мене направили до Гінеколога, лікар сказала нібито, тобі немає 18 , тому приходь з мамою , я там жодного разу не була , і боюся . Тим більше з мамою , сказали ще будуть аналіз брати , скажіть це боляче ? А мама буде стояти за шторкою або як ? Як це все взагалі буде відбуватися ?

Сам процес огляду не є приємним,а мама може почекати в коридорі під час огляду

Ти заходив в кабінет сама 
Тоді тобі кажуть . Щоб ти розділася і сідала на спец стул
В тебе беруть мазок та перевіряють все нори чи ні з організмом 
І все
 
Поради для Підлітків » Форум » Цнотливість » Соромлюся іти до гінеколога
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом