MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Тіло та здоров'я » Про такі дні » Менструація, перший тампон, Питання про менструацію (Все про такі дні в питаннях і відповідях)
Менструація, перший тампон, Питання про менструацію
OlenochkaДата: Понеділок, 04.06.2018, 21:17 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 4505
Не дивлячись на те, що ти вже достатньо доросла і чудово знаєш про місячні все, з кожним разом з'являється все більше нових питань. Ти вже знаєш як виглядає перший тампон, і вже не задаєш питання про менструацію своїй мамі. Але це не значить, що ти все знаєш на цю тему.
Все більше нових питань: як перейти від прокладок до тампонів, що робити, якщо місячні йдуть більше призначеного, через що бувають болі під час місячних і багато ще інше. Саме тому ми вирішили присвятити цьому наш матеріал і використовувати в ньому найактуальніші питання які нам задають в розділі "Поради он-лайн"




Якщо ти використовуєш тампони вперше...

«У мене недавно почалися місячні порадьте, що краще – тампони або прокладки, і чи можна мені використовувати тампони, якщо я – незаймана».

Ти можеш використовувати як прокладки, так і тампони, навіть якщо ти ще незаймана. Тому не бійся, що твій перший тампон зможе тобі яким-небудь чином зашкодити. Тампони не можуть позбавити тебе невинності, оскільки невинна пліва - еластична мембрана, в якій є отвір через який виводяться виділення в такі дні і через який ти можеш ввести і видалити тампон. Наприклад, з тампонами Tampax можна займатися спортом, вести активний спосіб життя і навіть відвідувати басейн.

При введенні тампона просто довіряй собі! Не потрібно дивитися на те, що ти робиш, просто дій інтуїтивно.

Розслабся (це важливо) і м'яко введи тампон, направивши його у бік поясниці. НЕ можеш ввести його? Розслабся і трохи покрути з одного боку в інший. Не нервуй, нічого страшного, якщо перший тампон буде першим млинцем.
Якщо ти не можеш ввести свій перший тампон, спочатку перевір, чи все ти вірно робиш, по інструкції, вкладеній в упаковку тампонів.

Що таке «норма»? Це частеньке запитання про менструацію.

«Коли місячні тривають 7 днів, це нормально?»

У нормального менструального циклу є жорстка норма. Він має тривати від 3 до 7 днів. Якщо у тебе місячні тривають рівно тиждень і це відбувається постійно, значить, це для тебе є нормою. І твоя менструація не повинна бути причиною твоїх непокоєнь. Якщо ж більше - краще всього звернутися за консультацією до лікаря, пояснивши йому ситуацію і описавши, що тебе турбує.

Запам'ятай цю інформацію, яка може бути для тебе важливою:

Менструальний цикл вимірюється з першого дня поточної менструації до першого дня наступної. Цикл може складати від 21 до 45 днів, що є нормою. Середній менструальний цикл складає 28-30 днів.
Під час місячних ти втрачаєш від 3-5 столових ложок крові.
Якщо у тебе місячні тривають довше 10 днів, і тобі доводиться міняти один тампон або прокладку з найбільшою всмоктуючою здатністю за годину твоя менструація вважається дуже сильною. І тобі слід проконсультуватися у фахівця.
Що чекати перед початком менструації.


«Днів 5 тому у мене заболіли груди. І болить до цих пір, коли доторкнешся. А до місячних ще 9 днів. Що це може бути? P.s. Раніше такого не було».

Якщо болі в грудях не припиняться і після місячних, тобі слід сходити до гінеколога, а потім до маммолога (цей лікар лікує захворювання грудних залоз), де тобі проведуть обстеження грудей. В принципі, до місячних і під час місячних бувають болі в грудях через зміни в гормональному фоні. Але тобі треба простежити за інтенсивністю болів і якщо вони не пройдуть - записатися на прийом до лікаря.

У більшості жінок існують так звані передвісники місячних. Як визначити, чи є вони у тебе перед такими днями? Орієнтуйся на своє самопочуття.

Цитата
У тебе починаються вагінальні виділення
Груди стають чутливішими
Виникають незначні болі в області поясниці або в низу живота
З'являються висипання на шкірі.
Стеж за цими застережливими знаками і завжди носи з собою прокладку або тампон в сумочці на випадок несподіваного початку місячних. На всяк випадок в строк початку місячних носи щоднівки. Так ти не будеш турбуватися з приводу початку місячних і за свою білизну.Менструація не повинна застати тебе зненацька.


Якщо у тебе довго не було місячних.

«Мені 16, а у мене ще не разу не було місячних! До лікаря мені страшно, може, є якісь пігулки!!!!!»

Якщо тобі вже 16 років, а місячні до цих пір не почалися, тобі слід терміново звернутися до гінеколога-ендокринолога, оскільки швидше всього, у тебе проблеми з гормональним фоном. І у жодному випадку не можна займатися самолікуванням! Таку проблему допоможе вирішити тільки лікар! Не бійся нічого! Ти повинна потурбуватися про своє здоров'я, адже від цього безпосередньо залежить, чи зможеш ти мати дітей в майбутньому. Це не можна запускати! Чим швидше ти звернешся до лікаря, тим швидше він допоможе тобі вирішити проблему!

Чому ж місячні все ж таки не приходять? Таке питання про менструацію також непокоїть багато дівчат.

Причинами “ненастання” менструації можуть бути гормональні проблеми, порушення у харчуванні, надмірні фізичні навантаження, захворювання і так далі.
Стрес також грає велику роль. Відхід з будинку, перехід в коледж, в університет, фінансові проблеми, проблеми з бойфрендом, нові житлові умови, нові друзі і т.д. можуть порушити менструальний цикл.
Якщо ти ведеш статеве життя, і у тебе не наступили місячні, скористайся домашнім тестом на вагітність або звернися до лікаря.
А раптом все буде ВИДНО?


Дайте пораду, що робити, якщо хтось побачив кров на штанях?»

Знаєш, таке іноді трапляється, якщо забути вчасно поміняти прокладку або тампон. Наступного разу краще підстрахуватися і використовувати тампон більшої вбираності або раніше поміняти прокладку. Але не варто тушуватися, треба просто відпроситися з уроків або лекції (якщо таке трапилося) і поїхати додому переодягнутися. А на насмішки не звертай увагу. Фізіологічні процеси цілком природні, і казуси трапляються не у однієї тебе, не загострюй на цьому уваги.

Якщо у тебе з'явиться пляма позаду джинсів, або якщо ти турбуєшся за її появу, просто обв'яжи пояс сорочкою з довгим рукавом светром або жакетом. Тримай «на озброєнні» такі предмети в сумці щоб завжди бути готовою до таких випадків.

Не дивлячись на те, що ти користуєшся суперсучасними засобами гігієни, ти все ж таки продовжуєш відчувати неспокій, що менструація почнеться несподівано в людному місці або, наприклад, в університеті?

Тоді:

Цитата
Піди у ванну і перевір все, перед тим, як виходити на вулицю.
Тримай запасні прокладки або тампони в косметичці і носи її з собою постійно.
Перевіряй, чи не почалася менструація в туалеті в перерві між заняттями.
Якщо ти знаєш, що повинна початися менструація, використовуй на всякий «пожежний» щоднівку.
На крайній випадок, якщо ти забула захопити прокладку або тампон, попроси їх у своїх подружок
Прикріплення: 4489082.jpg (16.1 Kb)
 
OlenochkaДата: Понеділок, 10.06.2019, 12:09 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 4505
Коли до і під час місячних болять і набухають груди,спина ниє і заливає кров'ю - то який може бути настрій, коли все тіло болить...
 
Поради для Підлітків » Форум » Тіло та здоров'я » Про такі дні » Менструація, перший тампон, Питання про менструацію (Все про такі дні в питаннях і відповідях)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом