MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Інтимні питання (SEX) » Енциклопедія для новачків » Педикульоз. Педикульоз - захворювання шкіри і волосся, ви
Педикульоз. Педикульоз - захворювання шкіри і волосся, ви
OlenkaДата: Середа, 13.05.2015, 16:16 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
Педикульоз.

Педикульоз - захворювання шкіри і волосся, викликане паразитами. З латинської слово pediculus перекладається як "воша"

На людині паразитують три різновиди вошей: головна воша платтяна воша і лобкова воша. Залежно від виду паразита, що викликав захворювання, розрізняють такі різновиди педикульозу як головний, платтяна і лобковий. У рідкісних випадках можуть спостерігатися змішані форми педикульозу.

Лобковий педикульоз

Лобковим педикульозом називається захворювання шкіри, яке викликається лобковими вошами, які, як правило, воліють для скупчення генитальную зону, зокрема мошонку, лобок і промежину. Воші так само можуть з'явитися на волоссі навколо анального отвору і на волоссі в пахвовій западині. У цих зонах розташовується досить багато апокрінових залоз. У рідкісних випадках воші можуть з'явитися на вусах, бровах і віях.

Лобкова воша являє собою ектопаразітіческім комаха, самці яких досягають до розміру 1-3 міліметрів, самки можуть досягати великих розмірів (в 1,5 рази більше, ніж самці). Вони в основному мешкають на статевих органах, лобкової зоні, на волоссі навколо заднього проходу. Так само в деяких випадках лобкові воші зустрічаються на волоссі в пахвових западинах, на бровах, вусах, віях, бороді, а так само в зоні живота і грудей. Паразит харчується кров'ю свого господаря. Якщо ні їжі, то комаха вмирає, як правило, протягом 24 годин. Проте, перебуваючи поза тілом, може впасти в сон, в якому може пробути кілька місяців. Лобкові воші є комахами, які провокують розвиток педикульозу.

Розмножується лобкова воша, відкладаючи яйця біля самої основи волосся. Сама воша прикріплюється хоботком до гирла волосяних фолікулів. Заразитися можна не тільки при статевому контакті, але так само через постільну білизну. Дослідження показують, що воша, яка відчепилася від людини, може прожити всього добу, але в той же час личинки можуть залишатися в живому стані протягом тижня. Тому заразитися педикульозом можна через постільну білизну, рушник і одяг. Крім того, заразитися можна в лазні, солярії, басейні і при використанні громадським туалетом.

Симптоми

В ході інкубаційного періоду яких або симптомів, як правило, не проявляється, але відсутність симптомів не значить, що лобкові воші ще чи не оселилися на тілі господаря. Інкубаційний період зазвичай триває близько одного місяця. Після проходження інкубаційного періоду проявляються перші симптоми. Явними ознаками лобкового педикульозу є виявлення на тілі або одязі лобкових вошей, а так само личинок. Так само до симптомів педикульозу відноситься свербіж на місці, де воші проникали в шкіру. Найчастіше сверблячка з'являється в області лобка, але може виникати і в інших частинах тіла. Зокрема на стегнах, тулуб, бороді і вусах. Такі симптоми найчастіше з'являються у людей з надмірним волосяним покривом. Сверблячка у кожного пацієнта відрізняється інтенсивністю. В одних він нестерпний, а інші можуть його майже не помічати, особливо в нічний час. Сверблячка, викликаний педикульозом, викликає бажання розчесати шкіру, що в свою чергу призводить до появи подразнень, почервоніння шкіри, екземи. Через такі розчухи в організм можуть проникати всілякі інфекції.

Симптомом лобкового педикульозу так само можуть бути блакитні або тіньові плями, які можуть досягати в розмірах до 1 сантиметра. В основному вони з'являються на місцях, де волосяний покрив не такий густий, тобто на животі, грудях, бічних поверхнях тулуба, а так само на стегнах. Такі плями можуть з'являтися через дрібних крововиливів, які виникають в тому місці, де воші висмоктували кров. Причинами плям можуть так само бути відкладення секрету слинних залоз лобкових вошей.

При появі лобкових вошей в першу чергу варто замислюватися про наслідки. Адже самі по собі вони, як правило, не приносять особливої ??шкоди людині (виняток становить тільки виникнення алергічних реакцій). Основну небезпеку представляють наслідки расчесов і подразнень при лобковому педикулезе. У місці подразнення шкіра людини припиняє виконувати функцію бар'єру проти інфекцій. Тому через такі роздратування різні бактерії можуть легко потрапити в організм. З цієї причини всі хворі лобковим педикульозом повинні пройти спеціальні обстеження на наявність таких захворювань як ганорея, сифіліс, хладмідіоз та інших захворювань, які зазвичай передаються статевим шляхом.

Діагностика та лікування

Діагностика лобкового педикульозу не є чимось складним хоча б, тому що симптоми появи лобкових вошей у людини досить характерні, їх складно переплутати з іншими симптомами якихось інших захворювань. Крім того, личинки і самі воші можна легко виявити на тілі або на одязі.

З цієї причини основним методом при діагностиці лобкового педикульозу є огляд пацієнта. Важливо відзначити, що дорослі паразити помітні неозброєним поглядом, але при діагностиці все ж використовують лупу або збільшувальне скло. Лобкова воша, коли напивається кров'ю, набуває іржаву забарвлення. Тому їх легше виявити саме в цьому стані.

При огляді уражених місць в деяких випадках можна знайти екскременти вошей, які візуально представляють собою частинки іржавого кольору. Тим не менш, частіше при огляді виявляються не власними воші, а їх личинки, які прикріплені до волосся в ураженій області. Зовнішнім виглядом личинки нагадують лусочки жирної шкіри. З цієї причини для точної діагностики волосся з личинками розглядають під мікроскопом.

Відзначимо, що лобкових вошей і личинок неможливо вбити при звичайному митті з милом. З цієї причини лікування лобкового педикульозу увазі використання спеціальних мазей, спреїв і шампунів, які в своєму складі містять препарати, здатні впоратися з личинками і самими вошами.

У разі якщо вошей багато, то для лікування хворому рекомендується поголити волосся в місці ураження вошами. Якщо перше застосування таких препаратів не дало бажаного результату, то через тиждень проводитися повторне лікування.

Так як лобковий педикульоз це захворювання, яке передається статевим шляхом, то лікування повинен проводити кожен партнер. Під час лікування рекомендується щодня міняти постільну білизну на чисте, а старе має бути випрати в пральній машині або піддано кипячению, а після його сушіння випрасувати гарячою праскою з двох сторін.

Для місцевого лікування застосовують антипаразитні креми, мазі , шампуні і розчини. Крім місцевого лікування необхідно перевіритися на наявність венеричних захворювань. Якщо вошей багато, то волосся на лобку необхідно збрити. Якщо дотримуються всі рекомендації, то лікування, як правило, має високу ефективність. Крім того, для того, щоб запобігти повторному зараженню, необхідно ретельно обробити постільна білизна, одяг, матраци, меблі.

Для лікування педикульозу можуть застосовувати такий препарат як Медіфокс. Для цього 4 мілілітра 5% розчину медіфокс додаються до 100 мілілітрів води. Таким чином, виходить 0,2% розчин, який потрібно нанести на 20 хвилин на волосся, а потім змити. Ще одним засобом лікування є розчин Ніттифор. Розчин в нерозведеному вигляді втирається в волосяну частину тіла на 40 хвилин, а потім змивається. Через тиждень проводиться повторна обробка.

Для лікування можна застосовувати шампунь Веда -2, який в нерозведеному вигляді втирається в місця, уражені вошами. Через 10 хвилин шампунь потрібно змити. У деяких випадках для лікування вошей застосовують мило Вітар. Мило наноситься на волосся, і змивається теплою водою через 20 хвилин. Через тиждень обробку повторюють.

Для лікування педикульозу так застосовують Педіллін у вигляді шампуню та емульсії. Емульсія рівномірно наноситься на сухе волосся, трохи втирається, а потім накривається косинкою з бавовняної тканини. Через 30 хвилин засіб змивається водою. Через 3 хвилини на волосся два рази наноситься шампунь і змивається.

Головний педикульоз

Головний педикульоз являє собою хвороба людини, що спричинюється комахами, а саме, вошами. Захворювання характеризується ураженням волосистої частини голови, бороди, брів, вусів і проявляється у вигляді сильного свербіння в місці укусу вошей. Збудником захворювання є головний вша. Самці можуть досягати в розмірах до 2-3 міліметрів, а самки до 4 міліметрів. Термін життя самок становить 30-38 діб. За цей час вони можуть відкласти до 140 яєць, які ними приклеюються до основи волосини. Самці живуть зазвичай до 15 днів. Личинки з'являються через 5-9 днів після кладки яєць. Самки з личинок розвиваються протягом 15-17 днів, після чого вони самі здатні відкладати яйця.

Головна воша 2-3 рази на день харчується кров'ю господаря за допомогою хоботка, одноразово висмоктуючи до 0,7 мг крові. Якщо вони не отримують крові, то можуть прожити так від 1 до 7 днів. Оптимальною температурою для розвитку вошей вважається 28 градусів. Якщо температура опускається нижче 12 градусів, то яйця не відкладаються і розвиток личинок призупиняється.

Зараження головним педикульозом, як правило, відбувається тільки при безпосередньому контакті. Зокрема через гребінці, головні убори, а так само стрічечки для волосся.

Симптоми та лікування

Основною ознакою захворювання є сильний свербіж. При свербінні можуть з'явитися розчухи, через які може проникнути будь-яка вторинна інфекція, яка призводить до розвитку екземи, піодермії. Крім того, може виникнути набряк місцевих лімфатичних вузлів, і навіть лихоманка. При огляді сліди укусів можуть бути виявлені на шиї, скронях і на потилиці. Діти, які захворіли даними паразитом, постійно відчувають психологічний дискомфорт. Через що вони стають надмірно неспокійними і непосидючі. Якщо захворювання запустити, яйця і секреторное речовина путають волосся (утворюється Колтун) і від волосся виходить неприємний запах.

Для лікування головного педикульозу застосовують препарати, які володіють педикулоцидну і овіцидна активністю. До таких препаратів відноситься серортутная мазь, п'ятивідсоткова борна мазь, двадцятивідсоткова водно-мильна суспензія. Маленьким дітям, годуючим мамам, вагітним жінкам, а так само людям, які страждають всілякими захворюваннями дихальних шляхів і алергією для лікування рекомендується використовувати механічний спосіб лікування, який передбачає використання металевого частого гребеня.

Платтяна педикульоз

Даний вид педикульозу викликається одежної вошей Pediculus Humanus Corporis. Платтяні воші, як і головні воші, передаються людині при безпосередньому контакті з білизною, гребінцями або іншими предметами побуту, зараженими паразитами. Симптомами такого виду педикульозу є: свербіж в місці укусу воші, розчухи на шкірі, наявність дрібних блакитнуватих цяток на шкірі.

Білизна, заражене паразитами, слід ретельно обробити парою, так як звичайному пранні при температурі 40-50 градусів платтяні воші вивести не можна. Потім на тиждень білизну слід вивісити в тепле місце для просушування і провітрювання. Якщо немає можливості прокип'ятити білизну, то рекомендується його обробити спеціальним інсектицидним препаратом, потім випрати при температурі 40-50 градусів і на тиждень вивісити на сонці в провітрюваному місці. Так само варто врахувати, що гниди можуть відкладатися в швах і складках білизни, і тим самим можуть витримати теплову обробку при недостатньо високих температурах. Тому найефективнішим методом боротьби з платтяними вошами є пароформалинова камера, в якій заражена одяг піддається хімічній і високотемпературній обробці.
 
Поради для Підлітків » Форум » Інтимні питання (SEX) » Енциклопедія для новачків » Педикульоз. Педикульоз - захворювання шкіри і волосся, ви
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом