MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Почуття » Любов » Любов і закоханість, проблема нерозділеного кохання Кожна лю
Любов і закоханість, проблема нерозділеного кохання Кожна лю
OlenkaДата: Середа, 28.01.2015, 16:13 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
Любов і закоханість, проблема нерозділеного кохання
Кожна людина має свій шлях у житті, шлях радостей і печалей, турбот і піклувань, любові і розчарування, шлях вічності і шлях скінченності. Кожен шукає в житті собі друга, партнера, того, хто здатний зрозуміти, розділити радощі та печалі. Усі ми прагнемо любові, прагнемо любити і хочемо, щоб любили нас, а для цього потрібен об’єкт нашої любові. Саме це штовхає нас шукати ту єдину (єдиного), котра стане втіленням наших мрій і сподівань. Більшість людей можуть сказати, що вони закохувались, але чи любили - це вже інше питання. Любов і закоханість, що ж це таке? Коли ми юні, то так часто плутаємо ці кардинально різні поняття. От, наприклад, молодий хлопець познайомився з дівчиною, а вона виявилась не тільки красива, а й розумна, не тільки розумна, а й добра, весела, кмітлива, така, що й словами не передати. Загалом: « Я її люблю». Пройшов місяць ( в кожного свій термін), а вони вже й дивитись одне на одного не хочуть. В чому тут справа? «Любов ніколи не минає» ( 1Кор 13), а це минуло, отже, - це не любов. Закоханість входить до розряду почуттів, на кшталт, гнів, сум, радість, вони, як феєрверк, скоро загоряються, але дуже часто так само скоро затухають. Тому не обманюймо себе, це ще далеко не любов, хоча і може нею стати. Закоханість - це володіти (брати): «Вона мені сподобалась, я хочу, щоб вона була моя». Такий підхід нагадує похід до супермаркету: «Яке ж молоко вибрати, о, це гарне з вигляду, візьму і вип’ю, а пакет викину». Так ми іноді сприймаємо людей. Любов ж - це дар (давати).
Тож все-таки чому ця «любов», як думав хлопець, пройшла? Бо з’явились певні труднощі, іншими словами, страждання, де треба не тільки брати, а й щось давати. Страждання вбиває закоханість; любов вміщує його. Закоханість легка, але вона спустошує; любов важка, але вона наповнює. Тому й не треба розкидатись словом «любов», бо сказати «я тебе люблю» займає кілька секунд, а показати як - ціле життя! Закоханість відрізняється від любові так само, як марновірства відрізняються від віри, як відрізняється абітурієнт ВУЗу від сформованого фахівця, як лотерейний квиток відрізняється від автомобіля, що розігрується, як дощ відрізняється від річки, як графіт відрізняється від алмазу, як вогонь феєрверку від вогню доменної печі.

Хтось колись сказав, що на закоханого хлопця одночасно дивиться рай і пекло. Все залежить від того у що переросте це почуття, в любов чи пристрасть. "Від любові буває мор, морока і ганьба", - приводить Стендаль в своєму романі "Червоне і чорне". Скільки звинувачень, скільки проклять любові з тих пір, як світ стоїть? Любов розглядається як "демонічний початок", як темна, зловісна, "пекельна" сила, що виходить з-під контролю людини, її свідомості, розуму, етичних відчуттів. А це ж, насправді, не любов, коли хлопець вбиває себе чи іншого через невзаємну закоханість. Це пристрасть, що розвинулась з неправильного розвитку закоханості. 
Любов не спалахує в нас, вона в нас зростає. Любов зріє у міру того, як пара осягає принципи любові в повсякденному житті. Отже, справжня любов підіймається над закоханістю, і нам слід не тільки чекати любові і уваги від інших, але самим ставитись з любов'ю і увагою до інших.

Підводячи певні підсумки (хоча остаточно зробити це в такій багатозначній темі, напевно, неможливо), можна сказати так: закоханість чимось схожа на квітку. Яскраву, красиву, запашну... але, по-перше, дуже крихку і ніжну, а, по-друге, – все-таки не вічну. І ось з часом ця квітка в'яне і обсипається. Чи сумувати з цього приводу? Далеко не завжди. Пригадайте, нерідко на місці квітів з’являються зрілі соковиті ягоди або плоди. Так, часом вони не такі багатобарвні, як попередні квіти, і, можливо, не так пахнуть, проте вони соковиті і приємні на смак, ними можна харчуватися і пригощати того, хто поряд. Так само чи варто сумувати, що у ваших відносинах начебто зникає "перший плотський вогонь" (як ще іноді називають закоханість)? Так, часто говорять, що притупляється відчуття "внутрішнього польоту", внутрішня ейфорія "руху назустріч", особливо, коли вже довго зустрічаєтесь чи живете поряд. Але, може бути, що на місці "квітки вашої першої закоханості" дозріли прекрасні плоди вашої любові, якими можна насититися самому і нагодувати свого супутника? І врешті-решт, як і в природі, плоди випускають насіння, з якого зростають нові яскраві квіти, – так само і ваша зріла любов може давати нові яскраві сплески ваших взаємних почуттів. Особливо, якщо з роками в собі це не душити і не говорити: "Ну все, любов пройшла." А вона, цілком можливо, і не пройшла. Вона стала іншою, хай більш приземленою, та зате надійнішою. А ви обидва її просто не можете ніяк розкуштувати. Не усвідомлення чіткої різниці між любов’ю і закоханістю часто призводить до того, що є люди, які ототожнюючи ці поняття, часто проводять все життя в гонитві за «любов’ю», так і не пізнавши її. Вони закохавшись не переходять до розвитку своїх почуттів, в спосіб життя у любові, що є тотожним жертовності, терпінню, самозреченню, а при найменшому затуханні почуттів кидаються в нові пошуки, наче наркотику, почуття любові, забувши, що почуття, які зникають - не любов. І найголовніше, говорячи про любов, ми не можемо не згадати про абсолютну любов, якою є Бог, спосіб життя Якого є любов, а він став заради нас людиною, помер і воскрес. Абсолютне самозречення заради іншого є найбільшим проявом Бога любові. За таким принципом і ми повинні вибудовувати своє уявлення про любов. Тож я думаю, що слова: «вона гарна, розумна весела, я її люблю» нічого спільного з любов’ю не мають, це скоріше егоїзм. Люблять не за щось, а незважаючи ні на що. 
Почуття закоханості є таким бажаним для більшості з нас, тому що дає відчуття польоту, радості і щастя. Та пам’ятаймо: ним, наче ножем, треба правильно користуватись. Бо саме в цей час наш розум найменше може об’єктивно сприймати світ. Розглядаючи тему далі в когось може виникнути запитання: «А чи можлива любов без закоханості?». Щодо цього я б хотів навести одну історію. Один мій друг спілкувався з дівчиною. Але їх спілкування відбувалося якось мляво і, на перший погляд, не обіцяло закінчитися нічим серйозним. Я бачив, що вони дуже добре підходять один одному; дівчина з благочестивої сім'ї і має багато достоїнств. Але на всі мої умовляння звернути на неї увагу, як на майбутню дружину мій знайомий говорив приблизно наступне: «Ну, не можу я нічого зробити, адже тут же немає нічого!» – і показував на те місце, де у людини знаходиться серце. Мовляв, серцю не накажеш. Слава Богу, друг виявився людиною розумною і, уважніше придивившись до своєї подруги, дійсно «розгледів» її. Тепер вони одружені і не можуть жити один без одного.

Чи закохані чоловік і жінка з першого погляду, з першого побачення, чи ні - не так важливо. Чи полюблять вони один одного залежить тільки від них, від їх вибору і рішення любити. І від того, як вони будуватимуть будинок сімейного щастя.

Ну, що ж, здавалося б, з’ясувавши хоча б трохи для себе що таке любов, можна, хоч і обережно, але все ж відправлятись на пошуки тої (того), кого захочеться любити не зважаючи ні на що. Але тут виникають дві проблеми: що робити якщо ти зустрічаєшся з дівчиною (хлопцем) і в певний момент, добре все зваживши, чітко розумієш, що це не твоя (твій), як кажуть в народі суджена (суджений), а ти бачиш що вона (він) думає, що ти саме той (та)? Як має себе повести християнин? Чи взагалі він може не відповісти взаємністю? Може, бо є свобідним і має право, якщо хоче, розірвати стосунки. Але як це правильно зробити? На практиці такі рішення в совісних людей приймаються дуже важко, тому що розумієш, що приносиш біль дорогій людині, хоч і не коханій. Тому, насамперед, як і будь-яку справу в нашому житті це треба робити з любов’ю. Якщо це буде зроблено щиро, то цілком можливо, що ця людина ще вам потім подякує. Отже, треба старатись максимально толерантно і з повагою сказати про це, пояснивши свою позицію. Та життя така річ, що одна справа теорія, а інша практика. Тож тут універсальної поради немає.

Більшість людей переживали закоханість, і в багатьох вона була невдалою. Було важко, коли ти залишаєш, та ще важче, коли тебе залишають. Саме на випадку невзаємної закоханості ми й зупинимось більш детально. В житті буває, ми вибираємо, нас вибирають... Дуже вже часто не співпадає вибір, вам не здається? Життя йде, ми чогось прагнемо, про щось мріємо, чогось хочемо, щось втрачаємо, знаходимо, втрачаємо, знаходимо знов. Ми живемо в очікуванні дива, перетворюючи кожен унікально-неповторний день в передчутті чогось, обіцянки казки. Нерідко Господь здійснює наші сподівання, але так само нерідко і ні. Ми не зустрічаємо ту любов, яка може перевернути наш світ догори ногами, не знаходимо друзів, які готові за нас у вогонь і у воду, не залазимо по кар'єрних сходах так високо, як хотілося б... Ми розчаровуємося, поповнюючи з кожним роком чорний список втрат. Говоримо собі, що стаємо сильнішими, отримуючи удари. Чи це так?

Невзаємна любов - це удар, це втрата. Перш за все, втрата себе. Це підніжка від «долі», яка, замість того, щоб, нарешті, відправити вам назустріч принца на білому коні, посилає ще одного неідеального хлопця (дівчину). Проте познайомившись в рекордні терміни він (вона) стає дорогим, близьким, незамінним. Як дивно, що людина, про існування якої ви раніше не підозрювали, змогла стати такою важливою частиною вашого життя і так швидко. Ти так зосереджуєшся на цій людині, що розумієш: до того навколо тебе були хлопці і дівчата, а тепер просто люди. Та ось, в одну мить ця дорога тобі людина (в кращому випадку) сідає навпроти тебе і каже: «Ти мені дорогий, я поважаю тебе, але не можу бути з тобою, мені здається нам краще залишитись друзями», а тобі хочеться кричати: «Ні, не роби цього, я ж так люблю тебе, стій, не йди», та ти збираєш сили і стараєшся все закінчити без істерик. Приходиш додому, а всередині пустота, стає так боляче, що здається життя без неї (нього) закінчилось. І ти думаєш (звичайно, якщо є якісь базові знання): «Ось спробував втілити теорію в практику і маєш: я за неї в вогонь і в воду, а вона мені: «Давай будемо друзями, все, я розчарувався в любові». Проходить трошки часу, і одного разу, зустрівшись поглядами, ти збираєш волю в кулак, щоб не прокричати через закритий рот: «Не йди! Я так хочу бути з тобою... Я не вмію бути без тебе». Але ти мовчиш, чудово розуміючи, що крик нічого не змінить, що ти не потрібна (ий) йому (їй). Принаймні, ти розумієте, що не потрібена йому (їй) так сильно, як він (вона) потрібний тобі. Так дивно...

Одні вважають невзаємну любов хворобою для невиправних романтиків і мазохістів, інші - ідеальним приводом для сублімації. Прагматики радять скоріше позбавлятися від подібних нав'язливих ідей, люди, що рефлексують віддають перевагу «задоволення» розтягувати. Чому, до речі, задоволення? Та тому що страждання в невеликих дозах може додати вашій особі особливий шарм смутку, нерви можуть позитивно вплинути на фігуру, а туга - на творчий акт.

Недаремно поет один з поетів писав: «Бути нелюбимим! Боже! Яке щастя бути нещасним!», він підводить підсумок нездійсненої любові легко і граціозно:

«Что с горем делать мне моим? 
Спи. С головой в ночи укройся. 
Когда б я не был счастлив им, 
Я б разлюбил тебя. Не бойся!»

Ми часто страждаємо, не розуміючи, що щасливі страждати, любити не взаємно, не знаходити відповідей. Ми купаємося в жалості до себе, топимо смуток в алкоголі чи ще в чомусь і чекаємо, що хтось могутній вирішить наші проблеми або... ми нитимемо далі! Нам подобається нити, нам приємно нічого не змінювати. Нам приємна поза людини, яка нікому не потрібна. Ми обожнюємо підміняти поняття. Зазвичай фраза «я нікому не потрібний» має на увазі «не потрібний Тобі».

Ви самотні і постійно марите про те, як добре все могло б бути? А ви хоч пальцем поворушили, щоб все було добре? Що ви зробили для людини, заради якої, нібито, живете? Якщо Вам дійсно дорогий хтось, хто поки не знає про ваше існування, - хай дізнається. Якщо Ви недостатньо близькі - зробіть крок назустріч. Якщо Ви не можете розраховувати на любов з його (її) боку - запропонуйте хоча б дружбу. Ви вважаєте, дружба - жалюгідний сурогат? Та дружба ледь не є синонімом любові, вона може зробити все за вас, нерідко вона переростає в щось важливіше і довготриваліше, чим наші ілюзії. Дружба дає вам шанс зробити кохану людину щасливішою, шанс стати для нього (неї) кимось близьким, шанс зрозуміти його (її). Можливо, треба розібратись, чи я кохаю і хочу, щоб вона (він) була моєю, чи кохаю і хочу, щоб вона (він) була щасливою? Навіть, якщо Ви не проживете разом довге і щасливе життя, Ви можете пройти з коханим (коханою) через безліч прекрасних моментів. Хто знає, в що виллється ваша дружба... Проте бувають випадки, коли чекати від відносин більшого - немає сенсу. Тоді змиріться і просто будьте поряд. Якщо легко піти - йдіть і не ламайте собі життя.

Врешті-решт, пам'ятайте, що, по-перше, завжди можна хоча б спробувати. По-друге, можливість сказати «я люблю тебе» - вже щастя. І не плачте, тому що це закінчилось, а посміхніться, тому що це було. Буває, життя ставить нас в умови, коли зізнаватися не можна. Якщо можна - не втрачайте свого шансу. Вам не розсміються в обличчя, це фобія. Ви станете сильніші, коли людина почує правду. Вам можуть вказати на двері, і буде боляче, але тому, хто боїться ризикувати, ніколи не дізнатися смак справжньої перемоги. Бо ще святі своїм життям засвідчували, що переможець - це не той, хто, збираючись в бій, знав, що він переможе, а той хто, знав, що може програти, але всеодно йшов в бій, бо розумів, що перемога варта того. Коли ви, нарешті, вирішите, що досить вже страждати і час щось змінювати, зізнайтесь - це допоможе вирішити ситуацію. Буде боляче - станете сильнішими. Можливо, не буде боляче... Раптом, все буде добре. Повірте ради цього «раптом» варто спробувати! А коли все-таки пролунає відмова, то, насамперед, звернімось до Бога, бо тільки він може дійсно допомогти. Моліться, просячи: «Якщо є на те свята Твоя воля, щоб ця людина була моєю в любові, то допоможи їй зрозуміти це, а якщо ні, то відкрий очі мені». І будьте певні, Господь не залишить Вас, повірте - перевірено досвідом Церкви. А, найголовніше, - станьте кращими і самі зрозумійте хто ви, перш ніж зустрінете нову людину і будете сподіватися, що вона вас зрозуміє.

Пам’ятаймо, цілком можливо, що Господь хоче, щоб ми зустрічали не тих людей для того, щоб були вдячними, коли зустрінемо свою «долю». Тож «просіть і дасться вам; шукайте і знайдете; стукайте і відчинять вам»
 
OlenkaДата: Пятниця, 09.12.2016, 02:10 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 3285
Якось банально писати про любов. Вже стільки було сказано-пересказано. І не хотілося мені. Аж поки один з знайомих мені хлопців сказав, що зовсім не розуміє дівчат, які говорять: "Я його не люблю, але мені з ним добре, тому ми зустрічаємось". Він не розуміє навіщо зустрічатись, коли це не любов. Послухала. Зачепило. І справді - навіщо? Люди ж створені для того, щоб просто любити, створювати сім'ї з коханими, в любові народжувати дітей. Це ж так прекрасно - коли дивишся в Його очі і бачиш там той самий вогник. Такий ж, як і в тебе. І ось воно! Кохання! Ви тримаєтесь за руки, гуляєте по парку, цілуєтесь на лавочках, зустрічаєте світанок, знайомите батьків, святкуєте весілля, народжуєте дітей, проживаєте довге щасливе життя і помираєте в один день! Хеппі енд!!! Здається так просто. Звучить ідеально. І навіть в мексиканських серіалах ви не побачите таких почуттів. Бо тут вони справжні. І так в усіх. На вулиці тільки й ходять щасливі і вічно закохані люди. Правда, красиво звучить?
Погляньте як воно насправді. Погляньте навколо. Багато ваших друзів зустрічаються з кимось. Багато з них закохані? Багато щасливі? В багатьох вогник в очах? Рахуєте? Згадуєте хоч когось? Я - одиниці... Більшість зустрічаються і говорять ту саму фразу "бо мені з ним добре". А чому добре? В кожного свої причини: комусь добре, бо вже так давно хотілось норкову шубу, комусь добре, бо вже заміж пора було б сходити чи просто самому якось нецікаво, комусь добре, бо не дають носити важкі сумки чи просто проводжають додому, ще комусь добре, бо холодними вечорами хтось зігріває, хтось запрошує в кіно, хтось гладить по голові, готує чай, цікавиться твоїми справами, просто любить. А ти не любиш. Але приймаєш чиюсь любов, як належне. Бо звикла. Або тобі так цілком добре. Або бачиш в цьому свій позитив. Кожному своє. Хтось скаже - яка там любов... Хтось навіть з огидою погляне на тих дівчат. А їх так багато. Вони серед нас. На кожному кроці. І в цьому іноді навіть немає нічого поганого. І вони бувають зовсім непоганими. Просто в них свої бачення. Вони звикають, будують свої сім'ї (іноді навіть міцні!), готують обіди, виховують дітей. І живуть так само довго і щасливо... Хоча з словом "щасливо" я напевно переборщила. Проте в кожного своє розуміння щастя. Хтось і любов розуміє по різному. Хтось каже: "Я так люблю його за те, що він купив мені нові сережки ". Ви ніколи не чули такого? Я чула. І не один раз. І взамін за сережки готують смачну вечерю... І ось на такій "договірній основі" і будують свої довготривалі стосунки. І називають це любов'ю...
Занадто багато іронії... Можливо. І напевно більшість людей засудила б мене за такі судження. Бо ну неправильно це - без кохання... А світ давно уже неправильний. З кожним днем все більше штучного: штучна їжа, штучний одяг, штучні посмішки, штучні почуття... Люди змирилися з цим. Просто не думають глобально. В кожного купу своїх буденних проблем. Хтось так і проживає все життя. А одного дня хтось випадково зустрічає когось іншого, хто ще недавно був чужим. І закохується. І земля вилітає з-під ніг. І вогник в очах освічує світ навколо. І життя набуває нового змісту... Аж поки не приходить вечір і той хтось вкотре повертається додому сам, де його вже давно чекає хтось інший, такий знайомий, але такий чужий...

Прикріплення: 9301200.jpg (34.0 Kb)
 
OlenkaДата: Вівторок, 14.02.2017, 00:55 | Повідомлення # 3
Повідомлень: 3285
"Чтобы получить любовь, сначала нужно подарить ее кому-то другому.
Это означает, что вы должны полюбить другого человека так сильно, чтобы его интересы и потребности стали для вас выше собственных."

#oneway
 
OlenkaДата: Понеділок, 13.03.2017, 18:17 | Повідомлення # 4
Повідомлень: 3285
чувак- это любовь. когда ты чувствуешь что не можешь без этого человека, и воздух уже не тот без запаха её волос, когда сладость её губ слаще чем мёд и нежность её кожи больше чем у шелка, когда глубина её глаз такая- что боишься утонуть в них, когда её мохнатка, когда запускаешь руку в её трусики, делает так как лошадка губами, когда даёшь ей сахарок а очко пульсирует когда говоришь ей всякие милости- тогда ты понимаешь что тебе больше ничего не нужно- это и есть любовь
 
OlenkaДата: Вівторок, 04.04.2017, 16:04 | Повідомлення # 5
Повідомлень: 3285
Любимое мы любим без причин.

Роберт Фрост
 
OlenkaДата: Понеділок, 15.05.2017, 18:17 | Повідомлення # 6
Повідомлень: 3285
Так от, у румунів є слово «dor», яке не перекладається іншими мовами. «Dor» – це й кохання, і туга, і нездійсненне бажання, і непояснимий стан душі, коли тебе опосідає мрія, але вона не має конкретного образу, обрису, вираження. Румуни співають «dorule, măi dorule» – і мовби сповідаються перед собою, шукають у власному серці щось потаємне; от якби воно випірнуло враз на поверхню почуття й свідомості і ощасливило, принесло давно ждану радість, дало новий сенс життя…
 
OlenochkaДата: Четвер, 07.09.2017, 19:01 | Повідомлення # 7
Повідомлень: 4511
Коли людина любить, вона ні на хвилину не сумнівається в своїй любові. Якщо він тебе справді любить, він абсолютно впевнений в тому, що йому потрібна саме ти, а не хтось інший. Його не кидає то в холод, то в жар, він не веде себе так, немов з розуму без тебе сходить, а завтра робить вигляд, що тебе взагалі немає. Він не зникає на кілька днів, щоб подумати і все усвідомити". Він без тебе і півдня не протримається, щоб не подзвонити, написати, не спитати, як у тебе справи. Коли людина любить тебе, ти завжди відчуваєш.

Прикріплення: 6309752.jpg (140.3 Kb)
 
OlenochkaДата: Субота, 30.09.2017, 22:25 | Повідомлення # 8
Повідомлень: 4511
Куди дівається пристрасть і любов?



Коли вперше знайомишся з людиною яка тобі подобається, ти нічого не очікуєш - це відкрита книга і тобі хочеться її вивчати. Ти ведеш себе акуратно, намагаючись показати кращу сторону себе контролюєш емоції, зваблюєш. Ти радієш зустрічам та чистоті почуттів, що виникає між вами. Якщо встиг відновитися від минулих стосунків, то відчуваєш себе самостійним, з своїм колом спілкування, інтересами та планами.

Потім, як тільки ви вирішуєте стати парою, починається зовсім інша історія: ти розповідаєш про свій день (де був, що робив, з ким спілкувався). Ти чекаєш, що сексуальний інтерес партнера буде спрямований тільки на тебе. Ти вимагаєш турботи, уваги і підтримки. Хочеш спілкуватися більше і частіше (іноді хвилюючись про те, що тебе перестануть любити і партнер може знайти когось ще). Йде спонтанність та відчуття свободи. Ти часто забуваєш про свої особисті бажання і цілі. Обмежуєш свій круг спілкування і замикається в парі. Ти більше не намагаєшся здивувати або підкорити - ця людина вже поруч отже, для чого? Ти дозволяєш собі перейти на крик і не соромишся показувати негативні емоції. Вивчати людину вже не так цікаво, здається, що тепер все ясно.

А потім ти дивуєшся: чому все не так, як раніше? Куди пішла пристрасть? Де любов? Напевно, просто людина не моя, ти відповідаєш собі. І ось розставання, нове знайомство, яскраві емоції і... історія повторюється.

А може не завжди справа в людині? Може з поглядом на парні відносини щось не так?

Прикріплення: 5366036.jpg (18.5 Kb)
 
OlenochkaДата: Середа, 18.04.2018, 13:56 | Повідомлення # 9
Повідомлень: 4511
.. почуття ніколи не зникають з серця людини. вони можуть переростати в щось інше : кохання - в прив"язаність, біль - в спогади, щирість - в звичку. однак, потрібно пам"ятати, що все, що було чистим, назавжди таким і залишиться. знай, я все пам"ятаю
 
OlenochkaДата: Неділя, 24.03.2019, 21:45 | Повідомлення # 10
Повідомлень: 4511
Цитата
Любовь – это не сделка, которая считается браком, не страсть, похожая на мелодраму, не животный инстинкт, за которым охотятся многие люди, а чувство глубокого уважения к чужой жизни и желание украсить ее радостью и красотой.
 
OlenochkaДата: Четвер, 25.04.2019, 22:38 | Повідомлення # 11
Повідомлень: 4511
Хто б там що не говорив, а пристрасть таки має термін придатності, яка з роками згасає

Ну пристрасть ж не може бути вічною сама собою, її завжди треба підтримувати, розпалювати бажання, постійно знаходити щось нове, тоді все там буде жити вічно
 
OlenochkaДата: Четвер, 18.07.2019, 14:32 | Повідомлення # 12
Повідомлень: 4511
Цитата
Какая же любовь окрыленная штука. Все чужие, весь мир в одном человеке, хочется 25 часов в сутки проводить вместе, вдыхать его запах, чувствовать руки. Секс от нежности прикосновение пера до плевков в лицо и пощёчин. Обожайте друг друга.
 
OlenochkaДата: Середа, 24.07.2019, 21:03 | Повідомлення # 13
Повідомлень: 4511
Знаете о чём я стала думать, случайно услышав очередную сладкую песню о любви? 

Фильмы, которые мы смотрим, песни, которые слушаем, книги, что читаем...большинство из них создают искажённое представление о любви. 

Первое. Любовь чаще всего доставляет страдания, любовь драматична. Соответственно, если всё хорошо, следуя этому представлению, начинаешь придумывать о чём же пострадать, к чему бы докапаться и постоянно ожидаешь какую-то «подлянку».

Второе. Главное встретить того самого человека, того, что предназначен тебе судьбою, а там уже - «они жили долго и счастливо». Мало кому приходит мысль, что для гармоничного общения с другим человеком, нужно постоянно учиться понимать, слышать друг-друга, корректировать свои формы поведения. 
Можно менять людей как плёнку в фотоаппарате, но, пока ты сам не станешь человеком, с которым приятно, легко, комфортно и ... ещё много прилагательных, которые вы ожидаете от другого, все будут казаться не теми.

Третье. Любовь - это, когда ты не можешь надышаться, когда хочется всю жизнь быть только вдвоём...и пусть весь мир подождёт. И, когда со временем происходит не так, всплывают вопросы из серии: я тебе больше не интересен? со мной что-то не так? ты меня больше не любишь? 
Возможно ли быть интересным, открытым, энергичным человеком, когда ты закрыт на других? Можно ли учиться чему-то новому, черпать вдохновение, идеи, если ты спрятался в отношениях под названием «мы лишь вдвоём, а остальные ни к чему». Я думаю, что нет. 

И вообще, подводя итог, хочу сказать, что свои представления о любви нужно постоянно соприкасать с реальностью, пересматривать и задавать себе вопрос: а так ли это на самом деле?

#любовь #отношения #анахата

Автор Ксения Скокова
 
OlenochkaДата: Понеділок, 15.02.2021, 13:23 | Повідомлення # 14
Повідомлень: 4511
Love isЯ могла без проблем провести 14 февраля с тем, с кем очень хочется. Ну а чего?
А вот чего…
Незачем состоять в отношениях, которые тебя разрушают.Давно ясно, что незачем идти к кому-то, чтобы спастись от одиночества. От одиночества даже спасаться не надо. Надо спасаться В НЁМ. Остаться лицом к лицу с собой. И найди внутреннюю опору. Сделав это однажды, ты уже сможешь пережить все.Много лет назад сделать это в первый раз было ой как трудно. Но с каждым разом всё легче. Ты сможешь пересилить свою боль, свой страх, отрешённость. Ты находишь свободу внутри. И отпадает это маниакальное желание бесспорного обладания чем-либо. Тебе ничего не нужно. Ты просто есть. И тебе просто хорошо. Не потому что всё так, как ты хочешь. А потому что ты умеешь любить то, что у тебя есть. Каждый свой день. Учишься по крайней мере.Ты смотришь на себя и радуешься, что ты - это ты. И что способна на всё. Что много чего предстоит сделать - и это предвкушение вызывает радостный восторг.
И то многое, что заставляло тебя страдать сейчас уже не имеет абсолютно никакого значения. И если случится непоправимая неприятность, ты не льёшь слезы. Ты посмеешься (в крайнем случае просто поднимешь бровь), пожмешь плечами и пойдешь дальше, напевая мотив любимой песни. Потому что нет смысла париться.
"Вот и всё. Ну и что?"Легко принимать и отпускать всё случившееся (пусть даже с горем пополам отпускать, но все же отпускать), сохраняя при этом способность тонко чувствовать жизнь и радоваться - высший пилотаж.Мы живые люди, и нам бывает больно. Это часть жизни. Со временем ты или переосмысливаешь что-то (и тебе уже не больно) или просто учишься справляться с болью быстрее.А если в отношениях тебе до жути некомфортно, и если это перевешивает все то положительное, и исправить не получается - беги. Как можно быстрее, пока ещё сильнее не привязались.Это как мозоль. Если идти ещё далеко, а тебе жесть как больно, аж до крови и мяса, надо что-то предпринимать. Желательно сразу подбирать, конечно, обувь впору. Но коли случилось так, что где-то в каких-то местах жмёт, то делай что-то.
Иначе будет худо. Можно, конечно, идти и терпеть. Но какой в этом смысл, если не поймаешь кайф от прохождения своего пути? Мучения заслонят тебе обзор. Смысл теряется.
Хочешь терпеть? Терпи. Дотерпишься. Посмотрим, что из этого выйдет. (Спойлер: ничего хорошего).Я поняла однажды, что не на все компромиссы можно идти. На жертвы - тем более. Чаще всего, когда ты чем-то жертвуешь ради других, они даже не замечают и не ценят этого. Ты просто мучаешься непонятно зачем. Хотя нет, понятно - подарить своему предмету воздыхания свою любовь и получить свои крохи любви.Так вот. Не надо. Никаких жертв. Никаких остаточков.Только целиком. Только целостно. Только гармонично с оговоркой, что пусть будут эти самые конфликты. Это нормально. Только чтоб не разрушало тебя. Отношения - это преимущественно про счастье. И про труд. Это про "слушать". Это про понимание. Про поддержку. И про жгучее желание сделать другого человека счастливым. А не про безрассудное потакание своим прихотям с наплевательским отношением к тому, как это отразится на другом человеке.Люди разные. И не все мы психически здоровые. У каждого свои «затыки». И иногда они больно отражаются на наших близких. Не надо никого винить. Просто поговорите. Услышат - круто, вам повезло. Игнор/невозможность изменений - прощайтесь. Чаще всего вас волшебным образом начинают слышать только после стадии прощания. Но этому не всегда можно доверять. Чаще всего — это просто уловка. Человеку скорее всего по-прежнему на вас наплевать и для него важны только собственные прихоти. Осознания случаются с людьми, конечно. Но это бывает крайне редко.Сердечно поздравляю всех тех, у кого здоровые и счастливые отношения. У кого их нет - желаю успешно построить-таки (ключевое слово - построить). Ну а ещё не терять себя. Делаться лучше. Учиться любить (с бухты-барахты этот дар на психически нездоровые головы не падает). Всё, что надо, то получится. Самое главное — это искренняя любовь к себе. Не эгоизм, а любовь. И тогда все приложится.А если уж не сделать кого-то счастливым, то хотя бы не причинить боль - вот это круто.
Спасибо.

Анна Коршак
 
Поради для Підлітків » Форум » Почуття » Любов » Любов і закоханість, проблема нерозділеного кохання Кожна лю
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом