MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Теревенька » Підтримка Та Відновлення » Я в себе вірю!
Я в себе вірю!
OlenkaДата: Неділя, 18.12.2016, 22:42 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
Чи буває тобі ніяково, якщо ти потрапляєш в нову тусовку? Чи правда, що на вечірці ти найчастіше просто шепочешся з подружкою?



Чи часто тобі здається, що інші виглядають набагато кращими за тебе?
Якщо ти на всі питання, відповіла "ні", можеш далі не читати. Правда-правда, почитай іншу статтю, з'їж шоколадку або подзвони подружці. А ось якщо ти призналася сама собі, що якісь з цих проблем тобі знайомі, то теж поки далі не читай.
Приготуй дзеркало, ручку і листок паперу. Краще два. Готово?
Приступаємо до боротьби з невпевненістю в собі.
Беремо перший лист паперу і пишемо, що тобі в собі не подобається. Вимучувати нічого не треба. Пиши тільки те, що легко і швидко прийшло тобі в голову.

Тепер приступаємо до розбору польотів.
Все, що ти написала, треба розсортувати на 3 групи: незадоволеність зовнішністю, недоліки спілкування, брак здібностей. Наприклад,  "у мене безглузді вуха" - це про зовнішність, "я - недотепна" - це, швидше відноситься до спілкування, "а у мене не виходить вправно стояти на роликах, як Светка" - це здібності.

Найчастіше, більше всього пунктів потрапляє в першу групу. Чим тільки ми не буваємо незадоволені. Кожна частина тіла або дуже велика, або дуже маленька, або крива, або пряма. Від брів до великих пальців ніг - немає того, що може не потрапити в цей список. А зараз подумай, чи представляєш ти собі людей як такий суповий набір. Немає. І ніхто так не представляє. Ніхто не роздивляється тебе з лупою або рулеткою, щоб співвіднести частини твого тіла із стандартами. Більш того, кожен в першу чергу думає про свої недоліки. Замість того, щоб думати про твої худі коліна, кожен думає про свої, схожі проблеми. Про дуже широкі брови, маленькі очі або вуха, що стирчать.
А зараз бери ручку і на іншому листі паперу пиши, чим ти задоволена в своїй зовнішності.

Пунктів повинно бути не менше.
А зараз

ПРАВИЛО НОМЕР 1.

Всякий раз, коли тобі приходить в голову, щось з першого списку, тобі треба повторити про
себе список номер 2. Тому носи його з собою, можеш навіть доповнювати його. А зараз бери в руки дзеркало, подивися в нього на себе, і голосно і переконливо прочитай весь цей список своїх достоїнств. Це краще всього проробляти щодня з ранку.

Що у нас в другій групі? Те, що заважає тобі спілкуватися так, як ти хочеш? Якщо мова не йде про паніку і втечу при будь-якій спробі діалогу, секрет ідеального спілкування простий. Більше слухати. Всі, абсолютно всі хочуть, щоб їх слухали. Твоя мовчазність і здатність вислухати співбесідника - це гідність, а не недолік.
Проте говорити все ж таки доведеться. Тому найголовніше, що тобі треба запам'ятати - упевнені в собі люди мають власну думку. Тільки так і можна висловити щось дотепне, інтересне, нове.

Отже ПРАВИЛО НОМЕР 2.
Частіше говори "Я думаю", "Я вважаю", "А я упевнена". Постав собі мету. Хоч би три рази на день використовувати будь-яку з цих конструкцій.
Ну, і третій пункт, це, сама розумієш, частіше питання тільки бажання досягти поставленої мети. Але ми люди розумні, навряд чи там у тебе записано "хочу бути космонавтом", або "чому я не пою голосом Лучано Паваротті".

Тому ПРАВИЛО НОМЕР 3. Найпростіше.
Якщо хочеш чогось добитися, головне - щодня щось робити для досягнення цієї мети.
Стати упевненою в собі можна. Це під силу будь-якій з нас. Не бійся помилок і труднощів. Упевнені в собі люди теж їх здійснюють. Саме це джерело досвіду.
Зроби перший крок до того, якою ти хочеш стати. Порви лист зі своїми недоліками на дрібні шматочки, встань у дзеркала, візьми в руки лист з достоїнствами і... Ти знаєш, що робити.
Прикріплення: 3893843.jpg (53.1 Kb)
 
OlenkaДата: Четвер, 02.03.2017, 17:43 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 3285
Дякою за допомогу
 
OlenochkaДата: Четвер, 07.12.2017, 10:34 | Повідомлення # 3
Повідомлень: 4511
От є такі люди, які сидять в дупі і всі свої зусилля витрачають на безглуздий аналіз свого нікчемною життя, інших людей або роздуми про те "що ж робити". І вони не розуміють головного - якщо ти хочеш змінитися і стати краще, то потрібно робити все просте й очевидне, що зрушить тебе з мертвої точки. Іншими словами - ось коли ти безробітний, ти не знаєш як заробляти мільйон, то треба почати з резюме і співбесід. Коли ти незайманий - ти не знаєш як зваблювати дівчат пачками, то потрібно підійти он до тієї красивої дівчинки і сказати "привіт". Коли ти худий/жирний некрасивий блідий задрот, ти не знаєш як стати красивим чоловіком, то абсолютно точно потрібно "сьогодні" записатися в спортзал і взяти заняття з тренером. Коли тобі раніше було лінь/страшно - зараз ти повинен навіть не думати про це, а взяти і зробити.
Тому що коли ти внизу, тобі не видно кінцеву мету. Але у міру свого просування нагору - у тебе буде змінюватися свідомість, збільшуватися огляд, і ти почнеш розуміти і знати що далі робити для досягнення найголовнішої мети - як стати щасливим.


Прикріплення: 6354855.jpg (21.8 Kb)
 
OlenochkaДата: Неділя, 18.03.2018, 12:33 | Повідомлення # 4
Повідомлень: 4511
 
OlenochkaДата: Понеділок, 21.05.2018, 09:41 | Повідомлення # 5
Повідомлень: 4511
Лист Василя Стуса до сина 

"Поразка – це не тільки біда. Це ще й благо, добро. Поразка мусить стимулювати на чергову перемогу – це логіка сильних (а Ти – мужчина!). 
У поразці опускають руки лише слабкі. Освіта потрібна людині не для іспиту і вступу до технікуму, а для неї самої. Ти повинен бути освіченою людиною. Освіта – це вид гігієни. Письмо з помилками – то як невмиті руки чи зуби. Бо теперішня людина – тільки освічена. Людина – це обов’язок, а не титул (народився – і вже людина). Людина твориться, самонароджується. Власне, хто Ти є поки що? Кавалок глини - сирої, пластичної. Бери цей кавалок у обидві жмені і мни – доти, поки з нього не вийде щось тверде, окреслене, перем’яте. Уяви, що Бог, який творить людей - це Ти сам. Ти є Бог. Отож, як Бог самого себе, мни свою глину в руках, поки не відчуєш під мозолями кремінь. Для цього в Тебе найкращий час – Творися ж!"

Прикріплення: 0009910.jpg (29.9 Kb)
 
OlenochkaДата: Четвер, 24.05.2018, 10:05 | Повідомлення # 6
Повідомлень: 4511
5 жорстоких істин, які зроблять вас кращими 

Те, про що говорить американський автор Девід Вонг, викликає душевний дискомфорт, протест, обурення, але разом з тим усвідомлення, що він говорить речі, які дійсно допомогли б нам змінитися, стати кращими, кориснішими, успішнішими. 

Зрозумійте вже, нарешті, дещо важливе у своєму житті. 
Можете не читати далі, якщо ваша кар'єра йде в гору, вас захоплює власне життя і у вас щасливі відносини. Гарного дня тобі, друже, ця стаття не для тебе, ми всі тобою пишаємося. 

Що стосується інших, то я хочу, щоб ви дещо спробували: назвіть п'ять вражаючих фактів про себе. Запишіть їх або просто викрикніть на всю кімнату. Якщо виникли труднощі, стаття для вас, і вона вас, чорт забирай, збісить. 

5. Світ хвилює тільки те, що він може отримати від вас 

Давайте припустимо, що людину, яку ви любите більше всього на світі, тільки що підстрелили. Лежить вона на вулиці, стікаючи кров'ю і кричучи. Підходить хлопець і каже вам «Відійди». Він оглядає рану вашої близької людини і дістає складаний ножик - збирається оперувати прямо на вулиці. 

Ви питаєте: «Ти лікар?» 
Він відповідає: «Ні». 
Ви говорите: «Але ти ж знаєш, що робиш, так?» 

У цей момент хлопець виходить з себе. Він каже, що він хороший, чесний, що вінзавжди приходить вчасно. Він повідомляє, що він відмінний син, його життя сповнене захоплюючих хобі, і ще він пишається тим, що ніколи не лається матом. 
Ви збентежені: «Яке чортове значення має це все, коли моя любов лежить тут і спливає кров'ю! Мені потрібен хтось, хто знає, як оперувати вогнепальні поранення! Ти можеш чи ні!?» 

І тепер хлопець починає агітувати - чого ти такий поверхневий і егоїстичний? Тебе що, не хвилюють всі ці його відмінні якості? Ти не чув, що він сказав тобі, що він завжди пам'ятає день народження своєї дівчини? І в світлі всіх цих крутих штук, невже дійсно має значення, чи вміє він оперувати? 

У цей момент ви схопите його своїми закривавленими руками за плечі, струсонете і закричите: «Так, нічого з цього лайна не має значення, тому що це особлива ситуація, і мені потрібен хтось, хто може зупинити кровотечу». 

І ось вона, моя жахлива річ про дорослий світ: ви в точно такій же ситуації кожного окремо взятого дня. І ви на місці того хлопця з складаним ножем, а суспільство - жертва, яка стікає кров'ю через стрілянину. 

Якщо ви хочете знати, чому суспільство, схоже, вас уникає, або чому вас не поважають, так це тому, що суспільство повне людей, яким щось потрібно. Їм потрібні побудовані будинки, їм потрібна їжа, їм потрібні розваги, їм потрібні задовільні сексуальні зв'язки. А ви прибули на місце надзвичайної ситуації з складаним ножиком в руках, просто в силу свого народження - в момент, коли ви приходите в цей світ, ви стаєте частиною системи, розробленої суворо для того, щоб прислухатися до потреб людей. 

Або ви заморочитесь на завданні «прислухатися до потреб людей» і заробите унікальний набір навичок, чи світ пне вас під зад. І неважливо, наскільки ви добрі, щедрі і ввічливі. Ви будете бідні, ви будете самотні, вас виставлять на мороз. 

Це здається жорстоким, примітивним або матеріалістичним? Як щодо любові і доброти - невже вони нічого не значать? Звичайно, значать. До тих пір поки вони - наслідок того, що ви робите людям щось, що вони не можуть отримати в іншому місці. 

4. Хіппі помилялися 

Найбільша сцена в історії кіно - це знаменита промова Алека Болдуїна з кіношедевру Glengarry Glenn Ross. Персонаж Болдуїна (ви приймаєте його за лиходія), звертається до кімнаті, наповненої людьми, і рве їм дупи на британський прапор, повідомляючи, що вони усі будуть звільнені, якщо не виконають план продажів: 

"Хороший хлопець? Мене не хвилює. Відмінний батько? Та пішов ти! Іди додому і грай зі своїми діточками. Якщо ти хочеш працювати тут, виконуй план». 

Це грубо, жорстко і межує з соціопатією, але крім того - це чесний і точний вираз того, чого чекає від тебе світ. Різниця лише в тому, що в реальному світі люди вважають, що не можна так з тобою розмовляти, і вирішують, що куди краще просто дозволити тобі продовжувати цю лажу. 

Ця сцена з фільму змінила моє життя. Алека Болдуїна номінували на Оскар за цей фільм - при тому, що це єдина сцена з ним. Як помітили розумні люди, геніальність цієї промови в тому, що половина глядачів думає «Вау, цікаво, як це, коли у тебе начальник така скотина?», а друга половина думає «Чорт візьми, так! Ідіть і працюйте!» 

Якщо б ви були в тій кімнаті, деякі з вас сприйняли б це як робочий процес, але в будь-якому разі наповнилися б енергією послання, радо приймаючи прокляття; тоді як деякі з вас сприйняли б це на свій рахунок, цей хлопець - покидьок, він не має права так зі мною розмовляти. Або ж - стандартний маневр, коли нарцисизм стикається з більшою силою - тихо обурювалися б, фантазуючи про те, щоб знайти інформацію, яка виставила б боса в негативному світлі. 

Різниця двох позицій - образа проти мотивації, яка визначає, досягнете ви в цьому світі успіху чи ні. Більшість людей хочуть відповідати висловом Тайлера Дердена з «Бійцівського Клубу»: «Ти - це не твоя робота». 
Але взагалі, однозначно ви - це ваша робота. Так, ваша «робота» і те, що ви вкладаєте в поняття працевлаштування, можуть бути різними речами, але в обох випадках ви представляєте собою суму ваших корисних навичок, не більше того. Наприклад, бути матір'ю - це робота, яка вимагає певних навичок. Це щось, що людина може робити, щоб приносити користь іншим членам суспільства. Не помиляйтеся: ваша «робота» - це користь, яку ви приносите іншим людям - це все, що ви є. 

З цієї причини хірургів поважають більше, ніж комедійних письменників. З цієї причини механіків поважають більше безробітних хіпстерів. Це причина, по якій ваша робота стане вашою етикеткою, якщо факт вашої смерті потрапить у новини - «Захисник Національної футбольної ліги покінчив життя самогубством». Тайлер сказав «Ти - не твоя робота», але він також заснував успішну компанію з виробництва мила і став на чолі міжнародного соціального і політичного руху. Він повністю був своєю роботою. 

Або подумайте про це так: Компанія Chick-fil-A відкрито виступила проти гей-шлюбів. Але незважаючи на протести, компанія продовжувала продавати мільйони сендвічів щодня. Не тому, що Штати були згодні з ними, але тому, що вони відмінно роблять свої смачні сендвічі. І це все, що має значення. 

Вам зовсім не обов'язково повинно це подобатися. Мені ось не подобається, коли на мій день народження йде дощ, але він все одно йде. Хмари сформувалися, дощ пішов. У людей є потреби, і через них вони оцінюють людей, які їм зустрічаються. Це прості механізми всесвіту, і вони не відповідають нашим бажанням. 

Якщо ви зараз протестуєте, кажучи, що ви не дрібний капіталіст і матеріаліст, що ви не згодні з тим, що гроші - це все, я запитаю тільки одне: Хто сказав хоч слово про гроші? Ви втрачаєте щось важливіше. 

3. Те, що ви робите, не зобов'язане приносити гроші, воно повинно приносити користь людям 

Давайте я наведу приклад не про гроші, і з яким ви не зможете посперечатися. Я читаю кілька дюжин історій в рік від зневірених самотніх хлопців. Ці хлопці обурюються, що жінки не хочуть бути з ними, незважаючи на те, що вони найкращі у світі. Я можу пояснити, що не так з таким набором установок думок, але Алек Болдуін знову зробить це куди краще за мене. 

У цьому випадку Болдуїн грає роль привабливих жінок. Вони, звичайно, не говорять так прямо і різко (суспільство вчить нас не бути чесними з людьми), але суть та ж. "Хороший хлопець? Кого це хвилює? Якщо ти хочеш працювати тут, виконуй план». 

«Що? Ти кажеш, що у мене не буде гарних дівчат до тих пір, поки у мене не буде хорошої зарплати і купи грошей?» 

Ні, твій мозок перестрибує до такого висновку, щоб у тебе було виправдання не брати до уваги будь-якого, хто з тобою не згоден, тому що він просто поверховий і егоїстичний. Я питаю, що ти пропонуєш? Ти розумний? Кумедний? Цікавий? Талановитий? Амбіційний? Креативний? Ок, а що ти робиш, щоб продемонструвати ці свої якості світу? Не говори, що ти хороший хлопець - цього недостатньо. У гарненьких дівчат є хлопці, які милі з ними 36 разів на день. Пацієнт спливає кров'ю на вулиці. Ти знаєш, як його прооперувати чи ні? 

«Ну, я не сексист, не расист, не жадібний, не жорстокий! Не такий, як інші сволоти!» 
Вибач, я знаю, що це важко вислухати, але якщо все, що ти можеш зробити, це скласти список недоліків, яких у тебе немає, тоді відійди від пацієнта. Ось той дотепний красунчик з багатообіцяючою кар'єрою готовий оперувати. 

Це розбило тобі серце? Окей, і що тепер? Ти збираєшся хандрити з цього приводу чи підеш вчитися на хірурга? Залежить від тебе, але не скаржся, що дівчатка западають на покидьків; вони западають на покидьків, тому що у цих покидьків є що їм запропонувати. «Але я добре вмію слухати!» Так? Тому що ти хочеш сидіти тихо замість того, щоб отримати шанс бути в близькості з гарненькою дівчиною (і проводити кожну секунду в мріях про те, наскільки м'яка у неї шкіра)? А тепер уяви собі, що в житті цієї дівчини є інший хлопець, який вміє слухати, а ще він грає на гітарі. 
Говорити, що ти хороший хлопець - все одно, що бути рестораном, який продає не різні страви, а просто «їжу, яка вас не отруїть». Ти як новий фільм з назвою «Кіно англійською» і слоганом «Акторів добре видно». 

Я думаю, що саме з цієї причини ти можеш бути «хорошим хлопцем» і все ще почуватися жахливо, думаючи про себе. А саме... 

2. Ти ненавидиш себе, тому що ти нічого не робиш 

"І що? Ти кажеш, що я повинен прочитати книгу про те, як знайти дівчину?» 
Так, але тільки якщо крок перший в цій книзі «Станьте тією людиною, поряд з якою дівчата хочуть бути». 

Цей крок завжди опускається. Завжди «Як мені знайти роботу?», а не «Як мені стати тією людиною, про яку мріють роботодавці?» Завжди «Як зробити так, щоб я сподобався красивим дівчатам?», а не «Як мені стати тим, хто подобається красивим дівчатам?». Бачите, це все тому, що інші питання скоріше всього зажадають від вас зав'язати з більшістю з ваших улюблених хобі, приділяти більше уваги зовнішньому вигляду, і бог знає, що ще. Можливо, вам навіть доведеться змінити вашу особистість. 

«Але чому я не можу знайти когось, хто полюбить мене таким, який я є?», питаєш ти. Відповідь: Тому що людям багато що потрібно. Жертва спливає кров'ю, і все, що ти можеш робити, це дивитися і страждати, що немає в світі вогнепальних поранень, які лікуються самі по собі. 

«Але я не в усьому хороший!». Що ж, у мене гарні новини - достатній час на повторення, і ви зможете бути недурні у всьому. Я був найгіршим письменником, коли був підлітком. Я став трохи кращим в 25. І поки я відчайдушно провалював свою кар'єру, я писав у вільний час вісім років поспіль, по статті на тиждень, перш ніж почав отримувати за це гроші. Мені знадобилося 13 років, щоб стати досить хорошим письменником і потрапити в список бестселерів New York Times. Мені знадобилося 20000 годин практики, щоб відшліфувати свої тупі тексти. 

Не подобається перспектива витрачати весь свій час на отримання навичок? Що ж, у мене є хороші новини і погані новини. Хороші - подібна самовіддана практика допоможе вам вийти зі своєї шкаралупи - я пережив роки нудної офісної роботи, тому що я знав, що я отримую унікальні навички на стороні. Люди кидають справу на півдорозі, бо результати видно не відразу, тому що вони не можуть уявити собі, що процес - це і є результат. 

Погані новини - у вас немає вибору. Якщо ви хочете працювати тут, виконуйте план. 
На мою неекспертну думку, ви ненавидите себе не через низький рівень самоповаги, не тому, що люди до вас жорстокі. Ви ненавидите себе, тому що ви нічого не робите. Навіть ви не можете «любити себе таким, яким ви є» - ось чому ви нещасні і шлете мені приватні повідомлення, запитуючи, що ви повинні зробити зі своїм життям. 

Розв'яжіть задачку: "Скільки часу ви витрачаєте на споживчі штуки, зроблені іншими людьми (телек, музика, відеоігри, сайти), замість того, щоб робити щось своє?" Тільки це додає цінності вашому існуванню. 

І якщо вам не подобається чути це, якщо ви відповідаєте фразою «Важливо тільки те, що всередині вас», яку почули в дитинстві, то я можу сказати вам одне... 

1. Те, що всередині вас, важливо, тільки якщо воно змушує вас щось робити 

Оскільки я в цьому бізнесі, я знаю купу честолюбивих авторів. Вони думають про себе, що вони письменники, вони представляються так на вечірках, вони усвідомлюють це глибоко всередині себе, у них письменницькі серця. Єдине, що вони упускають - де насправді їх чортові твори. 
Але насправді має це значення? Написане - це все, що важливо, для визначення того, хто є письменником, а хто ні? 
Заради Господньої любові, так. 

Це загальний прийом захисту від усього, про що я говорив вище і давно, і від будь-якого голосу критики у вашому житті. Це та штука, яку говорить нам наше его, щоб уберегти нас від важкої роботи над собою: «Я знаю, що всередині я хороша людина». Може бути також сформульовано як «Я знаю, хто я є» і «Я просто повинен бути собою». 

Не зрозумійте мене неправильно; ви всередині - все. Хлопець, який побудував будинок для своєї родини з нуля і з підручних матеріалів, зробив це тому, що він такий всередині. Будь-який поганий вчинок, який ви здійснили, почався з поганого імпульсу, якась думка бушувала всередині вашого черепа до тих пір, поки ви не були змушені це зробити. І будь-який хороший вчинок робиться за тим же принципом. «Хто ви всередині» - це метафоричний гній, на якому ростуть ваші фрукти. 

І ось, що кожен повинен знати. І те, що багато з вас не можуть прийняти: 
«Ви - це фрукт і нічого більше». 
Нікого не хвилює ваш гній. «Хто ви всередині» немає ніякого значення у відриві від того, що ви виробляєте для інших людей. 

Всередині ви маєте величезне співчуття до бідних. Відмінно. Результатом цього співчуття стали якісь дії з цього приводу? Чи чуєте ви про яку-небудь жахливу ​​трагедію і говорите при цьому «О, бідні діти. Передайте їм, що я думаю про них»? Якщо це так, то ідіть в дупу. А краще, замість того, з'ясуйте, що їм потрібно і допоможіть. Сто мільйонів чоловік подивилося відео Kony, віртуально всі вони думали про тих бідних африканських дітей. Але що зробило це суспільство з цих думок? 
Чортове лайно. Діти вмирають щодня через те, що мільйони нас говорять собі, що переживати - це так само добре, як і робити. Це внутрішній механізм, контрольований ледачою частиною нашого мозку, який оберігає нас від реальних дій. 

Скільки з вас зараз ходить колами і твердить «Вона / він неодмінно полюбив би мене, якби тільки знала / знав, яка я цікава людина!» Правда? А як всі ці ваші цікаві думки та ідеї могли б самостійно передати себе світові? Або вони повинні стати причиною дій? Якби дівчина чи хлопець вашої мрії знімали б вас прихованою камерою протягом місяця, були б вони вражені потім побаченим? Пам'ятайте, вони не читають думок, вони можуть тільки бачити. Захотіли б вони стати частиною вашого життя? 

Все, про що я прошу вас, це застосовувати до себе ті ж стандарти, які ви застосовуєте до інших. У вас напевно є дратівливий друг-християнин, вся допомога якого зводиться до «я помолюся за них». Це не зводить вас з розуму? Я не коментую зараз, працюють молитви чи ні, але це не змінює факту, що ця людина вибрала той вид допомоги, який не вимагає від неї відривати дупу від дивана. Такі люди утримуються від будь-якого зла, їх помисли чисті, їх внутрішній гній чистий настільки, наскільки це можливо, але які фрукти на ньому виростуть? І вони повинні розуміти це краще, ніж хто б то не було - я вкрав фруктову метафору з Біблії. Ісус повторював щось на зразок «дерево судять по його плодах» знову, і знову, і знову. Ісус ніколи не говорив «Якщо ви хочете тут працювати, виконуйте план». Ні, він говорив «Кожне дерево, що не дає хороших плодів, слід зрубати і кинути у вогонь». 

© Девід Вонг
 
OlenochkaДата: Понеділок, 19.04.2021, 10:04 | Повідомлення # 7
Повідомлень: 4511
Ну во первых мне самому 40 поэтому 39ти летняя в хорошей форме для меня - вполне вариант.Во-вторых - о каком пробивании на инстинкт речь-то идет? Не буду ж я в кафе переходить дальше поцелуев - это в 20 лет и в клубе нормально, а когда люди уже в возрасте это и смотрится как-то не так.
 
Поради для Підлітків » Форум » Теревенька » Підтримка Та Відновлення » Я в себе вірю!
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом