girlorg | Дата: Вівторок, 25.11.2014, 18:55 | Повідомлення # 1 |
| ви пам'ятаєте своє дитинство? Якими ви були?
Напевно, всі ми були однаковими.
З ранку до вечора пропадали на вулиці, боячись зайти додому поїсти, бо можуть більше не відпустити гуляти.
Ми сварилися і мирилися з друзями сотні разів на дню.
Пригощали один одного цукерками, грали разом у хованки.
Будували курені, створювали "сім'ї", в яких так само хтось був татом, мамою і дитиною.
Боялися, що під ліжком живе монстр, який з'їсть нас за нашу погану поведінку.
Щиро раділи подарункам під ялинкою, не підозрюючи, що це все наші батьки, а не Дід Мороз.
Вірили в зубну фею, обережно кладучи зуб під подушку, в надії вранці побачити замість нього монетки.
Ковдра здавалося нам самим надійним укриттям.
Ми думали, що якщо переступити через людину, то він більше ніколи не виросте.
Купували жуйки у вигляді сигарет і робили вигляд, що куримо. Нам здавалося, що це робило нас дорослішими.
Не замислювалися про щось серйозне. Але єдине, чого дуже хотіли - швидше стати дорослими.
Ми - останнє покоління, яке мало таке дитинство.
|
|
| |
knopa | Дата: Неділя, 15.11.2015, 16:15 | Повідомлення # 2 |
| Все починається з дитинства. Дитинство - найпрекрасніший і безтурботний час. Жодне слово не приносить стільки хороших спогадів, як "дитинство". В дитинстві народжуються перші мрії, фантазії, які після їх здійснення складками лягають в спогади. У більшості людей це найкращий період у житті. Яким буде наше майбутнє? Що нас чекає в непростому дорослому світі? Чи зможемо ми залишитися людьми? Ким ми будемо і якими ми будемо? На ці питання важко дати однозначні відповіді. Головне - готувати себе до життя бути корисною, цікавою, яскравою особистістю і завжди залишатися людиною)
|
|
| |
Olenka | Дата: Середа, 17.08.2016, 08:22 | Повідомлення # 3 |
| Часто задумуюсь. згадую.пам’ятаю. Як сиділи якось років так у шість на гірці і "палили" солодкі сигарети, де всередині жуйка. Затягувалися. Круті були. Солодкий запах. Ні про що не думали. Ми більше не круті. Ми - як усі. А батьки? А батьки виховували ангелів. Кутали в шарфи, одягали в платтячка, смугасті штанці. Купували ляльок,кольорові книжки,розмальовки, фломастери. Витирали ніс, коліна.Пхали в нас вітаміни. Ласкаво спостерігали за нами, коли ми грали в пісочниці, і просили нероскачуватись сильно на гойдалках. Звали з вікна додому обідати. Вибирали з нами перший портфель. Перевіряли уроки. Карали. Дарували подарунки. Смішно ховали їх під ялинку.Мама вислуховувала "Мам я більше не бууудууу мам". Радували нас словами "Ну не хочеш, не їж". Дзвонили по сто разів на день, запитуючи, поїли чи ні. Ласкаво будили з ранку, стягуючи ковдру і волаючи на вухо "Ти знаєш, який чааас ?!!". Розписувалися в щоденнику, не дивлячись. розсекречували підроблені оцінки.Приходили з зборів і капали валер'янки. А я відплатила.Сповна. "Мамо, я ніколи не буду як цей дядько ", сказала одного разу я, побачивши у фільмі,як матюкається мужик з цигаркою в зубах. Таа, дівчинка. Не будеш. Ти вже стала. Ти гірше. Ми всі такі. Ми всі обіцяли. Ми клялися. Божилися. Якщо б знала мама,як їхні діти матюкаються на кожному кроці. На весь голос. Подивіться, як ми можемо! Ми дорослі, твою мать! Ми ж нажераємось, як свині,постійно не дякуючи за смачне приготування. Ми приховуємо від вас біль. Якби ти мамо знала, як часом буває погано.Якби ти тільки знала. Ви всі вважаєте, що у нас не проблеми, а так ... неприємності. А вам ніколи не хотілося дізнатися, чому нам так деколи хочеться зістрибнути з даху, ні? Чому ми у ванній, включаємо воду і кричимо з-за дверей, що у нас нежить? Чому ми нічого не їмо? А якщо б ви ще знали, куди йдуть ваші гроші. Мамо, пробач мене. Мам. Пробач за твої сльози,за телефона пробач..за все пробач.Ти мені даєш волю.дозволяєш все що мені хочеться,а я не ціную.Я справді погана донька.Пробач що не ціную нічого.Якби ти знала все про мене, мам. Якби ти знала всю мою історію за цей рік.За минуле літо. Якщо б ти знала, що в мене на душі.Як мені хочеться підтримки,розмови.Якби ти знала, як мені соромно собі зізнатися, в тому, що ... та неважливо. Так от якби ти знала, ти б пробачила мене за те, що я не слухаю тебе. Що я постійно кричу. Хоча ... Ти і так мене завжди пробачаєш. Мам ... Я дуже люблю тебе. Незважаючи ні на що. Пробач мене,мам.
|
|
| |