MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Цнотливість » Чи можна завагітніти » Я думаю, що вагітна! Що тепер?
Я думаю, що вагітна! Що тепер?
OlenkaДата: Пятниця, 09.12.2016, 15:44 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
Я думаю, що вагітна! Що тепер?

Думка про ймовірність вагітності часто лякає. Дуже важливо знати всі факти та варіанти вирішення ситуації.



Підліткова вагітність: Симптоми


Симптоми вагітності у підлітка ті ж самі, що й у дорослих жінок – це зміни, які жінка відчуває вже на початкових стадіях вагітності. Однак термін «симптоми вагітності» не цілком коректний, адже симптоми можуть бути у хвороби, тоді як вагітність – не хвороба, а природній фізіологічний стан жінки.
Всі жінки різні і вагітність у всіх протікає теж по-різному. Симптоми вагітності на різних строках вагітності будуть різними. Однак типовими симптомами вагітності є:
Підвищення базальної температури
Затримка/відсутність менструації
Надмірні виділення
Головний біль та відчуття втоми
Токсикоз
Запор та часті сечовипускання
Збільшення розміру та чутливості грудей
Біль та спазми в черевній області
Відчуття опухлості, отікання ніг
Зміна апетиту
Мінливий настрій та надмірна емоційність
Сонливість
І хоча всі вказані симптоми допомагають визначити вагітна ти чи ні, однак лише лікар дасть на 100% правильну відповідь.
Для визначення вагітності ти можеш зробити тест на вагітність, який дає результат з точністю у 99%.

Ранні симптоми вагітності

Існують різні симптоми вагітності. Однак деякі з них можуть виникати через причини не пов’язані з вагітністю. Наприклад, підліток, який відчуває стрес або навантаження, теж може мати симптоми схожі на симптоми вагітності:
- затримка місячних
- нудота та блювота
- часті сечовипускання
- опухлість грудей, болячі відчуття в грудях
- запаморочення
- зміни апетиту

Пізні симптоми вагітності

Коли твоя вагітність розвивається, симптоми стають відчутнішими, тому їх неможливо не помітити:
- збільшення живота
- набір чи втрата ваги
- біль у спині або головні болі
- поштовхи (ворушіння плоду)
- надмірний апетит
У медичних установах кваліфіковані медпрацівники можуть визначити й інші симптоми вагітності за допомоги медичного огляду або УЗІ.

Як вагітність впливає на підлітка?

Коли дитина в тобі росте,  твоє тіло змінюється. І навіть, якщо ти ще не дізналась про вагітність, твій мозок отримав інформацію про це і всі гормональні та фізіологічні зміни почали відбуватися, процес пішов!!!
Інколи новина про вагітність викликає занадто сильні емоції, ти можеш одночасно відчувати: захоплення, хвилювання, страх, розгубленість, образу, радість, розчарування, відчай…
Це цілком природні реакції, як страх та відчай, нерозуміння того, що робити з незапланованою вагітністю.
Якщо ти підліток і живеш статевим життям… Якщо ти неодружена і думаєш, чи знаєш напевно, що вагітна… Мешкаєш удома або в гуртожитку… Можливо саме зараз ти налякана, розгублена і тебе переповнюють емоції…

Куди йти? До кого звернутись?

Твоє майбутнє змінилось, але це не кінець.
Якщо правильно зважити ситуацію та отримати вчасну допомогу, ти матимеш всі шанси на хороше майбутнє.
Ти відчуваєш потребу розповісти про свою вагітність, однак не знаєш кому? Тому є безліч причин. Як тільки ти розкажеш будь-кому, у тебе з’явиться безліч радників, людей, які намагатимуться розповісти, що тобі робити.
Логічно з самого початку розповісти батькам.
Однак якщо вони далеко, або за певних причин ти не можеш розкритись їм, – ти завжди можеш звернутись у Центри допомоги вагітним жінкам та до кваліфікованих спеціалістів.

Прийняти рішення!

Важливо пам’ятати, що деякі рішення впливають на все життя. Це може лякати.
• Що буде, коли ти приймеш рішення лише на основі емоцій?
• Чи приймала ти рішення лише на основі емоцій і що з цього вийшло?
• Чи уникала ти розмови про вагітність?
Ти можеш відкласти рішення на кілька місяців, однак не зможеш тягнути все життя….
Кращий вибір – це рішення, що вирішує проблему, а не призводить до нових.
Існує хибна думка про те, що діяти слід швидко. У тебе є час, як мінімум 12 тижнів, для прийняття рішення та обдумування нового плану свого життя.

Мудре рішення можна прийняти, якщо діяти наступним чином:

1. Визначити суть проблеми
2. Записати всі можливі варіанти вирішення проблеми
3. Зібрати всю інформацію, необхідну для прийняття рішення
4. Переглянути всі наслідки можливих рішень
5. Визначити, що для тебе є цінністю у зв’язку з рішенням, яке приймаєш. Чи не зраджуєш ти власному Я?
6. Прийняти правильне рішення
На шляху до будь якого рішення важливо визначити, що саме ти хочеш робити зі своїм життям.

Можна прийняти неправильне рішення

Рішення, про які потім жалкують і їх не можливо виправити теж приймаються…..
1. На основі самих емоцій, наприклад, через страх, який виникає, коли ми віримо, що щось є сильнішим за нас і загрожує нам.
2. Коли ми приймаємо рішення, аби комусь догодити.
3. Коли ми не маємо достатньо інформації для прийняття рішення. Подібно до розв’язання задачі, в якій не вистачає всіх даних.
4. Коли ми приймаємо рішення, аби уникнути розмов та засуджень з боку інших людей. Однак всі люди робили помилки у своєму житті й робитимуть далі, тому на роль «судді твого життя» вони навряд чи підходять.
5. Коли ми приймаємо рішення під впливом, відчуваємо, що нас примушують наперекір нашій волі.

Поговори з батьками

Як би важко тобі не було – важливо поговорити з батьками!
Звісно ти можеш боятися гніву батьків. Так, їм може бути важко сприйняти новину про вагітність доньки. Саме тому, зазвичай, батьки обвинувачують себе у помилках своїх дітей.
Ти можеш почути: «Що ми зробили не так? Невже ми заслуговуємо на таке?» Можливо, раніше вони навіть попереджали тебе, однак ти зробила по-своєму і тепер боїшся почути: «Ми ж тобі говорили». Можливо, вони навіть заборонили тобі зустрічатися з цим хлопцем і ти їх обманула.
Твоя вагітність для них - таке ж випробовування, як і для тебе. Згадай що відчувала, коли вперше дізналася про вагітність – вони відчувають те саме.
Найкраще розпочати розмову з тим, кому з батьків ти більше довіряєш.
Розпочни з того, що тобі шкода і ти відчуваєш, що підвела їх, попроси вибачення.
Батьки можуть відчувати гнів, почуття провини, страх, розчарування. Твоїм батькам може бути важко зрозуміти, що їх донька так швидко виросла.
Прикріплення: 1178300.jpg (30.2 Kb)
 
OlenkaДата: Вівторок, 20.12.2016, 22:17 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 3285
Повторяю в сотий раз!Без СЕКСУ неможливо завагітніти
 
OlenkaДата: Четвер, 12.01.2017, 12:23 | Повідомлення # 3
Повідомлень: 3285
Так коли можна зробити тест, щоб він дав достовірний результат? Бо та відповідь трохи не в тему
 
OlenochkaДата: Неділя, 06.05.2018, 10:50 | Повідомлення # 4
Повідомлень: 4504
Перші ознаки і симптоми вагітності на ранніх термінах. Ранні ознаки вагітності

Перші ознаки і симптоми вагітності на ранніх термінах 
Важливість ранніх ознак вагітності 
Ознаки вагітності повинна знати кожна жінка, яка живе статевим життям. Помітивши в себе перші ранні симптоми вагітності на ранніх термінах, дівчина відразу зможе вирішити питання про збереження дитини, або про переривання вагітності (аборт). 

Знаючи основні ознаки вагітності, необхідно якомога раніше звернутися до лікаря гінеколога або сімейного лікаря. Раннє відвідування лікаря, в будь-якому випадку, піде на користь жінці і її майбутній дитині. Майбутня мати зможе уникнути численних проблем, пов'язаних з настанням вагітності і з'ясувати для себе, що є ознакою вагітності, а який стан вимагає невідкладної медичної допомоги. Першіознаки вагітності у дівчини на перших тижнях є суб'єктивними, так як в однієї жінки вони можуть бути, а в іншої відсутнім. Перейдемо до опису основних ознак вагітності з повним описом симптомів жінок. 

***Затримка настання менструації - один з найперших ознак вагітності на ранній стадії 
Для того, щоб якомога швидше помітити головний рання ознака вагітність, необхідно завжди уважно стежити за своїм менструальним циклом. У кожної дівчини, яка відповідально ставиться до свого здоров'я, є спеціальний календар або блокнот, де вона відзначає свої критичні дні. Проте не завжди відсутність менструації можна віднести до ознак вагітності на ранніх термінах. Нерегулярність місячних спостерігають багато жінок. Причин цьому може бути безліч - починаючи від нервової роботи, переохолодження і завершуючи серйозними порушеннями в гормональному плані. Для таких жінок існують і інші ознаки вагітності, за якими можна визначити вагітність до затримки. Однак першіознаки вагітності до затримки дуже часто є не зовсім точними. 

Спробуємо стисло розглянути фізіологію даного симптому вагітності (затримка менструації). Почнемо з періоду статевого дозрівання дівчаток - з 12-15 років щомісяця відбувається кровотеча з піхви. Без цієї "неприємності" вагітність була б неможлива. Перші місячні у дівчаток підлітків досить часто бувають нерегулярними. У перші два роки після першої менструації (менархе) нерегулярність місячних - це цілком нормальне явище, проте пізніше з даною проблемою слід звернутися до гінеколога. Складається нормальний менструальний цикл з 28 - 35 днів. Вкорочення або подовження місячних аналогічно не повинно залишатися "непоміченим". 

Зустрічаються абсолютно здорові жінки, у яких спостерігаються порушення менструального циклу. Не знаючи точну тривалість менструального циклу, цим жінкам буде складно помітити ознаки і симптоми вагітності.
 

***Підвищення базальної температури одна з ознак вагітності 
Багато жінок хоча б раз у своєму житті стикалися з необхідністю вимірювати базальну температуру. Головне призначення вимірювання базальної температури - встановлення дня овуляції, тобто того періоду, коли найбільш ймовірно зачаття. Починаючи з 5-6 дня менструального циклу, необхідно щодня вимірювати базальну температуру. Різкий стрибок у бік збільшення базальної температури, свідчить про овуляцію. Деякі жінки навіть використовують даний метод в якості контрацепції. Хоч це і не зовсім надійно. Підвищення базальної температури в період затримки місячних можна розцінювати як один з ознак вагітності. 

Отже, якщо у вас спостерігаються деякі ознаки вагітності, то спробуйте виміряти базальну температуру. Базальна температура вимірюється у прямій кишці за допомогою звичайного градусника. Головна умова - вимірювати базальну температуру необхідно з ранку, відразу після пробудження, не піднімаючись з ліжка. Якщо градусник показує температуру вище 37 градусів, то є всі підстави запідозрити один з симптомів вагітності.
 

***Підвищення частоти сечовипускань є відносним ознакою вагітності 
Отже, якщо жінка спостерігає у себе основні ознаки вагітності - затримку менструації і підвищення базальної температури, але не впевнена в цьому, зверніть увагу на те, як часто ви відвідуєте вбиральню. Проходить близько двох тижнів, проте місячні все ж не йдуть. Однак стали дуже частими позиви до сечовипускання. Якщо ви не хворіли на цистит, тоді і цей симптом є ознакою вагітності на ранніх термінах. З кожним днем ??матка жінки збільшується в обсягах і починає тиснути н сечовий міхур, тому жінка і починає частіше ходити в туалет "по-маленькому". 

***Нудота і блювання на ранніх термінах є одним з явних ознак вагітності 
Більшість жінок саме з цього симптому вагітності починають підозрювати, що стануть матір'ю. І справді, токсикоз для майбутніх мам - справа звична. Найдивовижніше, що причини токсикозу не з'ясовані дотепер. Існують три теорії токсикозу у вагітних. Перша теорія виникнення токсикозу - в організмі майбутньої матері відбувається інтоксикація, і так організм намагається позбутися від шкідливих речовин. Друга - організм жінки так реагує на плід, тобто на "чужорідне тіло". І третя теорія токсикозу - психологічна. Вчені вважають, що токсикоз виникає у жінок, які не готові психологічно ставати матір'ю. Однак, токсикоз і блювота залишаються головними ознаками вагітності на ранніх термінах. 

Трапляється так, що жінки беруть отруєння і кишкову інфекцію за токсикоз. 

***У деяких жінок нерідко зустрічається психологічний токсикоз. При цьому жінка спостерігає у себе ознаки вагітності, якої немає насправді. Психологічний токсикоз спостерігається у жінок, які довгий час намагаються завагітніти, або у жінок, які як вогню бояться вагітності. Помічаючи у себе затримку, жінки занурюються в уявне стан вагітності так, що починають відчувати присутність симптомів вагітності. Однак насправді вагітності немає. 

***Больові відчуття в області молочних залоз 
Набухання молочних залоз знайоме більшості жінок . Майже кожна жінка відчувала нездужання перед місячними. Поширеною причиною є захворювання молочних залоз (мастопатія), яке супроводжує багатьох жінок середніх років і молодого віку. Нагрубання молочних залоз є ознакою вагітності. Молочні залози жінки під час вагітності починають готуватися до грудного вигодовування (лактації), і жінка відчуває цю хворобливість грудей. Найчастіше неприємні відчуття в молочних залозах супроводжуються виділеннями жовтуватого кольору із сосків (молозиво). Якщо жінка вагітна, тоді це варто розцінювати як ознака вагітності; якщо ні, тоді їй може знадобитися консультація у мамолога. 

***Болі внизу живота і в поперековій області 
У ранні терміни вагітності у деяких жінок спостерігається болі внизу живота і в поперековій області. Ця ознака вагітності може бути викликаний важкими фізичними навантаженнями або загостренням циститу (запалення слизової оболонки сечового міхура), або пієлонефриту (хвороби нирок). Болі в нижній частині живота і попереку можуть стати не тільки ознакою вагітності, але і симптомом загрози викидня (переривання вагітності) на ранніх термінах. Якщо ці болі розцінювати як ознака вагітності, то напевно існує загроза переривання вагітності. 

***Швидка втомлюваність 
Природа цього явища досі не ясна. Проте варто думати, що це пов'язано з гормональною перебудовою організму жінки. Плюс до всього, жінка, що помітив ознаки вагітності, підсвідомо намагається вберегти себе і свого малюка від всіляких негативних факторів. Адже під час вагітності витрачається багато сил на саму вагітність, і жіночий організм намагається себе убезпечити. 

***Посилення апетиту 
Жінка в положенні повинна їсти за двох. Про це відомо кожній жінці. Однак це судження не зовсім правильно. Правда полягає в тому, що вагітна жінка повинна споживати більше життєво необхідних вітамінів та поживних речовин. Посилення апетиту у жінки відносять до ознак вагітності на ранньому терміні. Таким чином, організм жінки намагається заповнити дефіцит поживних речовин, необхідних для нормального розвитку та виношування дитини.


Прикріплення: 2380908.jpg (16.1 Kb)
 
OlenochkaДата: Четвер, 28.06.2018, 22:40 | Повідомлення # 5
Повідомлень: 4504
Потрібна допомога!Скажіть будь ласка,був перший раз(але входив неповністю)і починали без презиватива,через пару хв наділи..яка є ймовірність завагітняти?Якщо в мене не кінчав? 



Не завагітнієш, а от букетик якихось інфекцій можна підхопити за 2 хв без прєзерватива. Так шо думай на майбутнє головою.
Прикріплення: 7951077.jpg (25.0 Kb)
 
OlenochkaДата: Середа, 11.07.2018, 09:10 | Повідомлення # 6
Повідомлень: 4504
Потрібна допомога!!
Статевий акт був без презиватива(пару хв і не кінчав і входив не повністю),потім наділи..Через 12 днів почалися місячні,як думати вагітна чи ні?В наті повно дурості.
 
knopaДата: Четвер, 30.07.2020, 09:30 | Повідомлення # 7
Повідомлень: 762
Десь півтори місяці тому був секс із своєю дівчиною. Так вийшло, що закінчив в неї. Сьогодні побачив позитивний тест на вагітність і вирішив пожартувати, мовляв, не можу мати дітей. Вона розплакалась і призналась в зраді. І що я маю тепер з нею робити?
 
Поради для Підлітків » Форум » Цнотливість » Чи можна завагітніти » Я думаю, що вагітна! Що тепер?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом