Olenka | Дата: Субота, 24.01.2015, 15:17 | Повідомлення # 1 |
Повідомлень: 3285
| Користь та шкода кавиКористь і смак кави залежить від багатьох різних чинників: від місця зростання та обробки насіння, від часу та міри обжарювання, а найголовніше – способу приготування кави, яких існує дуже багато. Калорійність кави складає приблизно 58 ккал. на 100 гр. продукту.Шкода кавиНасправді питання про шкоду та користь кави є строго індивідуальним, адже в кожної людини різний організм і різні реакції до напою. Відчутна шкода кави можлива тільки при надмірному вживанні, що може призвести до виникнення залежності організму, яке схоже до алкогольної чи наркотичної. При постійному вживанні напою організм звикає. Як наслідок – потребує більше концентрації кави, а збільшивши кількість чашок кави, що ви вживаєте за день, це призведе до порушення сну, погіршення настрою. Також шкода напою проявляється в поганому впливі на кислотність шлунку, що призводить до виразок або гастритів, якщо пити каву зранку і на голодний шлунок. Краще всього пити її після прийому їжі – так ви зможете забезпечити більший захист слизовій оболонці шлунку.Негативна дія від кави може виразитись також в безсонні, в погіршенні самопочуття, зайвій дратівливості, перевтомі і т.д.Користь кавиНа сьогоднішній день немає однозначної думки про шкоду чи користь кави. Основною активною речовиною напою є кофеїн, що має збуджувальну дію для нервової системи, а ще має здатність підвищувати працездатність, розумову і рухову активність, позбавляє від втоми та сну. Проте людям з підвищеним тиском та слабкою нервовою системою не слід вживати каву, доцільніше буде замінити напій чаєм, в якому значно менше кофеїну і антиоксидантів.Також ми можемо віднести до користі кави – сечогінну дію. Кава на деякий час підвищує увагу, покращує настрій, знімає втому.Цей напій входить до великої кількості дієт. Проте, дехто інколи забуває те, що додає до напою, наприклад: вершки, морозиво, молоко, шоколад і при цьому значно підвищує калорійність напою. Але ж як інколи хочеться побалувати трішки себе вишуканим напоєм.Окрім натуральної кави існує порошкова, гранульована і сублімована. Як відомо, кава є різного помелу – від тонкого до грубого. Все залежить тільки від того, як ви забажаєте приготувати напій. Молоти кавові зерна рекомендується перед заварюванням – це збереже користь кави і забезпечить кращий смак, аромат.
|
|
| |