MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Відносини » Ревнощі до колишнього партнера
Ревнощі до колишнього партнера
OlenochkaДата: Субота, 09.09.2017, 14:20 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 4511
Михайло, 17 років: Я зі своєю дівчиною чотири місяці. На початку все було чудово, ми добре ладнали. Все стало псуватися, коли з'ясувалося, що моя дівчина підтримує контакт зі своїм колишнім хлопцем, – пишуть одне одному sms-повідомлення, зустрічаються іноді, щоб поговорити. Я дуже ревную до колишнього моєї подруги. Хоча вона запевняє, що їх пов'язує лише дружба, дуже боюся що втрачу її або щось між ними станеться. Не знаю взагалі що робити.



Ми розпочинаємо нові відносини. Все на початку ніжність – магія почуття, цікавість одне одного, метелики в животі, хвилювання і пристрасть. З плином часу доходить до нас, що наш партнер або
партнерка, не з казки зі світу фантазій окремого від реальності. Він або вона має своє минуле....
Іноді трапляється так, що наша друга половина підтримує контакт з колишнім партнером, і тоді у вас можуть виникнути ревнощі. На жаль, заздрість до колишнього партнера або партнеркуи може ефективно знищити наші нинішні відносини.


Ревнощі до колишнього партнера, є досить частим явищем. Спочатку ми намагаємося не підпускати до себе думки, що в житті коханої людини, хтось раніше існував, хтось близький, хто її так само як і ми, торкався, цілував, був довіреною особою найпотаємніших таємниці, ділився з нею своїм життям. Коли з'ясовується, що наша друга половина підтримує контакт зі своїм колишнім партнером, загоряється червоний індикатор. Ми починаємо замислюватися над природою цього контакту: що
це серйозно, тільки дружба? В нашій голові з'являється багато думок, ефективно стримуючи наше життя – думки про те що вони роблять, про що вони говорять, чому так часто пишуть одне одному смс...


Ревнощі колишнього хлопця або колишньої партнерки виникають набагато частіше у відносинах, в яких один з людей в кого не було ще досвіду з іншими партнерами, або це був її перший сексуальний партнер. Тут присутня своєрідна ревність заднього виду, це важливо тому що в даному випадку предметом заздрості є не сама особа колишнього партнера, а досвід, відчуття, емоції, однієї із чужих сторін.

Як перемогти ревнощі від колишнього хлопця, колишньої дівчини?

Щоб перемогти ревнощі до колишнього партнера/партнерки нашої дівчини або нашого хлопця, ми повинні зрозуміти кілька речей.

По-перше, ми в даний момент з людиною. Її попередні відносини розпалися з якогось приводу. Іноді це досить бурхливі моменти, а іноді спокійне розставання, яке випливає із невідповідності партнерів. Так чи інакше, наша друга половина вибрала нас! Чи варто так ревнувати до минулого, яке вже і так не можемо змінити?

По-друге, заздрість може бути пов'язана з нашою низькою самооцінкою. Ми відчуваємо себе нижче, ніж колишні дівчини/хлопця. Варто попрацювати над самооцінкою, саморозвитком. Коли наше життя буде цікавим і повним пристрасті, ми перестанемо відчайдушно боятися втратити партнера і ми зосередимося на розвитоку відносин, ми почнемо щось від себе давати цим стосункам.


По-третє , і найголовніше, наші ревнощі до колишнього хлопця чи колишньої дівчини, можуть викликати в наших стосунках, конфлікти, взаємні претензії, які можуть стати безпосередньою причиною розпаду нинішних відносин.

Пам'ятайте – крапелька ревнощів потрібна в будь-яких стосунках, але її надлишок часто руйнує їх.

Смс від колишньої. Теперішня ревнує
Прикріплення: 4036259.jpg (47.1 Kb)
 
OlenochkaДата: Четвер, 01.02.2018, 11:01 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 4511
Про ревнощі

Навколо ревнощів багато розмов. Багато хто вважає, що це абсолютно природно і навіть романтично. Ніби ревнуєш, тому що любиш і дорожиш відносинами. Давайте спробуємо подивитися на це з іншого боку?
 



В англійській мові є слово jealous. Воно перекладається як "заздрісний" або "ревнивий". Що, якщо ревнуючи насправді, ти заздриш своєму партнеру, адже у нього з'явились якісь приємні переживання з іншою людиною і їм подобається спілкуватися. Можливо тобі теж хочеться подібного стану, але з різних причин ти не можеш собі цього дозволити і зганяєш зібрану напругу під приводом ревнощів? Адже визнати, що ти заздрісний - це вже не так романтично. А міняти щось у своєму житті куди складніше. Простіше сказати, що " я ревнивий що поробиш", найчастіше це самовиправдання, лінь , як наслідок, невпевненість у собі. 

Так от...коли хочеться в черговий раз поревнувати або проконтролювати партнера, може краще зайнятися собою і реалізовувати свої бажання? Ми не належимо один одному і марно намагатися когось утримати. Якщо з вами добре і комфортно, навіщо від вас іти?

П.С smile

Є ще таке поняття "власник" - це ні що інше, як "боязнь втратити, тому що краще нічого не знайду". А відбувається це через невпевненість. ( між різницею, що ти думаєш про себе і те що насправді показуєш.) Усвідомлення, що вона краща за тебе, страх втратити її та не знайти кращу. 
В "Long Term Relationships" потрібно завжди бути готовим розійтися - лише так можна підтримувати цінність відносин для партнера. Якщо ж ти хочеш "бути власником", то для твоєї дівчини відносини не будуть цінними, оскільки їй зрозуміло, що ти будеш прощати все, тримаючись за неї до кінця і прикриваючись якимось "власником". І намагатися вибити слова про любов (розкачуючи на емоції)

Кращі ліки від ревнощів - розвиток. 
Коли ти підвищуєш якість свого життя (нова машина, нова квартира, новий будинок, нова дівчина), у тебе неминуче підвищується ступінь твоєї відповідальності і твоїх "турбот". Іншими словами, якщо ти купив будинок, то крім всіх переваг ти отримуєш квитанції, ремонт, страховки, іпотеки ітд. Також працює і в будь-якому іншому аспекті - ти підвищуєш загальний комфорт, але крім всіх "плюсів" отримуєш також "турботи". Як наслідок вилазиш зі своєї зони відповідальності, коли ти бачиш як ростеш і ні за що не хочеш "повернутися назад", тоді потреба "самостверджуватися за рахунок партнера" зникає сама по собі.
 
OlenochkaДата: Вівторок, 03.07.2018, 10:13 | Повідомлення # 3
Повідомлень: 4511
 
OlenochkaДата: Неділя, 15.07.2018, 14:32 | Повідомлення # 4
Повідомлень: 4511
Що робити, якщо дуже ревнива?

Почуття ревнощів - небезпечне почуття. З ним легко переборщити і воно складно контрольоване. Також може доходити аж до параноїдальних розладів. По цьому важливо контролювати це почуття, не перегинати палицю, і не займатися самонакручуванням. 
Почуття ревнощів може виникати через невпевненість у собі, недовіри до партнера, страх залишитися самотньою. Ревнощі - це якість, що виникає як реакція на власну недосконалість. А як відомо, досконалих людей не буває. Потрібно прийняти цей факт, і намагатися контролювати це почуття і не дозволяти йому оволодіти Вами. Така поведінка з боку жінки часто підштовхує чоловіків вчинити те, чого ми так боїмося. Він буде шукати більш спокійні відносини і врівноважену партнерку. Прояви ревнощів розрізняються також і в залежності від темпераменту: люди запальні реагують відповідно при можливі підозрі у зраді партнера. Люди флегматичні відчувають муки при думці про можливу зраду, переживають свою безпорадність, при цьому вони можуть не відчувати агресивних почуттів до партнера або суперника, висуваючи виправдувальні пояснення. Зазвичай такі люди страждають мовчки, не афішують свої почуття, сподіваючись на подальше відновлення нормальних відносин. І важливо задати собі питання "Якщо факт зради все-таки був і мої побоювання правдиві, чи я зможу пробачити чи є це приводом обірвати ці відносини"
 
OlenochkaДата: Четвер, 09.08.2018, 22:10 | Повідомлення # 5
Повідомлень: 4511
Більшість хлопців, які відчувають ревнощі, просто думають що вони "ревниві". Хоча насправді вони або не в тренді серед жінок, або у них погані відносини. І ревнощі - це невпевненість в собі, занепокоєння за поточні відносини (і цілком обґрунтовані). Тому я і пишу, що в більшості випадків почуття ревнощів можна опрацювати і побороти, а не сидіти без діла, прикриваючись "ревністю".
 
OlenochkaДата: Четвер, 22.11.2018, 21:01 | Повідомлення # 6
Повідомлень: 4511
В аптеці біля будинку працює моя колишня, фармацевтом, розлучилися близько 2 років тому, так ось протягом року я приходжу і купую у неї презервативи, нехай думає, що у мене регулярний секс.по факту мені ніхто не дає і я вже не знаю куди їх дівати :(

Чому тобі досі не байдуже?
 
knopaДата: Четвер, 16.07.2020, 15:32 | Повідомлення # 7
Повідомлень: 763
У меня такая хренотень, что абсолютно не интересуют бывшие в плане секса. В большинстве случаев у нас хорошие дружеские отношения. На внимание с их стороны, реагирую улыбкой и шутками, типа" муж не ебет?",и все, никакой тяги секса к ним нету, хоть пытаются продолжить разговор интимнее.
А может я старею?
 
Поради для Підлітків » Форум » Відносини » Ревнощі до колишнього партнера
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом