MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Сім‘я » П'ять заповідей сімейного життя 1. Не намагайтеся змінити од
П'ять заповідей сімейного життя 1. Не намагайтеся змінити од
OlenkaДата: Субота, 25.04.2015, 19:12 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
П'ять заповідей сімейного життя
1. Не намагайтеся змінити один одного

Більшість з нас вважають, що в змозі змінити свою другу половинку, і підстроїти її (його) під себе. Але кожен з нас вже унікальний, особливо якщо мова йде про повнолітньому людині. Дослідження показали, що основа людської особистості закладається приблизно в 5 років, а у деяких людей і набагато раніше. Нічого доброго з такої затії не вийде, намагатися перебудувати особистість в 20-30 років марно, а іноді і загрожує серйозними наслідками.


А. Моруа описав у своїх знаменитих листах "Листах до незнайомки" цю ситуацію. На думку А. Моруа якщо дружина спробує змінити чоловіка, за умови, що він її щиро любить, то спочатку чоловік піде до неї назустріч. Потім, або у нього закінчиться терпіння, і він у всьому буде звинувачувати дружину, або піддасться і остаточно втратить упевненість в собі.

Дійсно, якщо жінка перевиховає свого чоловіка, то остаточно розчарується в ньому. І на зміну взаємної любові прийде жіноча диктатура, а «підкаблучник», як відомо, ніхто не любить.

Єдиний можливий підсумок перевиховання, це розбита сім'я і розбиті надії. Не варто так само і набридати з одними і тими ж докорами, це не реклама, яка любить повторення, від вашої настирливості у вашого чоловіка (дружини) виробиться стійка захисна реакція.

Найкращий спосіб - це подяка за правильні вчинки та поведінку. Рідко коли «батіг» сприяє поліпшенню мікроклімату в стосунках, «пряник» набагато ефективніше.

2. Натякайте, а не критикуйте.

Якщо вам набридло, що дружина щодня готує вам одноманітні страви, то не варто з порога кричати фрази типу «Набрид цей борщ!» Або «Якщо я ще раз з'їм яєчню, то закукурікаєш!». Натякніть ненав'язливо, що вам хотілося б чогось смачненького або оригінального. Це одразу налаштує вас на продуктивний діалог, адже дружина абсолютно без задніх думок запитає у вас про те, чого б вам хотілося і т.д.

Розглянемо таку ситуацію: дружина каже чоловікові, про те, що він абсолютно не приділяє увагу дитині. Чоловік починає закипати, говорити, що постійно зайнятий, що робота вичавлює з нього всі соки, що прийшовши додому, хоче просто побути в тиші і спокої. А можна ж просто сказати, що у нього так сяють очі, коли вони грають разом, придумати загальну цікаву гру, яка не вимагала б від чоловіка титанічних зусиль і була б схожа скоріше на відпочинок.

Золоте правило - не здумайте виносити сміття з хати, тобто обговорювати проблеми при сторонніх.

За результатами спеціального дослідження виявилося, що тільки третина жінок ніколи і ні за яких обставин не стануть пред'являти своєму чоловікові претензії, якщо вони не наодинці. Дві третини ж опитаних зізналися, що такі випадки мали місце, а 13% респондентів роблять це навіть навмисне, щоб чоловікові було соромно.

Психологи підкреслюють, що навіть самі на ваш погляд очевидні і нешкідливі претензії повинні бути висловлені тет. Найголовніше, не вплутуйте у ваші «розборки» дітей, обов'язково захистите їх від етого.Еслі дитина буде присутній під час ваших скандалів, то він мимоволі буде вбирати в себе весь той негатив, який ви випромінюєте. А найстрашніше, що він може сприймати сказані слова як істину, і в наслідок вибрати собі улюбленця, а від другого батька відсторониться назавжди.

Життєвий досвід багатьох тисяч сімейних пар, підтверджений дослідженнями вчених, говорить про те, що чоловіки набагато гірше переносять критику на свою адресу. Чоловік швидше проковтне образу в собі, ніж буде кричати, розмахувати руками і намагатися переконати дружину в її неправоті. Жінка ж за природою більш емоційна, і вступаючи в полеміку, доводячи свою правоту, причому часто дуже емоційно, потім легше оговтується від таких стресових ситуацій.

3. Не узагальнюйте

Якщо ви хочете, щоб ваш шлюб протримався довше, то викиньте з свого вжитку фрази типу «Усі мужики однакові!», «Ти завжди так робиш!», «Завжди ти так!» І т.д.

Кожна життєва ситуація, і всі наші вчинки строго індивідуальні. Не варто «стригти всіх під одну гребінку». Особистість вкрай болісно переносить той факт, що її змішую з сірою масою і порівнюють з чимось типовим і навіть сірим. Якщо ви вибираєте таку тактику, то знайте - чоловік довго на це дивитися не буде, а швидше за все, буде надходити вам на зло, щоб ви вже не уславилися обманщицею.

4. Якщо вам потрібно - попросіть, а не вимагайте.

Сімейне життя - це не дресирування партнера. Пам'ятайте, що ваша друга половинка є яскравою особистістю, зі своїми потребами, принципами і бажаннями. Коли ви чого то від нього наполегливо вимагаєте, то моментально спрацьовує захисна реакція, і пропадає всіляке бажання допомогти вам. Якщо ж ви покажете, що це вам дуже потрібно, що без нього вам не впоратися, то тим самим підкреслите його унікальність, необхідність і вашу від нього залежність. Такий підхід допоможе переконати вашого чоловіка зробити навіть те, від чого зазвичай він буває не в захваті.

5. Чи не шантажуйте і не тисніть на почуття.

Часто, коли жінка не знає, як вмовити чоловіка, в хід йдуть фрази «Якщо любиш, то зробиш ...» і щось в цьому роді. Спекуляція та ігри з чудовим почуттям дуже небезпечні і в кінцевому рахунку призведуть до його «знецінення». Пару раз це може спрацювати, а потім партнер перестане звертати на це яке або увагу.
Але найголовнішою помилкою в сімейному житті фахівці вважають шантаж одного партнера іншим допомогою сексуального життя, а точніше її можливого відсутності. Відомо, що в різні періоди, у партнерів може спостерігатися різний ступінь потягу одне до одного. Дуже часто жінки спекулюють цим, вимагаючи від чоловіка-небудь купити і т.д. Не варто забувати, що настане час, коли ви опинитеся на його місці.

Якщо ви примудрилися перевести ваше інтимне життя на комерційні рейки, то знайте, скоро їй прийде кінець. У кінцевому рахунку чоловік знайде собі варіант бажаний з обох боків і безкорисливий.
 
OlenkaДата: Четвер, 11.08.2016, 07:10 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 3285
Якщо людина прагне змінити іншу людини, то це вже не любов, а варіант, як зробити для себе зручніше.
 
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Сім‘я » П'ять заповідей сімейного життя 1. Не намагайтеся змінити од
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом