Olenochka | Дата: Субота, 25.11.2017, 16:36 | Повідомлення # 1 |
| „Я звертаюся до вас з досить незвичайною проблемою. Нещодавно я розлучилася зі своїм хлопцем, Сашою. Він мене кинув, але справа не в цьому. Проблема полягає тому що моя найближча подруга, Оксана. Сказала, що спілкується з Сашою і не може перестати бачитися з ним, тільки тому що ми розлучилися. Я не уявляю собі цього, але і не хочу втратити подругу. Що робити? Галя, 15 років.
Подруга має бути така, яка в той момент, коли ми розлучаємося з хлопцем, обіймає нас і каже: "Що за козел!". Але що відбувається, коли наш колишній одночасно є її другом? Справа не так рідко зустрічається, як здається, і кожен раз породжує великі емоції. Що робити?
Ви Можете вимагати, щоб вона "вибирала"?
Багато дівчат, які опинилися в аналогічній ситуації, очікують 100% підтримки і лояльності, іншими словами, ми сподіваємося на те, що подруга відмовиться від дружби з нашим колишнім.
На практиці, на жаль,... не завжди. Великі емоції беруть верх, нам хочеться крикнути: "вибирай, або я, або він!". Але на практиці, ми не маємо на це права. Хоча покинуту дівчину зрозуміти легко, страх перед зістрічею у трьох також.
Вибір коли подруга дружить з твоїм колишнім
Справа не легка, і надзвичайно важко дати тут хорошу пораду. Але можна спробувати поборотися за те, щоб "вовки були ситі, і вівці цілі". Як зберегти дружбу і не прикінчити себе подумки, через постійний контакт зі своїм колишнім?
Домовтеся про якісь правила
Для початку ви можете запропонувати подрузі макет – вона може бути друзями з вашим колишнім, але ви не хочете брати участь в їх зустрічах. Поясніть, як важко було б для вас. Звичайно, буде пов'язано з деякими обмеженнями – ви не будете бачитися так часто, як досі. Разом з колишнім доведеться "ділитися" другом. Але, щось за щось.
Примітка – якщо ви виберете цю опцію, то попросіть подругу, щоб не втручався в твої стосунки з екс. Ти не розпитуй її за нього, вона нехай не говорить тобі, як у нього справи.
Спробуйте зламати
Розставання не завжди повинно бути драматичним ходом. Якщо ніхто з вас (ні ви, ні хлопець) не переживали його занадто сильно, то дайте собі душевний спокій. Спробуйте зламати себе і піти на зустріч як зазвичай, утрьох. Вже дуже багато людей прийшло до висновку, що це зовсім не так складно! І виходить, що можна дружити навіть після розставання.
Увага! Якщо у вас є розбите серце і дуже, дуже боляче, то безперечно, не рекомендуємо такі спроби. Будуть тільки роздрапані рани і надії – це тобі зараз не потрібно. Набагато кращим варіантом буде просто узгодження, що бачитеся окремо.
"Розрив" дружби з подругою?
Для деяких дівчат "невірність" і відсутність підтримки з боку подруги, стає ударом, що не можуть більше підтримувати цю дружбу. Але розрив контактів з подругою-це крок, який не слід робити при великій злості і різких емоціях. Чому? Про це говорить Аня:
– У минулому році у мене була схожа ситуація. Ми трималися один за одного, чотири людини. На певному етапі нашої дружби я почала зустрічатися з Андрієм з нашої групи. Ми пара, ми були разом півроку. Потім він порвав зі мною, і я страшенно страждала. Я очікувала, що Катя буде тримати зі мною дружбу, що порве стосунки з Андрієм. Вона відмовилася, сказала, що друзями ми були давно і не може робити вигляд, що не знає і не любить Андрія. І що наші відносини-це наша справа. Мені було так жахливо шкода, я почувалася зрадженою. Я сказала їй, що мені не потрібні такі подруги, що я її ненавиджу. Потім вона намагалася ще до мене підійти, пояснити, але моя гордість не дозволяла мені на відновлення дружби. Зрештою, закінчилося так, що я залишилася зовсім одна. Це було безглуздо, адже досить було, щоб я охолола, тому що Аня була права. Ми могли не говорити про Андрія, і було б по справі. А так я втратила близьку серцю подругу, – розповідає Аня. Це складна ситуація, але постарайтеся бути спокійною. Те, що ти втратила любов-це не значить, що у вас є також витрачати велику дружбу – тому уникайте рішення які підконтрольні великим емоціям.
|
|
| |
ov22311 | Дата: Понеділок, 04.03.2019, 15:01 | Повідомлення # 2 |
| Для мене це вже не була б подруга. Спостерігала за такою ситуацією збоку. Дівчина перестала спілкуватись з подругою і гірше їй від чього не стало!
|
|
| |
Olenochka | Дата: Четвер, 28.03.2019, 00:34 | Повідомлення # 3 |
| ov22311, так. Нормальна подруга, не буде це робити.
|
|
| |