MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Теревенька » Свята, традиції, обряди » Різдвяні ворожіння (Святочні ворожіння)
Різдвяні ворожіння (Святочні ворожіння)
girlorgДата: Середа, 07.01.2015, 01:44 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 1717
Різдвяні ворожіння (Святочні ворожіння)

Святочні ворожіння - обряди, спрямовані на встановлення контакту з потойбічними силами з метою отримання знань про майбутнє, хронологічно пов'язані з періодом зимових святок (з Різдва по Водохреща). Найбільш сприятливим часом для ворожіння у східних слов'ян вважалися Різдвяний, Василівський і Водохресний вечора - переломні, прикордонні періоди, найбільш небезпечні, коли нечиста сила особливо сильна (зимові святки). На Україні найчастіше ворожать в Різдвяну ніч, в Сибіру ж у Василів вечір (Старий Новий рік).

Ворожіння (з валянком) на «сторону», в яку вийдеш заміж

Це найбільш відомий і поширений вид ворожіння. Дівчата по черзі кидають валянок (чобіт, туфель) на дорогу і за напрямом «носка» валянка дізнаються сторону, в яку вийдуть заміж.

Ворожіння з дзеркалами на викликання образу майбутнього нареченого

Це добре відоме з літератури ворожіння нерідко використовується і зараз. Дівчина сідає в темряві між двома дзеркалами, запалює свічки і починає вдивлятися в «галерею відбиттів», сподіваючись побачити свого нареченого. Найкращим часом для цього ворожіння вважається опівночі.

Ворожіння (зі спалюванням нитки) на швидкість і черговість виходу заміж

Воно полягає в тому, що дівчата відрізають нитки однакової довжини і підпалюють їх. У кого вперед догорить нитка, той перший виявиться заміжня. Якщо нитка згасла відразу і менше половини згоріло, то заміж не вийдеш.

Ворожіння про долю по тіням

Цей вид ворожіння в силу своєї простоти досить поширений в сучасній дівочої середовищі. Дівчина підпалює зім'ятий нею паперовий аркуш, а потім розглядає тінь від згорілого паперу. Кожен бере чистий аркуш паперу, мне його, кладе на блюдо або на велику плоску тарілку і підпалює. Коли лист згорить або майже згорить, з допомогою свічки робиться його відображення на стіну. Уважно розглядаючи тіні намагаються дізнатися майбутнє.

Ворожіння на сірниках

По боках сірникової коробки вставляються два сірники і підпалюються. Якщо згорілі головки будуть звернені один до одного, значить «загадані» хлопець і дівчина будуть разом.

Ворожіння (на гавкіт собаки) про вік нареченого

Після певних дій учасниці ворожіння прислухаються до гавкоту собаки. «Хрипкий гавкіт обіцяє старого нареченого, а дзвінкий - молодого.

Ворожіння з кільцем на викликання образу майбутнього нареченого

У склянку з водою дівчина кидає обручку і вдивляється всередину кільця, примовляючи слова: «Суджений мій, ряджений»

Ворожіння з викликанням сну про судженого.

Пишемо ім'я юнака на клаптику паперу, цілуємо це слово нафарбованими губами (щоб залишився слід), кладемо на маленьке дзеркальце і під подушку або кладуть під подушку три лаврових листка. На одному пишуть - «Ананій», на іншому - «Азарій» і на третьому - «Мисаїл» і вимовити заклинання: «З понеділка на вівторок я дивлюся на підвіконня, хто мріє про мене, нехай присниться мені уві сні»

Ворожать у ніч з понеділка на вівторок. Береться гілочка ялини, кладеться на ніч в головах. При цьому говорять: «Лягаю на понеділок, кладу в головах ялинник, приснися той мені, хто думає про мене.» Хто присниться, той тобі й любить.

Ворожать у ніч з четверга на п'ятницю. Лягаючи спати, промовляють: «Четвер з середовищем, вівторок з понеділком, неділя з суботою. П'ятниця одна і я, молода, одна. Лежу я на Сіонських горах, три ангела в головах: один бачить. Інший скаже, третій долю вкаже.»

Ворожать дівчата якщо лягають спати там де раніше не доводилося. Перед сном кажуть: «На новому місці, приснися наречений нареченій». Уві сні побачиш свого нареченого.
 
Поради для Підлітків » Форум » Теревенька » Свята, традиції, обряди » Різдвяні ворожіння (Святочні ворожіння)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом