MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Сім‘я » "Вплив іграшок на формування особистості дитини Іграшка - ц
"Вплив іграшок на формування особистості дитини Іграшка - ц
girlorgДата: Четвер, 15.01.2015, 14:40 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 1717
"Вплив іграшок на формування особистості дитини

Іграшка - це інструмент психологічного, емоційного та фізичного розвитку дитини. Вона допомагаєдитині підготуватися до дорослого життя через ігрову діяльність, використовуючи іграшки. У процесі гри активно розвивається уява, пам'ять, мислення, комунікабельність, посидючість, відточується мовна функція, моторика, здатність концентрації уваги і багато іншого.

Не можна недооцінювати вплив іграшок на формування особистості дитини.

Якщо батьки сприймають навколишній світ ворожим, небезпечним, то і їх діти будуть так само його сприймати, вони будуть бачити те ж, що і їхні батьки, але по-дитячому. Подивіться, яку частину іграшок у Вашої дитини складають автомати, пістолети, гармати, ножі, мечі і так далі. Якщо їх кількість перевалює за 30%, то необхідно розуміти, що Ви готуєте бійця, формуєте у своїй дитині негативне світосприйняття, ідею про те, що агресія і напад ось головні атрибути сучасної дорослої людини. З дитячих років через такі іграшки Ви вселяєте їй, що треба стріляти, захищатися, нападати, що треба когось вбивати. Грубо, але так і є. Причому, зброя є не тільки у хлопчиків, а й у дівчаток, хоча звичайно рідше. Часто батьки недооцінюють вплив таких іграшок на формування особистості дитини.

Як навчити дитину бути доброзичливою?
Тільки через себе. Якщо Ви батьки більшу частину часу відчуваєте негативні емоції, такі як: агресія, почуття самотності, комплекс неповноцінності, образу, претензії тоді Ваші діти будуть відчувати те ж саме. Ви можете тисячу разів сказати своєму малюкові: «Андрію, треба бути доброзичливим», але якщо Ви не такі, то він ніколи не буде доброзичливим, тому що Ви недружелюбні, а він Ваша дитина. Необхідно навчити дитину цінувати себе, своїх близьких і друзів. Вона навчиться цьому за однієї умови - якщо Ви самі до цього прямуєте. Необхідно показувати, як Ви любите своїх батьків, як безоплатно даруєте їм свою увагу, не розраховуючи при цьому одержати щось матеріальне. Якщо батьки часто спілкуються з кимось і беруть свого малюка з собою коли йдуть у гості, то і він вбере це як правило життя. «Друзі, це для мене, тому що це було для батьків і я це бачив, і я це чув». Вивчайте свою дитину любити Вас не за іграшки, а за те, що Ви поруч, що саме Ви його батьки.

Дружелюбність, позитивне світосприйняття, любов, турботу можна розвинути за допомогою іграшок. Бажано купувати своєму малюкові яскраві, цікаві, позитивні іграшки. Іноді дитина вибирає в магазині на Ваш погляд темнувату, можливо навіть некрасиву іграшку і каже: «Цю хочу». Ваше завдання не сказати відразу: «Ні», а зрозуміти чим могла привернути його іграшка. Можливо це очі іграшки або текстура, або загальний фон іграшки. Таку іграшку варто купити, обов'язково запропонувати дати їй ім'я (якщо це м'яка іграшка, або лялька) і вже вдома спробувати поговорити про те, яка вона ця іграшка. Запропонувати на вибір наступні характеристики іграшки: добра, зла, сердита, уперта, красива, ввічлива, слухняна і так далі. Ця гра дозволить дитині розвинути навички спілкування та уяву, адже щоб визначити якими властивостями володіє нова іграшка необхідно задуматися і побачити її не тільки зовнішню сторону, а й внутрішню.

Можливо, на якомусь етапі ця іграшка буде кращим другом для Вашої дитини. Вона візьме іграшку в дитячий сад, на прогулянку, піде з нею до лікаря, буде говорити з нею так ласкаво, як говорить з ним його мама. Вона знає, що є той, хто не образить, хто не піде, хто ніколи не скаже: «Іди в кут, ти покараний». Подивіться, як дитина грає з іграшкою, і Ви побачите свої взаємини з дитиною, де малюк грає Вашу роль (батько), а іграшка це вона (дитина). Це дозволить Вам поглянути з боку на Ваші взаємини з дитиною, які впливають на формування особистості дитини.

Як правильно купувати іграшки своїй дитині?
Перш ніж іти з нею в магазин необхідно обговорити якусь іграшку дитина хоче отримати. Це повинна бути запланована купівля, ніяких додаткових іграшок. Обговорити ціну, тобто сказати їй: «Якщо іграшка буде дуже дорогою, треба буде вибрати іншу, щоб ми могли її купити. Домовилися? »Говорити малюкові:« ... грошей немає! »Не варто, так Ви програмуєте і себе і свою дитину на те, що в сім'ї немає грошей. Тобто привернете ситуацію, коли дійсно грошей не буде. Краще сказати: «У наші плани входила покупка іграшки на таку суму. Ця іграшка дорожче, тому вибирай іншу ». Якщо дитина прийшла в магазин і просить вже іншу іграшку, можна їй поступитися, але з умовою, що на цьому тижні, або в цьому місяці купувати інші іграшки не будемо. І найголовніше, що після цих слів необхідно бути наполегливими, тобто дали слово - тримайте. Якщо Ви не будете дотримуватись даних дитині обіцянок, тоді вона також не буде стримувати даних Вам обіцянок. Ви вчите її через себе, важливо про це пам'ятати.

Чим більше різнопланові іграшки у Вашої дитини, тим більш гармонійним буде особистість Вашої дитини. Від машинки до коляски, не повинно бути поділу іграшок тільки для хлопчиків або тільки для дівчаток. Зрозуміло, що машинок і пістолетів більше у хлопчиків, конячок і ляльок більше у дівчаток, але це тільки тому, що батьки нав'язують дитині, що вонаповинен носити, любити, що їй має подобатися.

Якщо підживлювати інтерес дитини тільки до машинок, тоді ми отримаємо особистість у якої буде вузьке світосприйняття. Їй в житті потрібна буде тільки машина, вона її купить, вона буде в ній відмінно розбиратися, вона зможе навіть реалізувати себе в професії, де головною ланкою буде машина. При цьому, сімейне життя, дружба, взаємини з родичами та знайомими можуть не приносити задоволення на всі 100%. Вузьке сприйняття дає зворотний ефект, в одному напрямку плюс, в інших напрямках мінус. Тому завдання батьків розвивати в дитині поняття того, що життя це вічна цінність, що людина завжди вище грошей, що взаємини це головне багатство кожного з нас, що іграшка для дитини, а не дитина для іграшки. Зрозуміло, що прагнення до благополуччя це важливо, що наш світ матеріальний і хочеться комфорту, але забувати про спілкування, про вплив один на одного ніколи не можна.

Купуйте пазли, книги, коляски, коней, динозаврів, розвиваючі килимки, м'ячики, кульки, іграшки для купання, фарби, альбоми, олівці, пластилін, бісер та багато іншого, одним словом все те, що урізноманітнює Ваше життя і життя Вашої дитини. Навчання не тільки вглиб але і вшир, щоб у Вашої дитини було право вибору що любити, ніж цікавитися, до чого прагне. Дозволяйте робити дитині вибір вже тут в дитячому магазині, причому не всі підряд, а тільки те, що заплановано, то про що говорилося раніше. Вивчайте вибирати не тільки іграшки, а й одяг, взуття, шапку. Цікавтеся: «Тобі подобається? Ти задоволений ». Коли дитина в дитинстві робить вибір сама, то в дорослому житті їй це буде даватися легко і просто, вона не буде тривожитися, нервувати, переживати, питати поради, вона буде робити вибір, вигідний для себе.

Не обов'язково щоб іграшка була супердорогою, важливо щоб вона була куплена не з почуття обов'язку, а з любові до своєї дитини. Не тому що так належить, а тому що хочеться доставити радість своєму малюку. Я від усієї душі бажаю Вам приємних покупок і багато радості у Вашому житті.

Як виховати успішну і фінансово грамотну дитину? Відповіді на ці та інші питання Ви отримаєте в цьому відеокурсі
 
natalikhmelyk22Дата: Неділя, 22.08.2021, 09:50 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 1
А ще краще, щоб іграшка була корисною. Купили братові балансборд Лабіринт на 4 роки. Витримує навантаження 80 кг, так я також граюся)) Кому треба ось адреса
 
OlenochkaДата: Понеділок, 06.09.2021, 13:47 | Повідомлення # 3
Повідомлень: 4511
natalikhmelyk22, знову спам)))
 
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Сім‘я » "Вплив іграшок на формування особистості дитини Іграшка - ц
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом