MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Теревенька » Їжа І Рецепти » Як приготувати шашлик: ТОП-10 рецептів маринаду Соковите м’
Як приготувати шашлик: ТОП-10 рецептів маринаду Соковите м’
OlenkaДата: Середа, 13.04.2016, 19:44 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
Як приготувати шашлик: ТОП-10 рецептів маринаду

Соковите м’ясо, хрустка засмажена скоринка, аромат диму – смакота, інакше про шашлик й не скажеш. Аби «король» пікніку був ще смачнішим, пропонуємо вам рецепти маринаду. Смачного!

1. Відмінним маринадом для будь-якого не надто жорсткого м'яса послужить простий сік цибулі. Найкраще підійде біла, найбільш гірка цибуля. Наріжте її кружечками, присипте крупною сіллю і вашими улюбленими спеціями, а потім ретельно розминайте руками до виділення соку. Добре розім'яту цибулю змішайте з м'ясом і, сильно натискаючи пальцями, розімніть все разом.

2. З особливою обережністю використовуйте оцет при приготуванні маринаду. Зайва кількість оцту, так само як і недостатній час витримки м'яса, може зробити ваш шашлик сухим і жорстким. Найкраще звичайним столовим оцтом не користуватися зовсім, а замінити його хорошим фруктовим або винним оцтом.

3. Маринад готують з лимона та цибулі. Три великих цибулини наріжте кільцями, злегка розімніть з крупною сіллю і перемішайте з м'ясом. У склянку вичавіть ½ лимона і долийте водою до верху. Додайте ваші улюблені спеції, добре перемішайте, влийте в м'ясо з цибулею. Залиште маринуватися на 5 - 10 годин.

4. Для свинини або телятини можна приготувати медовий маринад, який додасть вашому шашлику яскравий східний аромат. Злегка підігрійте на водяній бані 1 ст. ложку меду. Коли мед стане рідким, додайте до нього 3 ст. ложки соєвого соусу, 1 ч. ложку кунжутного масла, 1 ч. ложку свіжого або сухого імбиру, 1/2 ч. ложки насіння кумина, 2 розтертих зубчики часнику, червоний перець за смаком. Маринуйте м'ясо 5 - 8 годин.

5. Для жорсткого м'яса (яловичина, дичина) відмінно підійде маринад на основі червоного вина. Один стакан сухого червоного вина змішайте з 2 ст. ложками лимонного соку, додайте 1/4 ч. ложки сухої гірчиці і цукор за смаком. Головку ріпчастої цибулі наріжте кільцями, складіть в глибокий посуд, залийте підготовленою сумішшю і додайте ваші улюблені спеції, наприклад гвоздику, лавровий лист і розмарин. Доведіть маринад до кипіння і остудіть. Маринуйте м'ясо 10 - 12 годин.

6. Для того щоб швидко пом'якшити навіть найжорсткіше м'ясо, вам знадобиться маринад з ківі. Половину стиглого ківі очистіть, а м'якоть розімніть до отримання однорідного пюре. Змішайте пюре з ківі з однією склянкою рослинного масла, додайте 1/2 ч. ложки меленого кумина, 1 ч. ложку меленого коріандру і 20 гр. дрібно посіченої зелені петрушки. Маринуйте м'ясо 1 - 3 години в прохолодному місці.

7. Зберегти в повній мірі соковитість вашого м'яса допоможе оригінальний маринад з крохмалем. Два великих помідори натріть на тертці або подрібніть в блендері. За допомогою марлі відіжміть прозорий сік з томатної маси. Додайте 5 ст. ложок соєвого соусу, 1 ст. ложку меду, 1 ч. ложку крохмалю, 1 ч. ложку меленої паприки, 1 ч. ложку кунжутного масла, сіль і червоний перець за смаком. Дрібно нарубати 50 гр. цибулі порею і 4 зубчики часнику. Додайте овочі до маринаду і ретельно перемішайте. Маринуйте м'ясо 5 - 6 годин.

8. Рибі і курячому філе сподобається маринад із зеленню. Дві головки ріпчастої цибулі наріжте кільцями, присипте крупною сіллю. Дрібно нарубати по 50 гр. зелені м'яти і кінзи. Роздушіть один зубчик часнику. Змішайте всі інгредієнти, додайте 150 мл. оливкової олії і 2 ст. ложки лимонного соку. Час маринування в такому маринаді становить 2 - 4 години.

9. Ще один прекрасний маринад для шашлику з риби готують на основі йогурту. Три столові ложки натурального йогурту змішайте з 3 ст. ложками томатної пасти, додайте 1 ст. ложку соєвого соусу, 1 ст. ложку оливкової олії, 4 подрібнених зубчики часнику, 2 ст. ложки натертого свіжого імбиру, 1/2 ч. ложки меленого кардамону, 1 ч. ложку меленої паприки, сіль і червоний перець за смаком. Все ретельно перемішайте. Маринують 4 - 6 годин у прохолодному місці.

10. Для шашлику з овочів вдалим буде масляний маринад. 4 ст. ложки оливкової олії з'єднайте з 1 дрібно посіченою головкою цибулі, 2 подрібненими зубчиками часнику, 1 ст. ложкою дрібно посіченої зелені. Додайте трохи ваших улюблених спецій і ретельно перемішайте. Поливайте овочі таким маринадом під час обсмажування на шампурах і перед подачею до столу.

 
OlenkaДата: Понеділок, 14.11.2016, 22:02 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 3285
Взяти цибульку майонез та спеції, це самий кращий маренад.
 
Поради для Підлітків » Форум » Теревенька » Їжа І Рецепти » Як приготувати шашлик: ТОП-10 рецептів маринаду Соковите м’
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом