MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Відносини з батьками: стати дорослішою
Відносини з батьками: стати дорослішою
OlenkaДата: Неділя, 11.12.2016, 01:16 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
Скандал з батьками, постійні заборони, образливі докори... Знайомо? Нічого страшного. Рано чи пізно через це проходять всі. Але цей період життя можна пройти з мінімальним збитком для себе і оточуючих. Давай розберемося.



Проблема 1.

Ти вже доросла, а батьки поводяться з тобою, як з дитиною.

Для того, щоб батьки зрозуміли, що ти доросла людина, вони повинні побачити це по твоїх вчинках. І не один-єдиний раз як показовий виступ. Чим відрізняється доросла людина? Відповідальністю і самостійністю. Візьми за правило завжди виконувати домовленості з батьками. Обіцяла бути удома в дев'ять вечора? Хоч бігом, але будь рівно в дев'ять. Дзвінки і смски "Мамуся, ну ще півгодинки" - якраз дуже змахує на дитяче ниття в пісочниці. А затримуватися взагалі без пояснень - ознака повної безвідповідальності.

Прекрасна ознака самостійності - не тільки стримані обіцянки, але і вчасно зроблені уроки. Непогано б пригадати про те, що у самостійного дорослого члена сім'ї є ще і робота вдома. Якщо почнеш щодня справлятися з цим без нагадувань, скоро відчуєш, що відношення до тебе зміниться.

Одним днем тут не обійтися, батьки повинні зрозуміти, що це не рекламна акція "Ваша дочка сьогодні стала старша", а дійсно в тобі щось змінилося.

Проблема 2.

Батьки все забороняють, тому що бояться за тебе.

Вони не пускають тебе на дискотеку, перевіряють, чи дійсно ти пішла до подружки, і стоять біля вікна, поки ти не прийдеш додому.

Їх тривогу можна зрозуміти. І боротися потрібно саме з цим відчуттям. Головне, що ти повинна зрозуміти - вони хвилюються і переживають за тебе. І всі твої вчинки повинні бути направлені на твою ж безпеку.

Найголовніше - не одурюй їх. Як тільки брехня вилізе, а це обов'язково трапиться, кредит довіри буде вичерпаний.

Обгрунтовуй безпеку своїх переміщень. Якщо ви йдете на дискотеку великою компанією, розкажи, що повертатися ти будеш не одна. Якщо ти збираєшся до подружки, нагадай їм, що вона живе навіть ближче за школу, куди ти добираєшся самостійно щодня. Не вбирайся зухвало. Якщо тобі хочеться надіти мініспідницю, зверху можна надіти довге пальто. Це теж переконає батьків, що ти не шукаєш пригод на свою ...мініспідницю.

Проблема 3.

Батьки не хочуть купувати те, що подобається тобі.

Можливо, ті покупки, які ти придивилася, дійсно не вписуються до сімейного бюджету? Не забувай, що батькам треба спланувати ще купу витрат кожного місяця. Постарайся порахувати, на чому ти можеш заощадити цього місяця і запропонуй цю схему батькам. Врешті-решт, спробуй заробити ці гроші, зараз є багато варіантів заробітку для підлітків. Обговори це з батьками.

Якщо ж проблема саме в тому, що ви розходитеся в смаках і тобі потрібні малинові кросівки, а їм подобаються туфлі-човники, то спробуй пояснити, що ти готова тримати один комплект одягу, який подобається їм спеціально на честь приїзду двоюрідної тітки з Верхнього Волочка, але те, що ти носиш щодня, має подобається саме тобі. Покажи їм речі, які були куплені на їх смак, і так і залишилися неношеними.

А головне, залишайся спокійною під час будь-якої суперечки. Не кричи, постарайся вести стриманий діалог. Грубіянити і істерити дорослій людині не пасує, ти пам'ятаєш? Якщо тобі складно обговорювати це усно, напиши всі свої аргументи на папірці і дай почитати батькам. І не забувай, що мама і тато - близькі тобі люди, яким може бути сумно або самотньо, у них може боліти голова або бути поганий настрій. І найголовніша якість хорошої дорослої людини - вміти поспівчувати або порадіти за них.
Прикріплення: 9527875.jpg (72.8 Kb)
 
OlenochkaДата: Вівторок, 24.10.2017, 10:23 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 4511
Мене турбує одна проблема.мені 25 років .Я живу з батьками відколи брат пішов добровольцем в армію .батьки почали сваритися .а злість зганяють на мені. Я закрилась від людей і все тримаю в собі і роблю усім боляче .Після цього мені хочеться щось зробити з собою.

Далеко не всім пощастило мати мирну сім'ю з люблячими батьками. У сучасних сім'ях сварки вже стали буденністю. Для частини людей сварка – це певний спосіб спільного життя. Якщо батьки сваряться, перше, що потрібно робити – це встановити причину розбрату.Знайдіть компроміс. Після визначення причини проблеми, постарайтеся самостійно знайти вихід, що влаштовує обох батьків.Поговоріть окремо з кожним з батьків.Постарайтеся, щоб це виглядало природно, наприклад, за сніданком, коли батько піде, попитайте маму, чому батьки сваряться, що послужило приводом, і що будуть вони далі робити. Розпитування потрібен, щоб почати бесіду. Коли мама відповість на ці питання, розкажіть, як ви переживаєте через їх сварки, що у вас з'являються погані думки. Вам необхідно викликати її співчуття і усвідомлення, що своїми суперечками вони погано на вас впливають.Коли мама зможе подивитися на конфлікт під іншим кутом і усвідомлює, що чинить неправильно, збрешіть, вигадавши історію, що тато дуже хоче помиритися, але як не знає. І запропонуйте першої попросити пробачення. Коли вам хочеться щось зі собою зробити,вийдіть на вулицю та спробуйте заспокоїтись та розслабтесь.Найкраще гуляти парком,навколо дерева та спокій,намагайтесь не думати про погане та уявляйте як все налагоджується.
 
OlenochkaДата: Субота, 31.03.2018, 15:33 | Повідомлення # 3
Повідомлень: 4511
Як краще домовлятися з батьками?



Останнім часом не можеш домовитися з батьками? Тобі здається, що вони взагалі Тебе не розуміють? Непорозуміння і сварки підлітка з батьками нормальні явища, але ми знаємо кілька способів, як їх запобігти.

Маєш враження, що батьки не сприймають тебе всерйоз, по при те що вже маєш добрий десяток років, ти в їхніх очах ти ще дитина? Ми повинні Тебе засмутити – такий стан речей може тривати ще довгий час, а їх поведінка найчастіше пов'язана з турботою. Але, якщо дійсно не можеш домовитися, то нижче знайдеш кілька дійсно хороших і перевірених порад, як це змінити. Ласкаво просимо!!!

Як ладнати з батьками?

#1. Поставте себе на місце батьків
Іноді нам важко зрозуміти іншу сторону, тому що ми не намагаємося , підійти з іншого боку". Ми бачимо лише свої права, і думаємо, що батьки мають погані наміри. Це, звичайно, неправда, тому що найчастіше їх заборони чи поради випливають з турботи (хіба Ти б не переживала, якщо б твоя дитина приходила додому в ночі, або мала погані оцінки і може не здати важливі іспити?). Якщо Ти спробуєш їх зрозуміти, то вони, напевне підуть тобі на зустріч.

#2. Говори, а не кричи
Пам'ятай, що криком ти нічого досягнеш. Ніхто не любить, коли на нього підвищують голос, навіть якщо це Ваші батьки почали, ти нічого не отримаєш перекрикуючи їх. У такій ситуації необхідно почекати, поки емоції спадуть і спокійно повернутися до теми. Якщо ти хочеш довести батькам, що ти доросла, то покажи, що доросла, та вмієш вести себе ввічливо по відношенню до них.

#3. Слухай їх аргументи
По-перше, ввічливість вимагає,вислухати те, що батьки повинні Вам сказати, а по-друге, можливо завдяки цьому, ви зрозумієте їх точку зору. Крім того, це працює в дві сторони – якщо Твої батьки побачать, що їх слухаєш, охочіше то дадуть відповідь Тобі тим же.

#4. Підготуйте контраргументи
Якщо у тебе є проблема, яка викликає сварку між Вами, то, перш ніж знову повернутися до цієї теми, підготуйся до розмови. Подумай, що Ваші батьки можуть сказати і які аргументи можна використати, щоб нічого тебе не здивувало. Завдяки цьому ти складеш на них гарне враження, а шанси на успіх можуть зрости.

#5. Прагни до компромісу
Конфліктів не уникнути, але головне, аби вміти ладити. Саме цьому служать компроміси. Ти трохи забудеш, Твої батьки трохи зупиняться, і ви зустрінетеся на півдорозі. Ніхто з Вас не буде повною мірою задоволений, але з іншого боку, всі повинні бути задоволені.

#6. Змиритися, коли тобі потрібно
Іноді краще (хоча би для спокою) просто змиритися з ситуацією і перестати вести війну. Поки ти живеш зі своїми батьками, вони командують в будинку, так що ви повинні їх слухати. І не забувати, що це Твої батьки, значить, повинні мати до них повагу.

А Ти? Які у вас є способи, для того щоб добре ладнати з батьками? Напишіть нам в коментарях!
Прикріплення: 9685936.jpg (44.1 Kb)
 
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Відносини з батьками: стати дорослішою
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом