MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Теревенька » Привіт, я знаю тебе.
Привіт, я знаю тебе.
OlenkaДата: Понеділок, 01.06.2015, 09:46 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
У тебе є мета, велика мета, кольорова мрія. Раніше ти рухався кожен день, кожен твій крок вів до її досягнення. Ти вибудовував плани, уточнював деталі, коригував дії. Ти твердо знав, заради чого всі зусилля.

Але потім щось пішло не так. Поступово з'явилася лінь, і через відсутність миттєвого видимого результату мотивація стала зникати. Сенс твоїх дій здавався тобі все блідішим і блідішим. І ось, в якийсь момент ти готовий кинути все. Ти втрачаєш віру в себе, тобі не вистачає сил, щоб дійти до потрібного результату. Ти все рідше і рідше робиш потрібні кроки і все частіше займаєшся дурницями. Ти починаєш відкладати свою велику мету, свою мрію в довгий ящик. І при цьому ти все більше ненавидиш себе за відступ, за свою лінь, і все менше хочеш робити наступний крок. Ти розумієш, що мета, як і швидче важлива для тебе і актуальною залишиться доти, поки ти її досягнеш. І все ж ти нічого не робиш. Ця ситуація видається парадоксальною, навіть смішною. Так, це було б смішно, якби не відбувалося з тобою.

Ти, можливо, задаєшся питанням: "Чому ж так сталося? Чому я не можу зібрати сили в кулак і почати робити те, що мені потрібно робити?". Все просто, коли ти тільки почав робити перші кроки до своєї мети, у тебе був запас мотивації. Неважливо, звідки він з'явився. Важливо, що він був. З часом, однак, цей запас все більше і більше висихав. І тепер він вичерпався. Коли підсвідома мотивація вичерпується, людині властиво опускати руки, пускати справи на самоплив і взагалі покладатися на долю. Але не падай духом. Це звичайне явище, яке зустрічається повсюди. 
Тобі потрібно все обдумати. Мозок - складна штука. А складні механізми містять багато помилок і неточностей. На щастя, в даному випадку помилки можна виправити вручну. Тому, щоб знову отримати сенс йти далі, тобі доведеться "переконати" самого себе в тому, що твоя мета все ще потрібна тобі, і пояснити, чому вона тобі потрібна. Більш того, тобі доведеться робити це щодня. Так-так, просто почни переконувати самого себе, знаходь причини, розкривай ці причини самому собі. Це називається свідомої мотивацією, і вона в рази сильніше підсвідомої. Можливо, ти думаєш, що це не так. Можливо, ти сумніваєшся. Це нормально. Просто спробуй. Скоро ти відчуєш все на собі і переконаєшся сам. У випадку з свідомої мотивацією, воля людини посилено шукає шляхи до досягнення поставленої раніше мети, він не опускає руки і продовжує методично осаджувати неприступні бастіони. Вся історія людства показує, що тільки досягнення свідомо поставлених цілей допомагало цивілізаціям виживати і виходити на нові рівні розвитку.

Ще одна річ, про яку мені доведеться тобі нагадати: ти можеш все.
Ти не зрозумів. Ти прочитав це мигцем і в голові промайнуло якесь мляве "ага". Зрозумій, ти можеш все. Взагалі все. Тобі доведеться усвідомити цю просту істину самостійно, бо ніякі мої слова не приведуть тебе до усвідомлення. Ти й уявити собі не можеш, наскільки ти недооцінюєш себе. Як і більшість людей
 
Поради для Підлітків » Форум » Теревенька » Привіт, я знаю тебе.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом