MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Мій тато зраджує мамі!
Мій тато зраджує мамі!
OlenochkaДата: Неділя, 29.07.2018, 20:57 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 4511
„Мені потрібна допомога. Протягом тривалого часу я помітила, що мій батько веде себе дивно. Отримує якісь "стрілки" на телефон, виходить після обіду. Ніби, стверджує, що їде до бухгалтерської або до своїх співробітників (тато має фірму), але я вже знаю, що це неправда. Два дні тому я шукала в його телефоні номер до тітки, і випадково прочитала смс: "я сумую за тобою, дорогий, будь о 17". У той день батько знову вийшов "до одного працівника, за рахунком". Я в шоці. Чи повинна я сказати мамі? Як з усім цим впоратися?" Ілона, 16р.



Відкрити, що один з батьків зраджує, це один з найбільш складних і болючих моментів в житті кожної людини. Незалежно від того, вам 14 років, чи 25, така подія може бути для вас сімейною драмою. Дізнайтеся, що можна робити, а чого уникати.

Великі дилеми

Для особи, яка відкриває роман одного з батьків (бо, ситуація звісно може бути зворотньою, людиною яка зраджує може бути мама), ця ситуація надзвичайно складна. Весь її складний характер полягає в тому, що з одного боку ви хочете бути лояльним по відношенню до одного з батьків, сказати про зраду, а з іншого боку – не хочете бути тим/тією, яка про все інформує і приводить до розпаду шлюбу. Ви маєте право боятися за свою сім'ю, і зберегти все в таємниці. А з іншого боку, не можу собі уявити, що про зраду мають дізнатися від когось третього або усвідомити що тобі брехали протягом багатьох років.

Ця ситуація дуже складна і не дорікайте собі, що ви з нею не справляєтеся – у вас є на це право. Ненавмисно вас втягнули у справи дорослих – це справи, які повинні триматися подалі від вас. Але, якщо вже є, як є, треба діяти. Але спочатку дізнайтеся, чи правильно ви робите це.

Що робити і що не робити, коли один з батьків зраджує?

Насамперед – дайте собі час. Не піддавайтеся емоціям (хоча це дуже складне завдання), не робіть нічого під впливом свіжих почуттів, не викрикуй нічого в гніві. Дайте собі час заспокоїтися і подумати про усі ці складні речі.

Ще одна річ, яку робити не варто або не повинна, це розповідати мамі про своє відкриття. Звичайно, ви ж сім'я, багато справ вас пов'язує, але те що відбувається між батьками, вам доведеться залишити... їм. Це дуже тонкі питання, про які мама не може дізнатися від вас! По-перше, тому, що це тільки посилює драму у всій цій ситуації, а по-друге – негативні емоції будуть накопичуватися на вас.

Те, що ти повинен або ти повинна зробити, це розмова зі стороною яка зраджує ( батьком). Це він повинен взяти на себе всю відповідальність за те, що відбувається у вашій родині і це він повинен взяти на себе тягар про інформування другого з батьків.

Як говорити?

Розмова, яка на вас чекає, буде однією з найскладніших в вашому житті. Добре було б, якби була підтримка " – наприклад, старших братів і сестер. Якщо ні – доведеться діяти самостійно.

Пам'ятайте, потрібно добре підготуватися до цієї розмови. Нехай вона відбудеться тоді, коли ви самі будете готові до неї. Також необхідно озброїтися аргументами і добре приготувати все те, що ви знаєте. Ваш батько, звичайно, буде намагатися повернути все на жарт, або витіснити ці звинувачення – просто скажи, що саме ти знаєш.

У розмові з батьком ви повинні наголосити, що збераєтеся сказати про все мамі – не бійтеся використовувати такі слова, як: "Це справа між вами, але не дозволю, щоб мама була обманута". Подальші рішення будуть залежати вже від батьків.

Це буде неприємна розмова, але не дайте себе обманути. Ви маєте право чекати того, про що просите.


Це не твоя вина!

Якщо ваші батьки приймуть рішення про розлучення, ви можете звинувачувати себе, що це ваша вина. Пам'ятайте, що це ні в якому разі не є ваша. По – перше - це не ти, вчинила нечесно по відношенню до своєї матері. По – друге, якщо батьки зраджують, це вже свідчить про те, що між ними  щось не так. І ви не маєте на це жодного впливу.
Прикріплення: 5030335.jpg (17.5 Kb)
 
АнонімноДата: Четвер, 29.06.2023, 16:05 | Повідомлення # 2





Мені здається що мій відчути зраджує мамі. Він хороша людина і я б ніколи про це не подумала але декілька днів тому мама сказала що підозрює його в зраді після цих слів мені стало дуже тошно в мене ніби ком в горлі і постійно тошнить я не знаю що робити адже в мами від нього є дитина 2 роки і фінансово ми від нього залежні. Це ще не точно і ми лише про це догадаємося є натяки в нього з’явилася подруга він говорить що це його давня знайома але ця знайома дзвонить йому кожен день в смс посилає поцілунки і сердечка також мама каже що замітила як він почав видаляти з нею повідомлення а коли мама про це питає він весь час злиться частіше почав їздити на роботу і став менш уважнішим до мами є. Можливо ми дійсно себе накручуємо але я не знаю що мені робити і як себе вести по відношенню до нього

Додано (30.06.2023, 11:18)
---------------------------------------------
Мені здається що мій відчим зраджує мамі. Він хороша людина і я б ніколи про це не подумала але декілька днів тому мама сказала що підозрює його в зраді після цих слів мені стало дуже тошно в мене ніби ком в горлі і постійно тошнить я не знаю що робити адже в мами від нього є дитина 2 роки і фінансово ми від нього залежні. Це ще не точно і ми лише про це догадаємося є натяки в нього з’явилася подруга він говорить що це його давня знайома але ця знайома дзвонить йому кожен день в смс посилає поцілунки і сердечка також мама каже що замітила як він почав видаляти з нею повідомлення а коли мама про це питає він весь час злиться частіше почав їздити на роботу і став менш уважнішим до мами є. Можливо ми дійсно себе накручуємо але я не знаю що мені робити і як себе вести по відношенню до нього

 
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Мій тато зраджує мамі!
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом