MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Школа - навчання » Після переїзду, новенька в школ – як впоратися?
Після переїзду, новенька в школ – як впоратися?
OlenochkaДата: Середа, 15.08.2018, 15:52 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 4504
Радіють переїзду в нове місто, напевно, тільки маленькі діти. Для дорослих, це пов'язано зі стресовою зміною роботи, а для підлітків звичайно, зі зміною школи. Як з цим впоратися? Як знайти себе у вже сформованих групах людей і почати нові знайомства? І що, якщо на цей раз тебе ніхто не полюбить?



"Що, якщо мене ніхто не полюбить" – такі сумніви є у кожного, хто потрапляє в нове середовище. Поки що, відкладіть ці думки в сторону і дізнайтеся, що робити, щоб якомога швидше вписатися в нові групи людей.

Налаштуйтеся позитивно.

Перестаньте думати про зміну школи, як про найбільшу катастрофу. Ок, якщо в попередній школі мала/в багато хороших друзів, то можете відчувати смуток і сумнів у повторенні цього. Але, з іншого боку – скрізь є чудові люди, не тільки в одному місті!

Намагайтеся налаштуватися позитивно. Може виявитися, що зараз знайдете ще кращих друзів. Що вчителі будуть більш лояльні. Подумайте про когось, кого не могли терпіти, в попередній школі – а в новій вже не буде цієї людини!

Налаштуйте себе так, що піти в нову школу означає черпати новий досвід. Щось свіже, невпізнання – це буде стрес, але й цікаво! 

Не вдавати когось іншого, ніж ти є.

Коли ти підеш в нову школу, може виникнути спокуса , аби показати себе з найкращої сторони – це природно. Не намагайся грати когось, хто точно не є ти. Не кажи, що куриш сигарети, тільки щоб знайти нових друзів. Не роби вигляд, що смішно щось, що зовсім не здається смішним. Поводься так, як відчуваєш – деякі це обов'язково помітять і оцінять.

Дай собі час.

Незнання імен людей в школі, відсутність друзів – все це може бути дуже напруженим. Ти будеш мати бажання якомога швидше влитися в колектив, як можна швидше за все дізнатися. Але не роби цього, тому що ти будеш у відчаї .

Дай собі час. Нічого не трапиться, якщо протягом перших декількох днів ти будеш трохи не своя (так що більше треба зосередитися на спостереженні людей і скласти собі думки про них). Ти не повинна робити одразу вечірку і ставати новою зіркою.

Через деякий час ти помітиш, що дуже легко тобі дається спілкування з іншими. Ти вже знаєш кілька імен, чиїсь пристрасті або звички.

Виходь з ініціативою.

Коли вже адаптуєшся в новому місці, подумай про те, що зробити, щоб вийти з ініціативою в бік друзів. Спокійно – не потрібно відразу робити вечірки в американському стилі (іншими словами, не запрошуй всієї школи). По всій імовірності, ти можеш запросити когось на невеликий забіг по магазинах або, якщо вже є більш тісний контакт, на фільм до будинку. Ясно одне – в якийсь момент треба зробити такого роду рух. Все це для того, щоб проявити якусь ініціативу і показати свою відкритість.

Не турбуйся.

Знаходження друзів в новій школі не відноситься до легких завдань. З початку може бути мега-важко – так, як у випадку Іванки:

– Перші дні в новій школі? Фігня. Я ридала півдня. У мене було враження, що всі люди з мого класу це якісь ідіоти, з якими я ніколи не знайду контакту. Знайти якусь схожу душу, здавалося, абсолютно неможливо. На якийсь час взагалі забула про спроби, і вирішила, що мені потрібно просто пережити цю школу і все. І, напевно, тоді стався прорив. Одного разу запросили мене в нову компанію і випадково почала говорити з такою Анжелікою. Виявилося, що ми говоримо на тих же хвилях. Сьогодні я можу впевнено сказати, що вона моя найбільша подруга, - сміється Іванка.

Та ти не турбуйтеся, якщо з початку щось виглядає не так, як повинно. У вас ще є трохи часу – пізнавайте всіх. Іноді ті, хто виглядають непоказно, найбільш цікаві. Ясно одне, – напевно, вже через пару тижнів ти будеш сміятися зі своїх страхів. Тому що, звісно все не буде так жахливо, як у фантазіях!
Прикріплення: 7122299.jpg (33.5 Kb)
 
OlenochkaДата: Четвер, 06.06.2019, 13:30 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 4504
Головне, спокійно та розумно оцінити ситуацію. Не намагатися, показати щось із себе.
 
Поради для Підлітків » Форум » Школа - навчання » Після переїзду, новенька в школ – як впоратися?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом