Olenochka | Дата: Вівторок, 29.08.2017, 13:08 | Повідомлення # 1 |
| Юлія, 16 років: Тільки що дізналася, що я вагітна. Моє життя пішло під укіс, всі плани, мрії, школа... було достатньо одного незахищеного сексу... у мене немає мужності сказати про це батькам, тому що боюся їх реакції. Абсолютно не знаю, як сказати батькам про вагітність, де шукати підтримки і допомоги.
Іноді достатньо найменшої неуважності, чучуть забагато алкоголю, або наївне "ми будемо обережні". Якщо ви не плануєте стати мамою/батьком найближчим часом, потрібно берегтися! Ну, в любовному моменті ми не думаємо про "таке", те що можк змінити наше життя на 180 градусів.
"Не варто плакати над пролитим молоком" – треба якось адаптуватися до нової ситуації. Перше, що повинна зробити це, провести розмову з батьком дитину, про ще не народжену дитину. Вн має право знати про вагітність. Якщо це Ваш постійний партнер, ви можете обговорити з Ним які у вас плани щодо ситуації. Розмовляючи пам'ятайте також про власні потреби: якщо партнер вирішить втекти від відповідальності, це не означає що самі ми не зможете виховувати дитину. Наступним кроком, який Тебе чекає, - це бесіда з батьками, під час якої вам доведеться сказати батькам про вагітність. Не варто з цим зволікати – з плином часу, буде ставати складніше, і набагато напруженіше.
Як сказати батькам про вагітність?
Відомо, що найбільш стресовою бесідою з батьками може виявитись та сповіщення їх про вагітність. Але, батьки хочуть нам добра, і хоча може видатися інакше, вони підтримують Нас у будь-якій ситуації. Розмову ти повинна почати спокійно, без поспіху. Розкажи про свої почуття: як ти шкодуєш, що підвела їх. Дайте час мамі і татові на реакцію, відповідай на питання і вислухай, що вони хочуть сказати.
Обговоріть з Ними, варіант який Вам здається самим розумним. Ти повинна показати батькам, що незважаючи на свою помилку ти в змозі нести відповідальність за наслідки. Не відмовляйся від допомоги батьків, тому що вона тобі буде потрібна не тільки до моменту пологів, а також при вихованні дитини та погодження обов'язків (у тому числі зі школою та витратами). У разі подальших страхів перед розмовою, ви можете шукати допомоги та підтримки у фахівців, а також в організаціях і установах, які допомагають вагітним жінкам.
|
|
| |