MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Тіло та здоров'я » Про такі дні » Біль при місячних
Біль при місячних
OlenkaДата: Неділя, 30.10.2016, 19:55 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
Погане самопочуття в дні менструації? При місячних з'являється багато симптомів і хворобливих відчуттів, але всі вони індивідуальні. Кожна третя дівчина переживає хворобливі відчуття в ці дні. Кожна третя дівчина знає, що таке болючі місячні.
Якщо в перші дні місячних ти відчуваєш тягнучі болі в низу живота, в поясниці, загальну слабкість - це симптоми хворобливої менструації, і з ними можна і потрібно боротися. І якщо приймати пігулки варто тільки після консультації з лікарем, то скористатися нашими радами можна абсолютно кожній.


Справитися з болем внизу живота можна не тільки тоді, коли він вже почалася. Важливо вести такий спосіб життя, щоб можна було без жаху чекати наближення цих самих днів.Болючі місячні не повинні заважати тобі в нормальному повсякденному житті і заняттях.

Хворобливі місячні вкрай рідко бувають у тих, хто займається спортом, веде рухомий спосіб життя. Особливо корисно в цьому випадку плавання. Зрозуміло, мова йде про постійні заняття. Але і в критичні дні не варто лежати на дивані, навіть якщо болить живіт. Чим більше ти рухатимешся, тим швидше все пройде. При місячних можна нормально займатися своїми улюбленими справами і заняттями. Мова не йде про важку фізичну роботу або колосальні спортивні навантаження, але будь-яка повсякденна фізична активність тобі цілком доступна. Інша справа, якщо в тебе сильна кровотеча, тоді не можеш займатися спортом.

Біль при місячних безпосередньо пов'язана із стресом і переживаннями. Постарайся в попередні дні не панікувати і справлятися з нервовою напругою. Можна попити валеріану або будь-який трав'яний заспокійливий збір. Не забувай висипатися. Це взагалі кращий засіб для нервової системи.

Категорично протипоказані при болях, пов'язаних з менструацією куріння, алкоголь, кава і енергетики. Все це лише підсилить неприємні відчуття.

Будь-яке переохолодження може викликати появу хворобливих відчуттів. Тому так важливо не сидіти на землі, не замерзати, не ходити босоніж по холодному.

Проте треба розуміти, що неприємні або хворобливі відчуття цілком можна згладити за допомогою таких рад, але різкий біль і погіршення самопочуття - симптоми захворювання, лікувати яке повинен фахівець - лікар-гінеколог.Особливо якщо при місячних у тебе з'являється сильна кровотеча. У такому разі болючі місячні можуть бути наслідком, наприклад, запальних процесів.

Треба обов'язково відвідати лікаря, якщо:

- біль несподівано став сильніший або довшим

- кровотеча стала настільки сильною, що прокладки або тампона не вистачає більше, ніж на годину. Сильна кровотеча може бути причиною дуже серйозних захворювань.

- піднялася температура, з'явилася нудота, судоми, озноб або раптова пітливість.

Нічого жахливого у відвідинах лікаря немає, не забудь захопити з собою календар циклу - дні менструацій за останні місяці. Якщо ти не ведеш таких записів, постарайся пригадати хоч би дати початку двох останніх критичних періодів.
Прикріплення: 8128890.jpg (16.1 Kb)
 
OlenkaДата: Понеділок, 08.05.2017, 17:10 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 3285
Підчас менструації деякі дівчата відчувають болі у животі та спині та недомагання. Такі відчуття викликані тим, що м’язи матки скорочуються, виштовхуючи менструальну рідину. Якщо дискомфорт, який ти відчуваєш, набуває явновираженого характеру, то краще звернутися за допомогою до лікаря. Він обстежитьі порадить, які засоби тобі найбільш підійдуть, щоб зняти цей больовий синдром. Розумієш, без обстеження твого організму важко назначити щось, що б тобі допомогло, це суто індивідуально.
 
Поради для Підлітків » Форум » Тіло та здоров'я » Про такі дні » Біль при місячних
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом