MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Тіло та здоров'я » Про такі дні » Температура перед місячними
Температура перед місячними
OlenkaДата: Субота, 16.05.2015, 11:06 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
За кілька днів перед місячними, напевно, кожна з нас починає особливо уважно прислухатися до свого організму. І яке ж буває подив (або навіть паніка), якщо раптом відзначається підвищення температури перед місячними. А дійсно перед менструацією така поведінка організму нормально чи це привід для звернення до фахівця?Чому піднімається температура перед місячними?Як ми знаємо, менструальний цикл знаходиться в залежності від виробітку різних гормонів. Так, після овуляції в жіночому організмі посилено виробляється гормон прогестерон, що чинить потужний вплив на центр терморегуляції, що знаходиться в головному мозку. Саме тому деякі особливо чутливі жінки відзначають у себе невелике (до 37,2 ° С-37, 4 ° С) підвищення температури перед місячними, приблизно за тиждень до події. А коли починається менструація, рівень прогестерону падає, і температура приходить в норму.Чи підвищується температура перед місячними у всіх жінок? Ні, така реакція організму спостерігається не у всіх, і якщо ви у себе не помічаєте ніяких температурних коливань протягом циклу, це не є порушенням.Підвищена температура перед місячними і затримкаПіднімається чи температура перед передбачуваними місячними, якщо настала вагітність? Так, температура в цьому випадку піднімається, і теж через гормональні зміни. Але, щоб говорити про вагітність, потрібні показання вимірювань базальної температури і затримка місячних. Тільки в цьому випадку варто підозрювати наявність вагітності і робити тести.Обов'язково вимір саме базальної температури? Так, вимірювати для цілей встановлення періоду овуляції і можливої ??вагітності потрібно тільки базальну температуру, показання термометра під пахвою не підійдуть. І якщо базальна температура піднялася після овуляції, а дня за 3 до передбачуваного початку місячних впала, то, швидше за все, вагітність не наступила, і скоро почнуться місячні.
Якщо ж базальна температура тримається вище 37 ° С, та ще відбулася затримка місячних, то є шанс на те, що запліднення відбулося.Висока температура перед місячнимиВсе, про що йшлося вище, це нормальна реакція організму на зміни гормонального фону протягом менструального циклу. Але про норму можна говорити тільки в тому випадку, якщо температура піднімається незначно, не вище 37,4 ° С. Якщо ж температура більш висока, то можливо в статевих органах йде запальний процес. Про які захворювання може говорити підвищення температури тіла перед місячними?
  • Запалення придатків. У цьому випадку напередодні місячних температура може різко піднятися, в деяких випадках до 40 ° С. Крім того спостерігаються такі симптоми: сильні ниючі болі  внизу живота, які віддають в ноги, блювота і нудота, слабкість, озноб. Також можлива поява хворобливих відчуттів при сечовипусканні.
  • Запалення матки або ендометрит. При цьому захворюванні окрім підвищення температури характерно почастішання пульсу, ниючі або тягнуть болі внизу живота і озноб. Також можливе розлад сечовипускання і стільця.
  • Передменструальний синдром (ПМС). Так, симптомом передменструального синдрому крім хворобливості і нагрубання молочних залоз, слабкості і дратівливості, може бути і підвищення температури. Але на відміну від вищеописаних захворювань, при ПМС температура не піднімається вище 37,6 ° С.
    Як бачимо, незначне підвищення температури перед місячними викликати занепокоєння не повинно. Але от висока температура, що супроводжується іншими неприємними симптомами, є приводом для звернення до лікаря.
  •  
    Поради для Підлітків » Форум » Тіло та здоров'я » Про такі дні » Температура перед місячними
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:
    Нова відповідь
    Ім`я:
    Текст повідомлення:
     
    Код безпеки:

    Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


    Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

    15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом