MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Вагітність та пологи » Моя мама вагітна! Світ підлітків
Моя мама вагітна! Світ підлітків
OlenochkaДата: Вівторок, 29.08.2017, 11:24 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 4510
„ Мені 14 років. Пару днів тому випадково знайшла у ванній кімнаті та побачила захований за косметикою тест на
вагітність, який був позитивним. Я відразу зрозуміла. чому мої батьки
стали останнім часом такі. Я нічого не сказала їм, про те що я знаю - але що мені про це думати. Моя мама не занадто
стара? Зрештою, їй вже 36 років! Якщо моє життя тепер буде зосереджене тільки на догляді за братами і сестрами?". Марічка.




Проблема, про яку пише Марічка, не відноситься до рідкісних. В даний час жінки дедалі частіше наважуються на дитину в зрілому віці – буває,
що це не перша їхня дитина. Але, якщо ви так само, як автор посту боїтеся багатьох речей, які пов'язані з народжнням на світ братів і сестер
– обов'язково прочитайте нашу статтю.


Моя мама занадто стара, щоб бути вагітною!

Жінки, які вагітніють у віці сорока років, сьогодні не новина для гінекологів чи друзів. Ніхто не обурюється і не шокує, навпаки з'являється більше розуміння того, що жінки погоджуються на дитину тільки тоді, коли є стабільна життєва ситуація а також фінансова. У вашому випадку можливо все трохи по – іншому - в кінці кінців, дитина яка скоро прийде в цей світ, не перша у твоєї мами. З
іншого боку, це не дивно – справа в тому, що вагітність у +35 років нікого не шокує.

Це... сором?

Якщо коли-небудь подумали, що вагітність твоєї мами "зіпсує вам репутацію" перед друзями, подумайте, чи дійсно є чого соромитися. Твої батьки люблять одне одного. Ви будете для цієї маленької людини сестрою/братом, дитина яка буде любити вас більше, ніж життя. Де тут є місце для сорому? Звичайно, ви можете подумати, що це трохи ніяково, так як на долоні буде видно "сексуальність" твоїх батьків. Але хвилюватися тільки через це, щоб не стало джерелом сорому,тому що для вас це компромат, дуже егоїстично. Зрозуміла це 16-річна Оля.

– Мій брат Ярко прийшов на світ у минулому році, – Коли я дізналася про вагітність моєї мами, я була спустошена. Я думала, що друзі будуть сміятися наді мною, що я стану об'єктом насмішок і глузувань. Тоді сильно посварилася з батьками, сказала їм що вони жахливо егоїстичні і що їх ненавиджу. Мама тоді розплакалася... Коли я розповіла подрузі про те, що сталося вона приголомшила мене своєю реакцією. Сказавши, що я дурна бо повинна радіти і пишатися тим, що у мене є сім'я – її батьки були після розлучення. Мені стало соромно, звичайно вибачилася перед батьками. Не розумію , як я могла погано подумати про його появу на світі, – каже Оля.

На жаль, Оля зробила те, що іноді погіршує та змінює стосунки між батьками та підлітком на багато місяців. Тому варто уважно продумувати свої слова, перш ніж вони будуть спрямовані в бік батьків.
Особливу увагу необхідно проявляти в ситуації, коли справа стосується вагітності батьків... Поставте себе в їх ситуацію. Вони, напевно переживають ситуацією і стурбовані майбутнім.  Разом з тим ви не можете змінити ситуацію – вагітність  є і це вже факт. Тому не варто їм "досолювати" – замість докорів, просто скажи: "Ей, ми справимося."

"Мабуть, я буду няня?"

Саме цього побоюються багато підлітків – втрата свободи та примусове піклування про молодшого брата чи сестру. Але спокійно, це не те, про що варто турбуватися. Твої батьки, напевне чудово розуміють, що у тебе є життя, а догляд за дитиною буде належати, в основному на них. Але щоб заспокоїтися, поговоріть з батьками. Запитаєте, як все це буде виглядати, які плани мають вони. Ви також можете запропонувати батькам кілька рішень – так, як вона зробила це 15-річна Ліза.

– Коли народився Назар, сама пішла до батьків з ініціативою що буду доглядати за ним . Але попередила їх, що хочу чесного ставлення – я буду доглядати за ним, якщо мене попередять заздалегідь, і якщо це не буде кожен день. І ця система працює відмінно – батьки мене запитують
спочатку, чи є у мене плани, потім самі планують собі вечір, тоді я запрошую подругу і ми робимо собі – дитячий вечір. Додам, що не варто змушувати подругу сидіти з вами силоміць, запропунуйте їй добровільно.

Це не кінець світу...

...а насправді це тільки початок чудової пригоди з маленькою людиною. Пам'ятайте, що це не тільки "вагітність", але твої брати і сестри, яких ви хочете та будете любити всім серцем. Ти не можеш нічого змінити, тому просто дочекайся їх.
Прикріплення: 4739248.jpg (19.1 Kb)
 
Поради для Підлітків » Форум » Моя сім'я » Вагітність та пологи » Моя мама вагітна! Світ підлітків
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом