Olenochka | Дата: Середа, 15.08.2018, 15:52 | Повідомлення # 1 |
| Радіють переїзду в нове місто, напевно, тільки маленькі діти. Для дорослих, це пов'язано зі стресовою зміною роботи, а для підлітків звичайно, зі зміною школи. Як з цим впоратися? Як знайти себе у вже сформованих групах людей і почати нові знайомства? І що, якщо на цей раз тебе ніхто не полюбить?
"Що, якщо мене ніхто не полюбить" – такі сумніви є у кожного, хто потрапляє в нове середовище. Поки що, відкладіть ці думки в сторону і дізнайтеся, що робити, щоб якомога швидше вписатися в нові групи людей.
Налаштуйтеся позитивно.
Перестаньте думати про зміну школи, як про найбільшу катастрофу. Ок, якщо в попередній школі мала/в багато хороших друзів, то можете відчувати смуток і сумнів у повторенні цього. Але, з іншого боку – скрізь є чудові люди, не тільки в одному місті!
Намагайтеся налаштуватися позитивно. Може виявитися, що зараз знайдете ще кращих друзів. Що вчителі будуть більш лояльні. Подумайте про когось, кого не могли терпіти, в попередній школі – а в новій вже не буде цієї людини!
Налаштуйте себе так, що піти в нову школу означає черпати новий досвід. Щось свіже, невпізнання – це буде стрес, але й цікаво!
Не вдавати когось іншого, ніж ти є.
Коли ти підеш в нову школу, може виникнути спокуса , аби показати себе з найкращої сторони – це природно. Не намагайся грати когось, хто точно не є ти. Не кажи, що куриш сигарети, тільки щоб знайти нових друзів. Не роби вигляд, що смішно щось, що зовсім не здається смішним. Поводься так, як відчуваєш – деякі це обов'язково помітять і оцінять.
Дай собі час.
Незнання імен людей в школі, відсутність друзів – все це може бути дуже напруженим. Ти будеш мати бажання якомога швидше влитися в колектив, як можна швидше за все дізнатися. Але не роби цього, тому що ти будеш у відчаї .
Дай собі час. Нічого не трапиться, якщо протягом перших декількох днів ти будеш трохи не своя (так що більше треба зосередитися на спостереженні людей і скласти собі думки про них). Ти не повинна робити одразу вечірку і ставати новою зіркою.
Через деякий час ти помітиш, що дуже легко тобі дається спілкування з іншими. Ти вже знаєш кілька імен, чиїсь пристрасті або звички.
Виходь з ініціативою.
Коли вже адаптуєшся в новому місці, подумай про те, що зробити, щоб вийти з ініціативою в бік друзів. Спокійно – не потрібно відразу робити вечірки в американському стилі (іншими словами, не запрошуй всієї школи). По всій імовірності, ти можеш запросити когось на невеликий забіг по магазинах або, якщо вже є більш тісний контакт, на фільм до будинку. Ясно одне – в якийсь момент треба зробити такого роду рух. Все це для того, щоб проявити якусь ініціативу і показати свою відкритість.
Не турбуйся.
Знаходження друзів в новій школі не відноситься до легких завдань. З початку може бути мега-важко – так, як у випадку Іванки:
– Перші дні в новій школі? Фігня. Я ридала півдня. У мене було враження, що всі люди з мого класу це якісь ідіоти, з якими я ніколи не знайду контакту. Знайти якусь схожу душу, здавалося, абсолютно неможливо. На якийсь час взагалі забула про спроби, і вирішила, що мені потрібно просто пережити цю школу і все. І, напевно, тоді стався прорив. Одного разу запросили мене в нову компанію і випадково почала говорити з такою Анжелікою. Виявилося, що ми говоримо на тих же хвилях. Сьогодні я можу впевнено сказати, що вона моя найбільша подруга, - сміється Іванка.
Та ти не турбуйтеся, якщо з початку щось виглядає не так, як повинно. У вас ще є трохи часу – пізнавайте всіх. Іноді ті, хто виглядають непоказно, найбільш цікаві. Ясно одне, – напевно, вже через пару тижнів ти будеш сміятися зі своїх страхів. Тому що, звісно все не буде так жахливо, як у фантазіях!
|
|
| |
Olenochka | Дата: Четвер, 06.06.2019, 13:30 | Повідомлення # 2 |
| Головне, спокійно та розумно оцінити ситуацію. Не намагатися, показати щось із себе.
|
|
| |