Olenka | Дата: Неділя, 30.10.2016, 19:52 | Повідомлення # 1 |
| ПМС - це передменструальний синдром, що виражається в підвищеному емоційному стані за декілька днів до настання місячних. Якщо ти помічала у себе плаксивість, постійне роздратування, набряклість, хворобливі відчуття в грудях за пару-трійку днів до менструації, то, швидше за все, ти чудово розумієш про що ми говоримо. У кожної з нас ПМС виявляється по-різному. І в кожної з нас ознаки пмс виявляються індивідуально. До речі, млявість і стомленість ще не найстрашніші прояви цього синдрому. Є ознаки ПМС і більш обтяжливі. У окремих дівчат ПМС може супроводжуватися прищами, алергією, розладом шлунку, нудотою і дійсно глибокою депресією. Але такими симптомами вже повинен займатися фахівець. Як собі зарадити з ПМС, як приготувати себе до цього періоду?
Лякатися ПМС не варто, але розібратися в собі і уміти з ним справитися - цілком посильне завдання. Отже, звідки що береться? Запитай маму або подругу як собі зарадити з ПМС? Організм готується до критичних днів, змінюється баланс гормонів - і ось ти вже ридаєш від якоїсь дрібниці. Непорядок!
Якщо тобі здається, що ти пухнеш на очах, то це близько до правди. Через набряк організм може утримувати до 2 зайвих літрів рідини. Саме тому не варто планувати шоппінг на ці дні - примірки будуть невдалими. Очі на мокрому місці? Це нормально. Не така вже це і проблема. Груди стали хворобливими? Зате здаються більше. Кожен з симптомів окремо не такий вже і жахливий. Але що робити, коли вони нападають всі разом... Боротися! Як тільки помітиш у себе ознаки ПМС - заплануй свою негласну війну з ними!
Головний аргумент - хто попереджений, той озброєний. Раз вже ми тут все розібрали по кісточках, частіше згадуй, що ти чудово розумієш, що все, що з тобою відбувається в ці дні - лише війна гормонів усередині організму. І в цілому, світ не такий вже й поганий, і через пару днів ти в цьому переконаєшся. Не відносься до свого стану дуже серйозно. Думка про те, що це все не насправді - дуже допомагає. Ось декілька порад як собі зарадити з ПМС і не втратити хороший настрій.
Замість того, щоб себе жаліти і злитися на нетямущих оточуючих - побалуй себе і розваж. Шоколадне тістечко? Будь ласка! Кіно про любов? Чудово! Тільки запасися носовими хустками. Твоє бажання поридати буде там як не можна до речі. Зате це необхідна розрядка і полегшення негайно дасть про себе знати. Прогулянка на свіжому повітрі з подругою? Ще краще - кисень допоможе від головного болю, а подруга чудово зрозуміє твій стан.
Ці дні - не самі відповідні для дієт. ПМС тільки зробиться жорстоким проти тебе. Краще підготуй вітамінний удар. Більше соків, фруктів і овочів. ПМС і дієта повинні йти в парі. Вітаміни - кращий друг капризної дівчини. Менше солі - це допоможе зробити набряк менше. Для цієї ж мети постарайся випивати не менше за полутора літри води в день. Підійдуть і несолодкі соки і трав’яний чай. Уникаємо кофеїну, алкоголю і нікотину. Хочеш солодкого - з'їси шоколадку. У шоколаді і морозиві багато учених підозрюють джерело ендорфінів - гормонів задоволення. А тобі зараз саме це і потрібно. Постарайся, щоб ПМС і дієта були нерозлучні в ці дні.
Не варто прикидатися кульком, лежачим в кутку дивана. Пам’ятай, що треба дотримуватись не лише правила ПМС і дієта, але також дати собі можливість добре рухатись. Чим більше ти рухатимешся і займатимешся різноманітними справами, тим менше часу у тебе залишиться на оплакування себе коханої на цьому черствому світі. Всі фізичні навантаження можна залишити на колишньому рівні, а ось психологічно важких процесів краще уникати. Будь-який стрес може підсилити твою пригніченість. Єдине, в чому не можна собі відмовляти - висипатися.
А головне, подумай про те, що такі ж симптоми більшою чи меншою мірою відчуває практично кожна жінка. Але все одно ми прекрасні, променисті і привабливі. Це того, мабуть, варте
|
|
| |
Olenka | Дата: Вівторок, 06.12.2016, 00:37 | Повідомлення # 2 |
| Привіт, мої солоденькі! У мене питаннячко!Під час місячних я дуже нервова можу просто крикнути без сенсу. Дуже важко спілкуватися з однокласниками та друзями через це. Зовсім не думаю що роблю... Що порадите робити?
це така властивість критичних днів і цим навряд чи можна щось подіяти...( на жаль.... хіба що якісь заспокійливі, і то на собі не перевіряла.. не знаю..Я думаю, що можна просто старатися поменше говорити у ці дні. зараз є велика кількість медикаментів, яка допомагає врегулювати нервовий стан. а також і народні методи.
|
|
| |
Olenka | Дата: Неділя, 18.12.2016, 23:24 | Повідомлення # 3 |
|
|
|
| |
Olenochka | Дата: Субота, 26.08.2017, 21:21 | Повідомлення # 4 |
| ПМС - це наслідок порушення/тимчасових змін нейроендокринного механізму, при якому відбувається дисбаланс між продукуванням естрогенів та прогестеронів, в метаболізмі і тд. Існують різні теорії, але всі мають фізіолгічне підґрунття, що в свою чергу означає неможливість впливати на свій стан силою думки та бажанням зокрема. На речовини (власні гормони, медіатори) треба впливати речовинами (медикаментозними засобами). Або ж ви пізнаєте таємні знання будизмо-дзено-шамано-що-там-ще, при яких можна контролювати свій матеральний стан, залізете на найвищу точку вашого міста/села, і будете там практикувати.
|
|
| |