MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Тіло та здоров'я » Власна гігієна » Секрети інтимної гігієни влітку
Секрети інтимної гігієни влітку
OlenkaДата: Пятниця, 04.11.2016, 22:59 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
Інтимна гігієна дуже важлива для кожної дівчинки, дівчини і жінки...
Адже за її допомогою ми підтримуємо кислотно-лужний баланс і перешкоджаємо розмноженню небажаних мікроорганізмів на інтимних ділянках тіла.

Улітку, дотримання гігієни особливо важливо, і не тільки тому що жарко, адже літо це пора пригод, подорожей, та й просто зміна режиму після школи.

Отже, декілька простих правил.

Яку обрати білизну

Обираємо тільки якісну білизну, тобто з натуральних матеріалів, таких як бавовна або льон, особливо ластовиця (та сама частина, яка прилягає до інтимних місць зсередини трусиків) неодмінно має бути з бавовни. Такі трусики вбирають вологу, дозволяють шкірі дихати і не створюють живильного середовища для бактерій. Стеж, щоб білизна облягала тіло, але не врізалася і не здавлювала.
Якщо ти прихильниця трусиків-стрингів, то одягай їх тільки вдень, спати в них не рекомендується.
Ну, і зрозуміло, білизну слід змінювати не рідше, ніж раз на добу.

Засоби інтимної гігієни

Як часто треба мити інтимні місця? Лікарі рекомендують робити це не менше двох разів на день із застосуванням спеціальних засобів для інтимної гігієни. Усі водні процедівчата треба проводити руками, без використання мочалок або губок. Напрям струменя води і руху при виконанні процедівчата інтимної гігієни мають бути направлені спереду назад.

Замість звичайного мила використовуй гель або пінку для інтимних місць, вони розроблені з більш відповідним pH. Надавай перевагу найбільш натуральним з них. У складі гарного натурального засобу мають бути присутніми багато з цих компонентів:
- молочна кислота;
- екстракти лікарських рослин, наприклад ромашки, календули, кора дуба - вони є гарними антисептиками або надають зволожуючий ефект;
- D-пантенол - зволожуюча речовина, що знімає подразнення.

Для похідних умов можна вибрати не гель або пінку, а спеціальні серветки, призначені спеціально для такого делікатного догляду завдяки просоченню спеціальним лосьйоном, до складу якого входять зволожучі та дезинфікуючі компоненти.

І само собою, для витирання потрібно завести особливий, м'який і ніжний рушник, який ти використовуватимеш тільки в цих цілях.

Засоби для інтимної жіночої гігієни не лікують ніяких захворювань, тому якщо помітила у себе незвичні симптоми - не відкладай візит до гінеколога!

Гігієна в критичні дні

У критичні дні частіше змінюй прокладки і тампони. Прокладки для місячних варто змінювати 4-6 разів на день, щоденні - кожні 4 години, а тампони і того частіше - кожні 2-4 години.

Під час менструацій інтимний догляд необхідний частіше - приблизно кожні 4 години, після зміни прокладки. Якщо немає можливості потрапити в душ, використовуй серветки для інтимної гігієни і ретельно мий руки до і після заміни прокладок.

Вночі користуйся нічними прокладками, наприклад Always Ultra Night, це подовжені прокладки з гелем усередині, тонкі та легкі, забезпечують кращий захист під час сну, дозволяючи тобі відчути 100% упевненість, виспатися і відчувати себе бадьорішою цілий день.

У перші дні менструації, коли виділення інтенсивні, краще використовувати прокладки з чотирма краплями і більше.

Ці прості правила інтимної гігієни стануть в нагоді тобі в будь-якому віці. Відчувай чистоту і свіжість, насолоджуйся літніми днинками і гарний настрій буде твоїм вірним супутником весь рік!
 
OlenochkaДата: Субота, 26.05.2018, 16:25 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 4513
Цікаві факти про жіночу інтимну гігієну - це вам не руки! 
Сьогоднішній наш список неодмінно повинен стати для вас цікавим і дуже корисним.
 

Що таке жіночі статеві органи? В першу чергу – ідеально збалансована система, що не терпить необдуманих втручань ззовні. Саме тому проявляти особливу старанність, здійснюючи догляд за зовнішніми і внутрішніми статевими органами, не варто – сьогодні ми розберемося, чому, передає Ukr.Media

Візьміть на замітку, милі дами 

Сьогоднішній наш список неодмінно повинен стати для вас цікавим і дуже корисним: 

Піхва являє собою точну і збалансовану органічну систему, здатну до самостійного очищенню. У ньому переважає кисле середовище з рівнем pH не більше 4,4 одиниць, що активно протистоїть бактеріям, інфекцій і грибків. Доглядаючи за чистотою інтимної зони, краще вибирати спеціалізовані засоби, що не будуть порушувати кислотно-лужний баланс піхви. 

Чули що-небудь про навмисному спринцюванні? Якщо так, і вам його рекомендували, то ніколи не смійте займатися таким непотрібним і шкідливим заняттям. Вимиваючи, можливо, частина бруду і нечистот (з якими ваше піхву без праці би впорався самостійно), ви ризикуєте вимити і частина корисних і необхідних бактерій, що буквально кожен день «борються» за ваше здоров'я. 

Що стосується зовнішніх статевих органів – вульви, то тут гігієна та миття дуже до речі. В складках і різних впадинках або вигинах можуть збиратися органічні і неорганічні залишки і тканини. Теплої води з дитячим милом і легких рухів рук буде цілком достатньо. Розтирати до роздратування мочалкою «там» нічого не варто. 

Чули що-небудь про «бомбочках» для ванн? Будьте акуратніше і з ними. Якщо після прийому такої ванни ви відчуваєте деякі свербіж і подразнення, то уважно вивчіть складу використаного нещодавно засоби. Якщо в нього входять пригнічують кисле середовище речовини, назавжди відмовтеся від «бомбочек».
 

Гінекологи радять жінкам і дівчатам назавжди відмовитися від дезодоруючих і ароматичних засобів, якщо мова стосується статевих органів. Навіть ароматизовані прокладки або тампони здатні негативно позначитися на рівні pH піхви. Наслідок – грибок, бактерії, інфекції. 

Що стосується одягу, то від синтетики, занадто тісних і незручних трусів варто відмовитися. Без доступу кисню до статевих органів виникає ризик утворення дріжджових інфекцій, що обожнюють тепло і вологу. Прикупити собі парочку бавовняних і зручних трусиків. 

Щоб уникнути подразнень і інших неприємностей, гінекологи радять не використовувати занадто часто різноманітні косметичні засоби. Наприклад, якщо ви часто застосовуєте вологі серветки, це може викликати не тільки роздратування, а й порушення кислого середовища. В крайньому випадку рекомендується вибирати серветки без запаху і з мінімальною кількістю інгредієнтів у складі. 

Підводячи підсумки, підкреслимо: чисте і зручне, бавовняну нижню білизну, підмивання не частіше разу на день, відмова від ароматизованих косметичних засобів, від спринцювання і марного подразнення піхви – те, що допоможе зберегти жіноче здоров'я. Пам'ятайте, що природа все вже продумала за вас. Не загострюйте увагу на те, що чудово обійдеться без вашого втручання і будьте здорові!

Прикріплення: 9573071.jpg (42.2 Kb)
 
abramova_onДата: Вівторок, 19.06.2018, 20:26 | Повідомлення # 3
Повідомлень: 15
Для мене головне чистота, гарна білизна з натуральних матеріалів, найчастіше це хлопок, а також гель для інтимної гігієни обов'язково, ніякого мила. Користуюся натуральним із цитрусової серії з антисептичними компонентами – настоянці гвоздики та ефірній олії лемонграссу. Миюча основа гелю містить м’які ПАР на оліях оливи, кокосу, мигдалю , бразильського пальмового дерева бабасу а також натуральні амінокислоти. Придбала в магазині органічних продуктів, там є й інша косметика  для тіла, обличчя, рекомендую.
 
OlenochkaДата: Субота, 27.10.2018, 10:51 | Повідомлення # 4
Повідомлень: 4513
Зустрічаємось з хлопцем відносно не довго. Хожу до нього додому, секс у нас чудовий, розмір у нього для моєї принцесси- ідеальний. Але є одне але, його ліжко підпахує не очінь хорошо. Наче його застелили при його народженні, і більше ніхто не міняв. Сказать йому, я стидаюсь, так як ми з ним не давно разом, але з іншої сторони, я боюсь, шо не дай Боже, підчеплю там шось. Мало лі хто там був до мене. Хлопець дуже подобається, і сам він чистоплотний, поголений завжди. Дівки, шо скажете робить, заводить розмову на цю тему?

чистоплотнєнький він, бо ви недовго зустрічаєтесь. ота мерзька кровать багато про шо говорить (до речі, то його кровать, чи то квартира друга, в яку всі баб водять?). Подаруй комплект постільного на якийсь ювілей (1 міс. від першого пере.... сексу чи шо) в леопьордову расцвєтку, скажи, що тебе вона збуджує, давай тут же на ньому і спробуємо і прослідкуй, скільки той леопьорд там лежатиме. Якщо вже дуже довго, намікни, що пора покупати леопьорда (бо так ти не придираєшся, а точно знаєш, шо він там уже з палеоліту лежить). Або принось того леопьорда на кожен сеанс "для збудження". Хай думає, шо в тебе такий чудний пунктик, але хоч будеш знати, шо на чистому лежиш.
 
vladislavaemilisДата: Вівторок, 19.03.2019, 20:00 | Повідомлення # 5
Повідомлень: 5
Я особисто завжди слідую цим трьом правилам

  • якісна білизна

  • правильна гігієна..ніяких серветок для інтимної гігієни і спринцювання
  • і стараюсь рухатись, незважаючи на те що в мене сидяча робота оскільки тривале сидіння може привести не тільки до виникнення болю в попереку, а й підвищити ризик розвитку вагінальної
    дріжджової інфекції.
 
OlenochkaДата: Пятниця, 22.03.2019, 09:41 | Повідомлення # 6
Повідомлень: 4513
vladislavaemilis, чудові правила.
 
Поради для Підлітків » Форум » Тіло та здоров'я » Власна гігієна » Секрети інтимної гігієни влітку
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом