MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Відносини » Без табу: Заручення підлітків?
Без табу: Заручення підлітків?
OlenochkaДата: Середа, 25.07.2018, 23:44 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 4514
Заручення підлітків це досить спірна тема. Одні стверджують, що такий крок безглуздий, інші – що якщо є любов, то вік не має значення. Впевнені, не часто навіть самі зацікавлені, тому що, якщо заручини означають, що потрібно швидко вийти заміж? А може це лише "вищий етап" відносин? Варто трохи покопатися в ці темі і спитати думку... самих охочих.



Заручення з любові чи закоханості?

Так, дійсно, найважливіший критерій, думаючи про можливі заручини повинен бути не сам вік цієї пари, але тривалість їхніх відносин. Для прикладу – пара підлітків, яка разом від двох років, має більше шансів на "протриматися" до весілля, ніж їхні старші, закохані знайомі, які разом місяць. Чому це так? Ну, в основному тут мова йде про хороше пізнання і прийняття недоліків іншої людини. А їх, як правило, ми помічаємо лише тоді, коли минає перша стадія закоханості – тобто через кілька місяців.

Сьогодні заручини, весілля через п'ять років?

Деякі замислюються над іншим аспектом ранніх заручин – чи варто їх влаштовувати, якщо відомо, що весілля відбудеться лише через кілька років? А може є якась деталь, яка визначає "підходящий" період між заручинами і весіллям?

Тут немає жорстких правил поведінки – як правило, заручини тривають так довго, як бажає цього майбутня молода пара. Тим не менш, "неписані" правила такі, що весілля має відбутися протягом року/півтора після заручин. Завдяки цьому виникає ясна ситуація, як для самої пари (наречена може відразу почати планувати деталі торжества), так і для сім'ї. Так що, якщо ці питання важливі для вас – можливо , краще почекати, поки із заручинами?


З власного досвіду

А що про це кажуть самі охочі? Варто послухати дві історії, які, незважаючи на подібний початок, закінчилися зовсім по-різному.

Ганна (19 років) з Києва

„Коли мені було 17 років, я зустріла Олексія. Він був фантастичним хлопцем, ми чудово ладнали . Вже за два місяці після нашого першого побачення він мені освідчився – а я відразу сказала: "так!". І тут виявилося, що починається початок кінця наших відносин. У нас зовсім інший підхід до  багатьох речей! Для мене було абсолютно очевидно, що ми говоримо про все, усій родині, що ми починаємо готуватися, до того що за рік-два буде весілля. Олексій був неприємно здивований. Як виявилося, за його словами, заручини були "для нас", а весілля буде відбуватися через кілька років. Я відчула себе так, ніби хоче мене "забронювати". Стільки разів про це сперечалися, що врешті-решт ми вирішили розлучитися. Тому що якщо ми не могли прийти до згоди вже зараз, що буде далі..?"

Очима психолога: Основною помилкою, у випадку Анни і Олексія був брак знань, про плани на майбутнє та значною мірою... одне одного. Заручини були продиктовані миттєвим захопленням, і закоханістю, без реального мислення про життя разом. На щастя, пара розлучалася перед весіллям – в іншому випадку, ймовірно, їх чекало би розлучення.


Тамара (23 роки) з Ужгорода

Мій хлопець Андрій освідчився мені в мій вісімнадцятий день народження. Ми були разом вже два роки, але і так мене здивував. Проте вже багато разів говорили про наше майбутнє, і ми знали, що заручини-це такий "додаток" для нашої любові, а на весілля нам доведеться почекати. Поступово все, планували, обговорювали деталі. Зрештою, коли ми призначили дату, у нас не було жодних проблем – адже вже стільки разів про все говорили! А тепер я вже заміжня... вже як два місяці".

Очима психолога: Хоча Тамара і Андій були підлітками, вони взяли зріле і обгрунтоване рішення стосовно свого майбутнього. Вони знали одне одного дуже добре, так що заручини були насправді просто милою родзинкою, яка не змінила їх планів.

Чи варто заручуватися у підлітковому віці?

Якщо ви підліток, і плануєте заручини, варто в першу чергу задуматися над тим, чи є ви (обидва) готові на довге очікування на весілля. Чи кілька річний період заручин не буде здаватися вам "нудним"? Чи не зробить так, що ви почнете сваритися через різні очікування? А можливо, хочете спочатку "пазнати все", а потім готуватися до весілля "повним ходом", відразу ж після заручин? У багатьох випадках це якраз найкраще рішення.
Прикріплення: 6433768.jpg (23.8 Kb)
 
OlenochkaДата: Пятниця, 10.08.2018, 14:36 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 4514
Кожен раз, коли я дивлюся відео, як дівчатам роблять пропозицію і вони милуються, плачуть, не знають, що відповісти, обіймаються, мені здається, я в такий момент або буду робити як риба на суші оу-оу-оу або скажу "ну нарешті!".
дівчина, 26 років, у відносинах 5-ий рік.....
 
Поради для Підлітків » Форум » Відносини » Без табу: Заручення підлітків?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом