Olenochka | Дата: Неділя, 17.03.2019, 23:40 | Повідомлення # 1 |
| Тебе чекає перший візит до гінеколога? У тебе багато питань в голові, але ти не знаєш, які з них можна задати гінекологу? Ми пояснюємо ці питання.
"Чому моя піхва дивно пахне?”
Це одне з тих питань, які народжуються в головах жінок, але які ніколи не будуть направлені до лікаря. Нам соромно, ми боїмося насмішок, або виявиться, що з нами щось не так.
Але, якщо ти відчуваєш, що твоя піхва пахне недобре (зазвичай повинна виділяти ніжний, досить млявий запах), то скажи про це. Це сигнал, що щось з вашим тілом може бути не так.
"Яка контрацепція буде кращою для мене?'
Думаєш, у тебе немає права питати про це, тому що ти неповнолітня? Неправда! Якщо тобі виповнилося п'ятнадцять, у тебе є право займатися сексом. І в такій ситуації дуже розумно буде запити гінеколога про кращий спосіб захисту від вагітності.
Але, як зламати сором? Це просто-Просто ... запитай! Так, як зробила це Галя: – Мені соромно було зізнатися перед гінекологом, що я хочу зробити це з моїм хлопцем. Але дуже хотіла рецепт на таблетки, тим більше, що у мене жахливо хворобливі і тривалі менструації. Я три рази намагалася, поки нарешті, не викинула це з себе. Вирішила, що не вийду з кабінету, поки не зважилася! Тому і сказала щось в стилі: „рррр....я хотіла ще запитати... тому що я планую статеве життя, і я хочу захиститися...". Доктор зрозуміла в мить. Коли вона почала говорити про все прямо і пояснювати, я відчула себе набагато краще", – пояснює Галя
"Чому це відбувається (біль), коли займаюсь сексом з хлопцем?”
„Це може означати різні недуги, отже, відсутність точності в нашому прикладі питання. Якщо немає ще 18 років, то можеш побоюватися, що лікар відповість: „Але як секс? Ви ним займається? Така молода?"Спокійно, ніхто не буде тебе судити. Якщо ти вибереш хорошого лікаря, скоріше буде рада, що ти свідома, молода дівчина.
А якщо говорити про болі-це завжди варто питати. Хто допоможе вам, якщо не лікар? Може виявиться, що у вас є проблема, яка вимагає більш широкої діагностики та лікування.
„Як я можу зробити менструації менш болючими?”
Можливо, ти щось приховуєш перед цим питанням, щоб не почути банального: "мені боляче, тому що боляче – - тобто, ніхто не поставиться до тебе серйозно. Спокійно, звичайно, так не буде. Важкий біль під час менструації-це недуга, відомий гінекологам-на нього скаржаться також дорослі жінки. Варто про це говорити, тому що іноді це ознака порушень. Опишіть лікарю, як сильно болить – є велика ймовірність, що вам допоможе!
"Як я повинна піклуватися про гігієну інтимних зон?”
Чи знаєте ви, чому так важливо, щоб задати це питання своєму лікарю ще до 18-річчя? Тому що чим швидше ти це зробиш, тим швидше дізнаєшся про правила здорового вагінального догляду. І тим більше шансів уникнути інфекції пізніше!
Не соромся запитати. Це розумно, що ти очікуєте такої інформації саме від лікаря, а не ти отримуєш її від подруг або з Інтернету. Хороший фахівець надасть тобі кілька важливих порад.
"Як зробити перший раз менш болючим?”
Доктор не так вже й страшний!
Навіть гінеколог. Хоча ніхто з нас не любить цього фахівця, то як тільки ми у нього-варто питати. Жодна газета і жодна сторінка в Інтернеті не стануть для вас таким джерелом знань, як лікар.
|
|
| |