MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Тіло та здоров'я » Про такі дні » Затримка місячних причини.....що робити коли затримки?
Затримка місячних причини.....що робити коли затримки?
OlenkaДата: Неділя, 30.10.2016, 17:32 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
Затримка менструації: що може викликати це?  
   
Затримка менструації є спільною проблемою з кількома потенційними причинами, і вагітність абсолютно не єдиний. Стрес може бути величезним фактором, але, крім того, недостатнє харчування або надмірне здійснення може бути тим, хто винен в цьому. 
Один досвід затримки менструації"У мене є сестра,якої були неегулярні місячні, так як вона початку менструації. Менструації почалися  пізно для неї, у віці 18 років. Проблема нерегулярні місячні і затримці менструації до сих пір триває.



Оскільки це така поширена проблема, це важко повірити

Те, що затримка менструації?
Затримка менструації проблема називається аменореєю. Є багато різних причин, які можуть викликати відсутність менструації. Стрес може бути величезним фактором, але, крім того, недостатнє харчування або надмірне здійснення може викликати затримки менструації. Жінка з цією проблемою повинна правильно харчуватися і зосередитися на продукти харчування і трави, які живлять тіло і полегшити стрес у житті. Жінка повинна також побалувати себе небагато. Існує нічого поганого в потуранні в теплу, заспокійливу ванну щовечора, приблизно в той час, коли менструації повинні початися. Крім того, можна додати трохи масла лаванди або, можливо, деякі іланг-ілангу. Було б непогано, щоб спалити свічки, включите заспокійливу музику і непогано себе. Лаванда трава відома своїми заспокійливими і розслаблюючими властивостями.


Мабуть, першою, найбільш частою причиною затримки менструального циклу стає саме вагітність. Тому при тривалій затримці місячних перше, що Ви повинні зробити - це придбати тест на вагітність в аптеці. Але якщо раптом тест спростує Ваші припущення, очікування, тоді слід відправлятися в жіночу консультацію, до лікаря гінеколога, який зможе визначити точну причину збою регулярності менструального циклу і призначити відповідне лікування. Отже, які ж ще причини, крім вагітності можуть викликати затримку місячних?

1. Менструальний цикл може змінитися під впливом овуляторной аномалії, яка, в свою чергу, може бути спровокована гострим запаленням, емоційним шоком або бути наслідком застосування гормональної терапії.

2. При прийомі протизаплідних таблеток також може спостерігатися деяка нестабільність менструального циклу, при цьому як під час курсу прийому таблеток, так і деякий час після закінчення курсу.

3. Функціональна кіста яєчника є ще однією досить поширеною причиною затримки місячних. Кіста не є небезпечним явищем, але тільки в тому випадку, якщо достатньо виникає досить рідко.

4. ПКЯ, полікістоз яєчників, явище - провокує порушення вироблення гормонів, і перешкоджає овуляції, ну і як наслідок, порушується циклічність появи менструацій.

5. Різні гінекологічні захворювання, у тому числі міома матки, запалення придатків, маткових труб також можуть викликати порушення періодичності менструації. Але часто такі захворювання супроводжуються кровотечею з матки.

6. Аборти. В результаті пошкоджень тканин матки, порушень гормонального балансу спостерігається нестабільність менструального циклу.

7. Причинами затримки місячних можуть виявитися різні стресові ситуації, депресії, нервові перевантаження.

8. Різка і значна втрата у вазі може загрожувати досить тривалим порушенням багатьох процесів в організмі, у тому числі і порушенням менструального циклу.

9. Порушення обміну речовин, вітамінна недостатність, неправильне харчування теж відносяться до досить частим причин затримки місячних.

10. Інтенсивні фізичні навантаження теж можуть привести до того, що Вам звичний цикл зміститься вперед на кілька днів.

Що робити при затримці місячних (менструації)Послідовність дій при затримці місячних1. Домашній тест на вагітність (прожаєтьяс  у будь якій аптеці він є не дорогий)
Якщо негативно - чекати менструації, вона скоро буде.Якщо сумнівно - перескласти через 48 годин. При розвивається маткової вагітності показник зросте в 2 рази.
Якщо на УЗД немає картини другої фази, то це не вагітність, і до менструації далеко. Це дисфункція яєчників, з нею треба йти до гінеколога і розбиратися - чи чекати або допомагати вітамінами, травами, гормонами і т.д.
Якщо домашній тест на вагітність позитивний, УЗД вагінальним датчиком все одно треба зробити, щоб зрозуміти локалізацію вагітності (маткова або поза-) і її життєздатність (серцебиття є / ні). Коли тест позитивний, вагітність вже завжди видно на УЗД вагінальним датчиком. Серцебиття видно з 5 тижнів (від 1 дня останньої менструації при регулярному циклі). Часті УЗД на будь-якому терміні вагітності, в тому числі на ранньому - абсолютно нешкідливі. Набагато небезпечніше зайві дні, прожиті з недіагностованою позаматкової або завмерла вагітністю.
 
OlenkaДата: Середа, 16.11.2016, 14:41 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 3285
Чекати
 
OlenkaДата: Середа, 14.12.2016, 23:59 | Повідомлення # 3
Повідомлень: 3285
В мене затримка вже майже 5_ днів, чи може це бути від того що я пару днів назад піднімала дуже важке?Так...
Інтенсивні фізичні навантаження теж можуть привести до того, що Вам звичний цикл зміститься вперед на кілька днів.
Причинами затримки місячних можуть виявитися різні стресові ситуації, депресії, нервові перевантаження.Чекати....
 
OlenkaДата: Понеділок, 19.12.2016, 20:55 | Повідомлення # 4
Повідомлень: 3285
Затримка місячних.Перші місячні (менархе) наступають у дівчаток у віці 12-14 років, іноді трохи раніше чи пізніше. Після настання менархе протягом 1-2 років у дівчат частенько трапляється затримка настання місячних і це вважається нормою, тому що в підлітковому віці йде тільки встановлення нормального гормонального фону організму. Якщо і після спливу цього строку все ще продовжують спостерігатимуться затримки місячних, то це вже привід звернутися до гінеколога. 

Менструальний цикл - це проміжок часу від однієї менструації до іншої. У нормі ці проміжки повинні бути однаковими. Новий менструальний цикл слід починати відраховувати з першого дня менструації. У нормі його тривалість складає 21-35 днів. Найчастіше - 28 днів. Якщо менструальний цикл з яких-небудь причин подовжується, то це слід вважати затримкою місячних. На початку менструального циклу відбувається фізіологічне підвищення гормону естрогену. Відбувається наростання ендометрія в порожнині матки для того, щоб «прийняти» запліднену яйцеклітину. В цей же час в яєчнику відбувається дозрівання яйцеклітини. Приблизно в середині менструального циклу, зазвичай на 12-14 день зріла яйцеклітина виходить з яєчника. Настає овуляція - період, коли можливо настання зачаття. А на місці яйцеклітини утворюється так зване жовте тіло, яке є похідним прогестерону. При нестачі прогестерону часто відбуваються викидні на ранніх термінах вагітності. Запліднення яйцеклітини відбувається в матковій трубі, розвиток плоду - в матці. Якщо зачаття відбулося, то причиною затримки місячних є настання вагітності. Якщо зачаття не настав, то відбувається падіння рівня прогестерону та естрогену і наступає чергова менструація. Таким чином, можна зробити висновок, що затримка місячних, точніше її причини, найчастіше криються в порушенні гормонального фону організму (при відсутності вагітності).
 
OlenochkaДата: Пятниця, 08.12.2017, 12:52 | Повідомлення # 5
Повідомлень: 4515
В мене є така проблема. Затримка місячних ( 4 дня вже на даний момент ) . Ніколи такого не було , завжди регулярно ( або інколи -+ 1 день).Не
вагітна , не було статевих контактів. Займаюсь спортом , можливо то
через то , але ним займаюсь регулярно , тому не повинно таке бути. Живіт
болить і так , як при місячних ( в низу , не дуже сильно) , і взагалі
по самому животі , поболюють інколи яєчники. Груди набухли ( таке завжди
мене за 1-2 тижня до місячних і ще впродовж 3-4 днів ).
Можливо ви щось знаєте , що це може бути. І чи варто мені переживати.
Не пишіть будь ласка "іди до лікаря" - я піду , але ще трохи почекаю.
Можливо то нормально, я ж не знаю. Порадьте щось , будь ласка



В половини жінок ці дні нерегулярно йдуть.Не вагітна,то й заспокойся.Невеликий стрес вже може до того призвести,зміна погоди,новий
режим дня та багато іншого.
Короче,якщо довго не буде,то панікуй,а 4 дні далеко не показник.Впевнена на днях почнуться.
Прикріплення: 7892891.jpg (23.5 Kb)
 
OlenochkaДата: Середа, 05.09.2018, 12:32 | Повідомлення # 6
Повідомлень: 4515
Місяць тому мене згвалтував"мій друг"він змусив мене,робив мені боляче,подер весь мій одяг...мені дуже гидко і страшно(((мені лише 15 років і в мене затримка...мені дуже-дуже страшно,що мені робитиииии благаюююю!дайте хоча б якусь пораду

Батьки-єдині люди, які зможуть тобі допомогти, не бійся розповісти їм, ти ні в чому не винна і той козел має бути наказаним, а не ходити і відчувати себе підкорювачем світу!

Звернись до відповідних органів,не дивись на те що про тебе потім говоритимуть інші люди...така гнида має сидіти за гратами.
 
Поради для Підлітків » Форум » Тіло та здоров'я » Про такі дні » Затримка місячних причини.....що робити коли затримки?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом