MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Цнотливість » Чи можна завагітніти » Тест на вагітність – дізнайся причини, перш ніж панікувати
Тест на вагітність – дізнайся причини, перш ніж панікувати
OlenochkaДата: Вівторок, 05.06.2018, 21:45 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 4503
Довго тягнула з тестом, але зрештою набралась сміливості аби нарешті зробити його.. Мовчки розраховуєш на одну риску, але... ну так, сталося найгірше – тест позитивний! Жах в цей момент є абсолютно природною реакцією, але дай собі ще деякий час, перш ніж поступишся емоціям. Хоча шанси на це досить малі, але існує ймовірність, що за позитивний результат тесту відповідає щось інше, ніж вагітність.



Помилково-позитивний тест на вагітність – причини:

Якщо у вас був незахищений секс, і це на додачу під час фертильних днів, також затримується  менструація, і ти відчуваєш, що щось "не так", то не варто шукати інші причини позитивного тесту, а ніж вагітність. Іноді, звісно буває по іншому. Секс відбувся незадовго до менструації або з використанням контрацептивів? Тоді варто переконатися, що тест на вагітність не бреше. Ось причини, які можуть стояти за його помилково позитивним результатом:

Тест прочитаний занадто пізно

Дуже багато випадків паніки під назвою "О Боже, я вагітна", це пов'язано з проведенням тесту на вагітність, не у відповідності з інструкцією. Чесно? Багато дівчат навіть не читає листівки, вкладені в упаковку! Між тим, в інструкції чітко написано, щоб не зчитувати тест після того як минуло 10 хвилин. Причиною є хімічні реакції, які відбуваються в тесті з плином часу. Якщо ти візьмеш тест наприклад, після трьох годин, то там можна побачити додаткову риску. Так було в разі Дарини:

– Якісь три місяці тому я побачила на тесті дві рисочки. На початку їх не було, робила тест вранці. Але вдень, коли я повернулася зі школи, знову спробувала подивитися на нього і завмерла. Я була в жаху. На щастя, у мене є розумна сестра, яка пояснила мені, що це нічого не значить. Я зробила ще один тест на наступний день і він був негативний. Звичайно, відразу ж викинула його у відро для сміття. Незабаром після цього я отримала місячні – сміється Даша.

Тому пам'ятай: ти чекаєш від трьох до п'яти хвилин, і все викидаєш тест до сміття. Кінець історії.

Кіста на яєчниках

Кіста по-іншому не злоякісна пухлина, яка може з'явитися, зокрема в яєчниках. Не правда, що ця проблема стосується лише дорослих жінок – через кісту можуть страждати навіть підлітки! Кісту може виробляти гормон "Хориони́ческий гонадотропи́н (ХГ, ХГЧ)" в організмі, що призводить до позитивного результату тесту на вагітність.
Щоб перевірити, чи випадково саме кіста не є причиною результату тесту, ви повинні піти на УЗД до гінеколога. Одночасно це дослідження може виключити або підтвердити вагітність. Якщо виявиться, що у всьому винна кіста – тебе чекає невелика операція.

Прийом антидепресантів

В даний час все більше і більше підлітків страждають від депресії і – на щастя, все більше і більше з них вирішує з цим боротися шляхом вживанням антидепресантів. На жаль, не кожен розуміє, що побічний ефект таблеток може дати хибно позитивний результат тесту на вагітність. Про це розповідає Оля:

– Рік тому я переживала депресію і приймала ліки. Вони дійсно почали здорово працювати. Відмінно себе почувала, у мене була енергія для життя, поступила в коледж і зустріла хорошого хлопця. Одні плюси! І тоді мені почав спізнюватися термін. Коли я зробила тест і побачила дві червоні риски, я була засмучена – адже використовувала захист! Знову все мало стати погано? Я пішла до гінеколога, він виключив вагітність. Ми трохи поговорили, і з'ясувалося, що це через ліки. Боже, яке полегшення! – каже Оля

Гіпертиреоз

Останній з більш ймовірних причин хибного тесту, є гіперфункція щитовидної залози. Ця хвороба дуже часто є виявленою протягом багатьох місяців і може "розкрити себе" саме у такий незвичний спосіб.

Симптомами гіпотиреозу є, зокрема: схуднення, серцебиття серця, випадання волосся,  Затримка або нерегулярні менструації. Якщо щось з цих симптомів тобі близькі, а гінеколог виключає вагітність, то варто звернутися до лікаря ендокринолога.

Щоб робити аби набратися впевненості що тест на вагітність є надійним

Пам'ятай, навіть якщо тобі щось не підходить" ти не віриш позитивному результату тесту, то потрібно звернутися до лікаря, щоб виключити такий стан. Тому що іноді навіть хороший захист терпить невдачу, і хоча важко повірити в це... через пару місяців ти станеш мамою.
Прикріплення: 4479257.jpg (14.1 Kb)
 
Поради для Підлітків » Форум » Цнотливість » Чи можна завагітніти » Тест на вагітність – дізнайся причини, перш ніж панікувати
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом