Вірш про розлуку
|
|
girlorg | Дата: Понеділок, 01.12.2014, 21:48 | Повідомлення # 16 |
| Відчай
Тебе нема - і як тут далі жити? дорогами, дахами в світ піду. Лише тобі мене вдалось скорити. І підсвідомо хочу задушити свою любов...Але таки бреду...
За обрієм так близько було сонце, коли руками порпались у хмарах. Ловила світло зайчиків віконцем, пестливо, ніжно мабуть усе сон це... Але ж таки згорала, вигравала...
Болів до сказу й солодкої млості, і я була не краща - світом білим. Але життя кидає вміло кості, не вистачить на Долю й каплі злост. Забути все сама таки волію...
Та замилуюсь небом на хвилину. В легенях ще цигарок мішанина - твоїх старих. А в голові лиш кпини, і пусткою душа, і павутинно заплуталась в слідах, немов дитина...
Тебе ж нема... Забідкаюсь на хвилю, бо сил не вистачить мені на сльози. Можливо за тобою теж порину. А чи похИлюся як тихі лози? Чекай коханий, я вже на дорозі...
|
|
| |
girlorg | Дата: Середа, 03.12.2014, 15:22 | Повідомлення # 17 |
| А я все ще про тебе пам'ятаю. Холодним осіннім вечором, п'ючи на кухні чай, сірими буднями, пробігаючи в поспіху центром міста, гарячими ночами, лежачи у обіймах. У теплих обіймах. У рідних обіймах. Не у твоїх обіймах. Дивно, правда? Сама собі інколи дивуюсь, як після твоїх таких болючо-нестерпних обіймів, могла ще чиїсь назвати рідними. Знаю, що ти мені ніколи цього не пробачиш. Смішний. А навіщо мені твоє прощення? Ні, ну дійсно, який з того сенс? Якась частина здорового глузду, ще й досі благає, щоб ти нізащо не вибачав цього. Спитаєш чому? Все занадто банально, так мені простіше стримувати поодинокі благання душі, усе кинути, і у приступі слабкості кинутися тобі на шию. Але ти ніколи не любив банальностей, втім, як і я. Коли все ж таки трапляється краплина ностальгії, і хочеться все кинути, забути, і бігти, бігти, бігти чимдуж бігти до тебе, я просто обіймаю його сильніше, так сильно як тільки можу собі дозволити, і хвиля суму поступово відходить, відпускає й зникає легким маревом уночі. І все стає на свої місця, а на ранок взагалі здається, що нічого й не було. Сьогодні один з таких вечорів, на годиннику одинадцята вечора, в чашці чорний чай з лимоном, і розуміння того, як нестерпно мені хочеться бути поряд з тобою, незважаючи ні на що, це відчуття душить і знаходить вихід у сльозах. Будь що буде, набираю смс-"коханий, ти ще не спиш? Я безмежно скучила за тобою, приїжджай.", та по звичці відправляю іншому адресату, саме тому, чиї обійми тепер звуться рідними. Ніч, зрадницьки підкрадаються несамовиті думки про тебе, та ти уже знаєш, що я роблю у таких випадках... А на ранок наче нічого й не було.
|
|
| |
girlorg | Дата: Вівторок, 09.12.2014, 12:43 | Повідомлення # 18 |
| Я вже переболіла. Хоч є ти і немає. Зима накриє снігом минулі стежки раю.
Було так важко, чуєш? Ці дотики, ці руки - ти пам'ятати будеш в найважчі миті муки!
Загинуть, чи ніколи минулі серця рани? Засвічу в видноколі, з надією, багряні
не вигорілі свічі. Можливо ти побачиш, блукаючи по світу, можливо. Не віддячиш...
В снігах далеких тліла. Ти є і це я знаю. від слів так зміст важливий: пробачу. не. чекаю.
|
|
| |
girlorg | Дата: Вівторок, 09.12.2014, 13:46 | Повідомлення # 19 |
| Необережний рух та зайвий крок, Фартові посмішки, останній потяг, Яскраві сни, дорога до зірок, Провалля. Перспектива викинути мотлох...
Безвихідь, пастки, вибухова суміш, Відображають те, що ти не хочеш помічати, Жорстоко і відверто перехоплюючи погляд, По собі лише біль та сльози залишати...
Реінкарнація, що загубилась у прозорих снах, Інтимна лірика та проза фотографій, Це прагнення - фактично гарник знак, Опанувати ненависний страх та натяг...
Рядки сумні, подекуди нестерпні, Домінування пристрасті, буденний темперамент, Пірнути з головою у життєвий фарс, Плацкарт душі, всю вічність буде з нами...
Ефект ганьби від надміру емоцій, Це наші аргументи, підлі та зрадливі, Зловтішна таємниця всіх глибин душі, На поверху останнім, - вже всі пройшли можливі.
Мистецтво фальші, театральний критик, Прийде фінал - закінчимо скандалом, Обожнюючи біль, аргументуем надто, Та наші темні душі зіграєм досконало...
|
|
| |
girlorg | Дата: Вівторок, 23.12.2014, 00:54 | Повідомлення # 20 |
| Іноді так болить, що виєш вовком. Але не завжди вголос, не завжди навіть сили є. Тоді душа впадає в стан, близький до агонії. Тіло живе, а вона потрохи божеволіє, здригається від того, що пам'ять ще не встигла забути все, стерти.
|
|
| |
girlorg | Дата: Субота, 27.12.2014, 22:59 | Повідомлення # 21 |
| Востаннє
Мої губи болять, бо сказали навіки : "Прощай..." і не згинуть пекучі, безкраї роз'ятрені рани. Я поставлю на стіл твій гарячий улюблений чай. І присяду на край... Щоби знову не впасти у яму.
Мої очі болять, бо змовчали останнє : "Не йди..." Приховали солону, даремну і вічну сльозу. Я чекаю лиш змін, і нової брудної весни. Там недовго залишиться мучитись у цю сльоТу.
Мої руки сказали востаннє тобі : "Обніми..." Я палала десь там... ти іди і мене не чекай. Лиш в останніх і наших порепаних титрах рядки: "Я люблю. Не забудь про свій чай. Прощай..."
|
|
| |
girlorg | Дата: Неділя, 28.12.2014, 20:40 | Повідомлення # 22 |
| Востаннє
Мої губи болять, бо сказали навіки : "Прощай..." і не згинуть пекучі, безкраї роз'ятрені рани. Я поставлю на стіл твій гарячий улюблений чай. І присяду на край... Щоби знову не впасти у яму.
Мої очі болять, бо змовчали останнє : "Не йди..." Приховали солону, даремну і вічну сльозу. Я чекаю лиш змін, і нової брудної весни. Там недовго залишиться мучитись у цю сльоТу.
Мої руки сказали востаннє тобі : "Обніми..." Я палала десь там... ти іди і мене не чекай. Лиш в останніх і наших порепаних титрах рядки: "Я люблю. Не забудь про свій чай. Прощай..."
|
|
| |
girlorg | Дата: Неділя, 04.01.2015, 22:15 | Повідомлення # 23 |
| Я так сумую за коханим... Чому наші вихідні так щвидко минули? Важко все-таки в різних містах знаходитись.
Чомусь мій подих не знаходить спокою. Хоч очі вже збираються до сну. В душі прогноз погоди дуже вогкої. Головою притулюсь на руку твою міцну. Хочу до душі торкнутись і відчути аромат, Який заспокоює, та приносить збудження. Відчуття розбитості, як після падіння на мат. Коли на фізкультурі хтось збиває напруження. я цілий день ходжу, не знаючи, що ж хвилює? та лиш вночі дійшло-твоя відсутність. Щось всередині мене так відверто бушує, Правду пишуть в книжках про кохання могутність. Сказавши відверто, боюсь признатись собі: Почуття ростуть швидше, ніж сніг розтає у плюс. При думці про тебе ворушиться щось в животі, Й не важливо хто ти: людина-метро чи індус. Закриваю очі: ти-поряд. Душа ожила. Й відвертість моя як ніколи відверта, щира. Не морозить мене так нещадно холодна зима. Я нарешті, коханий, з тобою душою ожила...
|
|
| |
girlorg | Дата: Понеділок, 05.01.2015, 16:25 | Повідомлення # 24 |
| Насправді все дуже просто - є я і ти - два різні світи, такі нескінченно довго і млосно до останнього йшли, [кити]
Дивно, гортаючи осінь, знайти метри три, без розбору - ти, не ти так не кинувши сітки вирішуєш за обох всі "досить", покидаючи поле бою й мети.
Не важливо де бути потім, у вічності є закуткИ - нікудИ, в черговий раз впадаючи в егоїстичний розпач, питання - навіщо мені ці катИ? - бо продовження просто просить досі: "Далі іди" .
|
|
| |
girlorg | Дата: Вівторок, 06.01.2015, 00:20 | Повідомлення # 25 |
| іЗДРИК
а от пусто без тебе а їду і їду і їду.. а от пусто без тебе і пустка ця ніби діра
не залишимо тіл ні адрес ані імені ані півсліду вже спазмує аорта а отже злітати пора
і злітати ущент – капілярами нервами мозком розлітатися вщерть – на уламки на скло і бетон
а залишиться що? два фрагменти розталого воску.. недопите вино.. і розряджений чийсь телефон..
а залишаться ще кільканадцять заниканих зерен біографія усна і спектакулярна війна
а без тебе так пусто і так безпорадно без тебе порожнеча минає.. ..і ноги торкаються дна
|
|
| |
girlorg | Дата: Середа, 07.01.2015, 20:51 | Повідомлення # 26 |
| Стоячи біля обриву гори він запитав: - ти любиш мене? - Люблю! - Тоді стрибни. Вона посміхнулася і подивилася йому в очі і сказала: - А ти любиш мене? -Люблю! - Тоді штовхни!
|
|
| |
girlorg | Дата: Понеділок, 12.01.2015, 16:51 | Повідомлення # 27 |
| вибач що не привітала з днем народження я справді пам'ятала і навіть подумки щось тобі бажала все ж
твої і мої електронні листи які пронумеровані в мене і все "коханому" планетне сяйво
спеціально не поїду у Бруклін і не куплю собаку аби ти продумано просто був поряд так важливо пережити морози і захворіти
я згодна на сливове варення і цілий місяць відсутності дощу бо не буває випадкового запланованого кохання
|
|
| |
girlorg | Дата: Понеділок, 12.01.2015, 21:40 | Повідомлення # 28 |
| — Привет! — Ну привет! — Как дела? — Всё отлично: любима и счастлива, как ты хотел. А ты? — Всё путём! Заработал прилично. Устал. Успокоился. Дома осел. — Всё так же свободен? — Всё так же свободен! Никто не способен меня оседлать! — Смешной ты и глупый. Классический Овен. — А ты всё такая же язвочка, мать! — Да ладно, смеясь, кто помянет былое. — Скучала немного? — Да нет… а зачем? — И я не скучал, всё вертелся юлою. Но мы же с тобой не хотели проблем? Ты думаешь, правильно мы поступили? — Конечно, всё к лучшему. — Ну и ура. А может увидимся? — Лучше не… или? — И правда, не стоит. Ну ладно, пока!
А вечером он налакается в стельку, Она задохнётся от слёз и тоски.
Вот так иногда и встречаются мельком Все те, кто расстались любви вопреки…
Ду-ра-ки.
|
|
| |
girlorg | Дата: Середа, 14.01.2015, 20:28 | Повідомлення # 29 |
| А я тебе кидаю В світі такому холодному. Всі клятви й обіцянки Раптом упали в ціні. І тільки два слова, Два слова сумління колотимуть: Пробачиш мені? Моя мила, пробачиш мені?
Пробач мені, мила, Яви свою милість, пробач мені. Звільни мою душу Від того, що так їй пече. Тому ми й прощання Назвали останнім побаченням, Щоб мати надію – А раптом побачимось ще.
Але ти мовчиш. Головою печально похитуєш І стук твоїх кроків Відлунює в скроні мої: "Навіщо ти кидаєш милу, На-ві-що ти ки-да-єш? Це ж, може, остання любов, Тож не кидай її!..."
Останні вагання Змиває і злизує злива. Останніх благань Благенькі блакитні вогні. А я тебе кидаю, Я тебе кидаю, мила, Мов круг рятувальний, Якого хтось кинув мені.
Олександр Ірванець
|
|
| |
Olenka | Дата: Субота, 07.02.2015, 20:51 | Повідомлення # 30 |
| Колись я замерзну змовчу Про відверте стерплю Я не жертва дивись Напівмертва колись і з тобою До болю вернись…
|
|
| |