|
Чому я не хочу залишитися закордоном. Та як мігрантам влашту
|
|
| Модератор форуму | Дата: Неділя, 18.09.2022, 13:50 | Повідомлення # 1 |
| Європа побудована таким чином, що всі зп більш-менш урівняні, тож в рамках ціни на житло немає великої різниці скільки ви заробляєте, всі будуть платити кредит досить довго. Якщо взяти умовну фінансову незалежність, коли не потрібно працювати, а просто живеш і насолоджуєшся життям, знаючи, що є доходи, які не залежать від тебе, коли відчуваєш, що на тобі немає кредиту і забовязання працювати допоки не виплатиш всі борги. Штатах є інвестиції в фонди + володіння нерухомістю, в Україні преславути однушки біля метро, які можуть спокійно гарантувати дохід для життя. Так ось в Європі це НЕМОЖЛИВО, бо система побудована так, що їй потрібні люди, які будуть працювати ЗАВЖДИ. І так і буде, подивіться на оточуючих, в Європі немає теми ЯК СТАТИ НЕЗАЛЕЖНИМ, зато є теми як взяти кредити і працювати завжди, а взамін вам як слухняному рабу дадуть їжу, квартиру (яка не ваша на найближчі 20-30 років) і полікують хвороби (якщо серйозна, бо якщо щось мале, то ідіть домой пийте аспірин). Як європейці зробили так, що слухняні люди їдуть до них і погоджуються з контрактом (ти мені працювати завжди завжди, я тобі їжа, медицина і житло (але на найближчу треть життя воно не твоє))
А на рахунок особистого життя :
Я закордоном 5 років і наладив особисте життя . Відчуття ніби не живу а проживаю що не одне і теж... Тут людським почуттям місця нема, нескінченний рух, як видимість ґрандіозних планів без сенсу реалізації. Мчимо, та недвижні
Тут складно. Всі зайняті роботою + немає свого куточка (житла). І всі багато багато працюють. А як кажеш що ти плануєш повертатися в Україну на майбутнє то не дуже хочуть продовжувати знайомство Всі хочуть тут залишитися. А я навпаки трактував закордон як заробітки. Щоб купити житло ітд
|
| |
| |
| Olenochka | Дата: Неділя, 28.06.2026, 22:57 | Повідомлення # 856 |
| https://www.youtube.com/watch?v=YNp9_XTGiEc
|
| |
| |
| Olenochka | Дата: Четвер, 02.07.2026, 14:29 | Повідомлення # 857 |
| https://vlab.su/viewtopic.php?f=110&t=137898
|
| |
| |
|
|
| Olenochka | Дата: Неділя, 05.07.2026, 13:10 | Повідомлення # 860 |
| https://www.youtube.com/watch?v=7VwEOyAcvJM
|
| |
| |
| Olenochka | Дата: Неділя, 05.07.2026, 15:29 | Повідомлення # 861 |
| Також май на увазі що говорити це одне а от слухати то зовсім інше, тут просто сила силенна акцентів з усіх куточків світу, проблема не просто в шотландському(там їх декілька насправді) а і уєльс, півнінчні, південні...Акецент це не просто регіон (хоч юк хоч ініші країни) але іще і класс...так классова система в британії жива, хоч і не говорять про неї напряму, усілякі пош будуть говорити чисто як на ТБ, ізі взагалі, саме так як вчать на курсах наших шікіл, а от інші регіони та класси говорять різними акцентами і це один із маркерів по котрому розмують хто ти, звідки ти і що ти з себе представляєш. Мені в більості випадків індуси на супорті попадались із більш зрозумілою мовою ніж багато місцевих із півночи чи шотландії. Також британьска англ і американьска, до якої ми всі звикли доволі відрізняється, і все іще 3+роки тут я часто закидую в перекладачь якісь їх речення, я тут не про ідіоми а взагалі, сша англ значно простіша і ми всі до неї звикли тут купа своїх фраз та трошки інші глаголи, вірніше вони і там і там юзабельні але трошки різні, от ті самі холідейз та вакешен, ось так фраза за фразою і вже починаешь плавати... Недавно чел пише COP це тіпа клоуз оф плей, це EOD енд оф зе дей )))
|
| |
| |
| Olenochka | Дата: Неділя, 05.07.2026, 15:30 | Повідомлення # 862 |
| Bot Bot6 днів тому В Лонодні неймовірна велика кількість стартапів і контор що вже не прсото пилять в гаражі а вже 2-3 раунди інвестицій мають чи купа інших контор...Саме місто непомірно дороге але для МЛ стеку найкраще ніж будь яке інше місто европи. Ну і ті самі пітон\нода\тайпскрипт +АІ я бачив багато вакансій на 120+К просто сіньор програмістом. Ну і автор же ш пише — Senior ML Engineer (GenAI, LLMs, LLMOps) + досвід у Backend Engineering (Python) і DevOps.Є громадянство ЄС, польський диплом, досвід тільки у міжнародних корпораціях на польському ринку праці.Сумніваюсь що Варшава чи Берлін можуть якось конкурувати в цьому стеку. По звичайник перекладачам джейсонів в еластік кубера то все як ти описав, треба тричі подумати чи варто їхати в це місто і чи вистачить грошей щоб не жити на воді х хлібом. Якщо що я тут сам вже 3+ роки і працював на лід+ позиціях.
|
| |
| |
| Olenochka | Дата: Неділя, 05.07.2026, 17:25 | Повідомлення # 863 |
| Україна і Польща сьогодні мають спільний інтерес — безпека і стабільність Європи. Спроби посварити наші народи через емоції, історію або вирвані з контексту факти — це типовий інструмент інформаційної війни, де головний вигодонабувач завжди один: Кремль.Якщо відкинути пропаганду, картина проста: Україна захищається від агресії, Польща підтримує безпеку регіону, і разом ми формуємо щит Європи. Саме тому інформаційні атаки часто спрямовані не лише проти України, а й проти Польщі — щоб розділити суспільства, які мають спільний інтерес.Дезінформація працює не через факти, а через розділення людей і емоції. Тому важливо перевіряти джерела і завжди питати: кому вигідно, щоб ми думали саме так?Українці і поляки мають складну історію, але сьогодні головне — майбутнє безпеки. Ми не вороги, а партнери перед спільною загрозою.
|
| |
| |
| Olenochka | Дата: Вівторок, 07.07.2026, 13:20 | Повідомлення # 864 |
| Програмісти не інженери. Нафіг так жити. Треба нормальну хату з садом та банею. І тьолочки. Або халупку як у Чарлі з «Двох з половиною чоловіків».
веде типове ІТшне життя — ліжко, комп, аніме, без дівчиниколи біля ліжка на тумбочці телефон та серветки — то ясєн пєнь, що дівчини не має
|
| |
| |
| Olenochka | Дата: Четвер, 09.07.2026, 01:05 | Повідомлення # 865 |
| https://www.youtube.com/watch?v=jxhz70JTUbY
|
| |
| |
| Olenochka | Дата: Четвер, 09.07.2026, 20:19 | Повідомлення # 866 |
| Микола Захарченко 09.07.2026 20:17 Сталося те , що й у півфіналі РГ з андрєєвою - перегоріла та сама віддала матч . Носковій навіть не потрібно було показувати щось надзвичайне . Нажаль для Марти , для всіх вболівальників тенісу в Україні. Але потрібно подякувати Марті за всі емоції та приємні миті вдалих матчів . В неї ще все попереду. Вона на правильному шляху 🇺🇦👊👏
Vadym Shcherban 09.07.2026 20:15 Другий просра...ний шанс на Шолом. Як і на РГ на подальшому шляху були цілком прохідні суперниці. Ні тобі бульбозавру, ні тобі Риби.... Але але але.... Якось знов безпорадно програний півфінал. Прогрес звісно величезний, але вболівальники теж підняли планку очікувань - всі бажають Шолом!!!
|
| |
| |
| Olenochka | Дата: Четвер, 09.07.2026, 22:20 | Повідомлення # 867 |
| aleks8-48 09.07.2026 20:49 Марта проводить сильний сезон,але якщо вона не збавиться своїх вад,то півфінал ВШ її межа,як і у Світоліной. Без сталої подачі можна завоювати 20 титулів,але не ВШ.Сьогодні дівчисько показала,що воно таке перша подача,побачите,вона і шолом візьме. Її ж хтось навчив цьому, чому наші дівчата платять великі гроші тренерам,які не здатні навчит їх тому, чому навчають чеські тренера навіть дітей?
|
| |
| |
| Olenochka | Дата: Пятниця, 10.07.2026, 00:11 | Повідомлення # 868 |
| alexander-viter Дякую, що підняли цікаву тему. Теж багато про це думав та думаю і мені дуже сильно свого часу допоміг фільм In Time де у людей замість грошей валютою був час їхнього життя. У нас, по суті, все так само, якщо подумати. Ми спочатку обмінюємо час власного життя для заробляння грошей, а потім ці гроші обмінюємо на товари та послуги. Але якщо прибрати з рівняння гроші як проміжний елемент, то вийде, що ми теж за все розплачуємося часом власного життя, який ми витратили, щоб заробити певну кількість ресурсів + додатково той час, який ми витратили на те, щоб умовно «походити по торгівельному центру, вибрати, купити і почати користуватися річчю». Візьмемо умовного айтішника, який (для простоти підрахунків) працює 168 годин на місяць і заробляє 168к грн (це 3733$ по курсу 45 грн за доллар) тобто 1000 грн на годину. А далі, кожен раз коли стоїть вибір між «купувати щось» і «не купувати» за Х грошей ця людина може згадати рівень зусиль, який довелося витратити, щоб заробити потрібну суму і оцінити чи ця кількість витрачених зусиль і часу життя реально варта покупки чи ні. Умовно кажучи, комбо-набір їжі в МакДональдсі за 500 грн — це 30 хвилин роботи людини, яка заробляє 1к грн на годину. Оренда квартири в невеликому місті за 16к грн — це 2 робочих 8-годинних дні. І так далі, ця логіка і математика працює як з невеликими витратами, так і з великими (наприклад авто за 1.5-2 мільйони грн чи квартира за 4-6 мільйонів). Просто кожен сам для себе вирішує, базуючись на власному рівні доходу та власних поняттях про цінність речей, послуг і власного часу життя — за що варто віддавати хвилини, години, дні, тижні, місяці й роки свого життя, а що абсолютно точно того не вартує. Скажімо, на мій погляд, автомобіль має бути не символом статусу, а надійним транспортним засобом, який завжди може перевезти тебе з точки А в точку Б і не зламатися по дорозі. Саме тому у мене стареньке надійне авто, яке коштує як 2 місяці мого життя, а не щось нове преміальне, як 2 роки мого життя. До речі, виходячи з цього можна сказати, що люди з різним рівнем доходу з психологічної точки зору живуть у зовсім різних світах. Тому що в грошах для них ціни однакові, але в «часі життя» — зовсім різні. Якщо взяти 3 людей, кожен з яких працює 168 годин на місяць, але один заробляє 100 грн на годину (16 800 грн на місяць), інший 1000 грн на годину (168 000 грн на місяць), а третій 10 000 грн на годину (1 680 000 грн на місяць), то один і той самий набір продуктів за умовні 500 грн це: аж 5 годин роботи для першого, 30 хвилин роботи для другого і 3 хвилини роботи для третього. І коли хтось каже, що «500 грн це дорого» це насправді означає «мені шкода витрачати 5 годин життя на це», а коли хтось каже, що «500 грн це дешево», то це означає «мені не шкода витратити на це 3-30 хвилин свого життя».
https://dou.ua/forums/topic/60609/?from=fpcomments
|
| |
| |
|
| Olenochka | Дата: Субота, 11.07.2026, 14:54 | Повідомлення # 870 |
| Цветной негатив. Нет одного напряжения гаммы. Микросхема программируемая - I1991(IML1991). Скорее всего, конечно, ей кранты, но чем чёрт не шутит... В общем, нет ли у кого прошивки на t-con ST2751A01-3-XC-2. Потом уже дальше буду думать.
Добавлено (16.05.2023, 02:44:11) --------------------------------------------- Вопрос снимается. Оказался пробитый smd конденсатор по GM3. Отпаял - всё пошло. Странно что микросхема не сдохла - 11 с чем то вольт на этом выходе, похоже какая то защита внутри имеется. Не знаю что с темой делать - вроде решено, но одновременно не в том разделе, да и всё банально оказалось в итоге... На усмотрение модераторов.
|
| |
| |