MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Тіло та здоров'я » Про такі дні » Ці дні для новачків. Запитання відносно місячних. (Порадник) (3 Менструації - ознака здоров'я.)
Ці дні для новачків. Запитання відносно місячних. (Порадник)
OlenochkaДата: Понеділок, 04.06.2018, 20:46 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 4503
Багато хто вважає що місячні це є «катастрофа», яка відбувається в той момент, коли намічаються якісь важливі плани і «ці дні» можуть їх «зіпсувати».
Часто до нас в ридакцію приходять запитання, пов'язані з місячними, їх періодичністю і тривалістю. Сьогодні, ми будемо відповідати на деякі із них:




Дивні місячні.
«Приблизно місяць тому у мене перший раз пішли «місячні». Сьогодні вже 6 день, як вони почалися знову. Здається, вони трохи затягнулися, і мене це хвилює. Чи нормальне те, що відбувається зі мною?»

Відповідь:
«У тебе місячні почалися зовсім недавно. Не можна вимагати від свого організму, щоб він відразу почав функціонувати, як за годинником. Щоб він почав працювати, як годиться, має пройти деякий час. У кожної дівчини це дуже індивідуально».

По двічі в місяць!!!

«У мене місячні починаються останнім часом через 15 днів! По двічі в місяць! Уявляєте як мені погано!! Я зараз сиджу на дієті. Не скажу, що вона дуже жорстка...Я просто їм останній раз в 3-4 години. Може, через це?»

Відповідь:
«Іноді буває, що цикл трохи зрушується, адже в кожному місяці різна кількість днів. Обов'язково заведи собі календарик, де б ти відзначала такі дні, і порахуй, скільки днів проходить між місячними впродовж декількох місяців. Можливо, ти побачиш якусь закономірність: якщо попередній цикл тривав, скажімо, 27 і 28 днів, то наступний буде трохи довший. Тепер що стосується другої половини твого питання. Дуже часто на періодичність місячних впливає образ життя, який ми ведемо, активні фізичні навантаження, стреси і те що ми їмо. Дієта і голодування - не одне і те ж. Дієта - це ретельно продумана система правильного харчування, в якій зібрані всі необхідні для організму елементи, тоді як голодування, якраз навпаки, є примусовим способом позбавлення від ваги. Дуже часто організм, як «форма протесту» таких насильницьких дій над ним, вибирає саме місячні. Таким чином, твоє тіло дає тобі зрозуміти, що ти щось робиш неправильно. І потім, голодування іноді приводить до виснаження, авітамінозу і порушення функціонування травної системи».

БЛАКИТНИЙ БЕРЕГ, ГАРЯЧЕ ПОВІТРЯ, ВЕЛИКІ ПАЛЬМИ, А ТУТ ТАКІ ДНІ.

«Дівчата! Терміново. Ми з сім'єю скоро поїдемо на південь. Я дуже боюся що у мене там почнуться «справи». Що мені робити? Тампонами я не користуюся пробувала. Але не виходить вводити. А я чула, що в такі дні загоряти не треба. А що робити? Предки змусять йти на пляж. І я взагалі дуже сором'язлива людина у цьому плані. Підкажіть».

«У тебе є вихід з даної ситуації - все-таки навчитися користуватися тампонами! Тому що з тампонами навіть на півдні можна загоряти і плавати, тільки єдине, що треба буде робити – міняти тампони до і після купання виключно з гігієнічною метою. Спробуй ще раз уважно прочитати інструкцію і зроби декілька спроб ввести тампон, ти обов'язково повинна навчитися до цього літа! Краще всього для цього використовувати тампони з апплікатором. Він допоможе правильно ввести тампон і не створює дискомфорт. Почни з тампонів Light (лайт). Обов'язково звертай увагу на ступінь вбираності, оскільки вона залежить від інтенсивності менструальних виділень».

Істотне.

«Можливо, таких тем було повно, але дуже дивно... перед місячними і (до того як вони взагалі почалися) у (ще) дівчаток йдуть білі. А що робити, якщо виділення великі?! І це взагалі нормально?»

«Якщо виділення тебе не турбують, не викликають дискомфорт, якщо вони не мають жовтуватого і зеленуватого кольору, то означає, з тобою все в порядку. В принципі, виділення важливі для зволоження вагінальних стінок і вони є нормою. У випадку, якщо є ознаки наявності інфекції тобі краще всього звернутися до лікаря за консультацією».

Як ти вже зрозуміла, жіноче здоров'я дуже крихке. І один з основних ознак нормальної роботи - місячні. Ти здивована? Але це так і є! Місячні, які приходять в строк і кожного місяця - ознака того, що з тобою все гаразд навіть в плані загального здоров'я.
Коли у тебе вперше почалися місячні, це було початком вироблення «жіночих гормонів» і початку функціонування яєчників, які відповідають за вироблення потрібної кількості гормонів, за потрібний рівень холестерину і тілесного жиру. Тому, якщо місячні приходять регулярно, цеозначає, що важливі процеси в твоєму організмі йдуть належним чином. Якщо твій цикл «стрибає» і місячних не буває по декілька місяців - не варто турбуватися, оскільки така ситуація абсолютно нормальна, поки твій організм продовжує формуватися.

За що «відповідає» естроген?

Місячні - не тільки знак гінекологічного здоров'я, вони показують що в тілі виробляється потрібна кількість дуже важливого гормону естрогену. Сотні функцій на міжклітинному рівні залежать саме від естрогену. Дуже важливе те, що дівчатам естроген і інші елементи необхідні для формування кісток. Якщо рівень естрогену залишається на низькому рівні протягом місяців або років, можуть початися ПРОБЛЕМИ з кістками, зокрема з кістками стегон і спини. Естроген також надає захисної дії на артерії і шкіру, і з'являється все більше і більше наукових свідоцтв того, що він корисний для роботи мозку.

Місячні також є показником того, що твій організм виробляє достатню кількість андрогенів, зокрема тестостерона (який вважається чоловічим гормоном, але в нормальних умовах він виробляється і жіночим організмом). Дуже низький рівень тестостерона може негативно позначитися на міцності кісток силі м'язів і навіть сексуальності.

Виділення - що це таке?

Виділеннями називається природна рідина, що виробляється організмом для зволоження і очищення піхви. Виділення можуть бути рясними або ледве помітними, і те і інше - норма. Проте якщо виділення мають поганий запах, якщо ти відчуваєш біль або свербіння в області статевих органів, це може бути ознакою інфекції. В цьому випадку необхідно звернутися до лікаря і здати аналізи.
У тебе може виникнути питання, чому, якщо тобі вже є 16 років, і у тебе встановився регулярний цикл, може виникати порушення або повне припинення менструацій? Найбільш частою причиною припинення місячних є вагітність. Але якщо це не той випадок може бути і маса інших причин. Наприклад, втрата апетиту або навіть тривале ревносне дотримання дієти і/або великі фізичні навантаження. Як мовилося вище, для нормального рівня гормонів необхідна певна кількість тілесного жиру, тому у дуже худих дівчат можуть виникнути проблеми із здоров'ям. Інші причини відсутність менструацій, такі як щитовидна залоза або порушення роботи гіпофіза вимагають додаткового медичного обстеження.

Ми не хочемо викликати тривогу у дівчат з нерегулярними або іноді відсутніми зовсім менструаціями. Ймовірно, слід звернутися до лікаря, якщо зазвичай у тебе бувають менструації кожного місяця, і раптом не було двох менструацій підряд. Швидше за все, тобі скажуть, що все в порядку. Може статися, що в цьому циклі у тебе не вийшла яйцеклітина і лікар запропонує приймати прогестерон (інший жіночий гормон) протягом 12 днів, щоб викликати менструацію. Якщо не приймати прогестерон, наступна менструація може виявитися надзвичайно рясною.
Останнє, але не менш важливе, пам'ятай, що місячні - це частина жіночої природи, приналежності до жіночої статі, і завдяки місячним з місяця у місяць ти можеш бути упевнена в тому, що з твоїм здоров'ям все в гаразд!
Прикріплення: 5852341.jpg (16.1 Kb)
 
OlenochkaДата: Неділя, 07.04.2019, 10:51 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 4503
Цитата
в мене почались місячні,а завтра я маю йти на випускний до свого хлопця.я маю бути біля нього весь вечір,і відходити буде не зручно.Також,треба буде випити(алкоголь),хоть трохи.Бо я вчора казала шо буду там пити.а коли місячні не можна пити,а ще це 1 день,і буде дууже лити((шо робити??


Щоб не сильно лило,можна придбати в аптеці настойку перця вона не дорога,десь приблизно гривень 5,на столову ложку покапати 10 капель і розбавити з водою,випити це,і нічього потім не їсти і не запивати більше водою.Вони значно зменшаться.А випити можеш трішечки вина,я думаю воно не зашкодить..але взагалі дуже мало.
 
OlenochkaДата: Вівторок, 16.04.2019, 08:58 | Повідомлення # 3
Повідомлень: 4503
Чи можна під час місячних (2 раз) качати прес присідати і робити вправи для пресу? якщо ні то чому?

Можна, але дуже не бажано.. Тому що буде більше виділень і кровотеча збільшиться і ти шкодиш своїм внутрішнім органам..
 
moonmage2018Дата: Четвер, 22.02.2024, 19:30 | Повідомлення # 4
Повідомлень: 7
Поганий настрій, менструальний цикл, Перший період
 
Поради для Підлітків » Форум » Тіло та здоров'я » Про такі дні » Ці дні для новачків. Запитання відносно місячних. (Порадник) (3 Менструації - ознака здоров'я.)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом