MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Тіло та здоров'я » Про такі дні » ПМС і як з ним боротися
ПМС і як з ним боротися
OlenkaДата: Неділя, 30.10.2016, 19:52 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
ПМС - це передменструальний синдром, що виражається в підвищеному емоційному стані за декілька днів до настання місячних. Якщо ти помічала у себе плаксивість, постійне роздратування, набряклість, хворобливі відчуття в грудях за пару-трійку днів до менструації, то, швидше за все, ти чудово розумієш про що ми говоримо. У кожної з нас ПМС виявляється по-різному. І в кожної з нас ознаки пмс виявляються індивідуально.
До речі, млявість і стомленість ще не найстрашніші прояви цього синдрому. Є ознаки ПМС і більш обтяжливі. У окремих дівчат ПМС може супроводжуватися прищами, алергією, розладом шлунку, нудотою і дійсно глибокою депресією. Але такими симптомами вже повинен займатися фахівець.
Як собі зарадити з ПМС, як приготувати себе до цього періоду?


Лякатися ПМС не варто, але розібратися в собі і уміти з ним справитися - цілком посильне завдання. Отже, звідки що береться? Запитай маму або подругу як собі зарадити з ПМС? Організм готується до критичних днів, змінюється баланс гормонів - і ось ти вже ридаєш від якоїсь дрібниці. Непорядок!

Якщо тобі здається, що ти пухнеш на очах, то це близько до правди. Через набряк організм може утримувати до 2 зайвих літрів рідини. Саме тому не варто планувати шоппінг на ці дні - примірки будуть невдалими. Очі на мокрому місці? Це нормально. Не така вже це і проблема. Груди стали хворобливими? Зате здаються більше. Кожен з симптомів окремо не такий вже і жахливий. Але що робити, коли вони нападають всі разом... Боротися! Як тільки помітиш у себе ознаки ПМС - заплануй свою негласну війну з ними!

Головний аргумент - хто попереджений, той озброєний. Раз вже ми тут все розібрали по кісточках, частіше згадуй, що ти чудово розумієш, що все, що з тобою відбувається в ці дні - лише війна гормонів усередині організму. І в цілому, світ не такий вже й поганий, і через пару днів ти в цьому переконаєшся. Не відносься до свого стану дуже серйозно. Думка про те, що це все не насправді - дуже допомагає. Ось декілька порад як собі зарадити з ПМС і не втратити хороший настрій.

Замість того, щоб себе жаліти і злитися на нетямущих оточуючих - побалуй себе і розваж. Шоколадне тістечко? Будь ласка! Кіно про любов? Чудово! Тільки запасися носовими хустками. Твоє бажання поридати буде там як не можна до речі. Зате це необхідна розрядка і полегшення негайно дасть про себе знати. Прогулянка на свіжому повітрі з подругою? Ще краще - кисень допоможе від головного болю, а подруга чудово зрозуміє твій стан.

Ці дні - не самі відповідні для дієт. ПМС тільки зробиться жорстоким проти тебе. Краще підготуй вітамінний удар. Більше соків, фруктів і овочів. ПМС і дієта повинні йти в парі. Вітаміни - кращий друг капризної дівчини. Менше солі - це допоможе зробити набряк менше. Для цієї ж мети постарайся випивати не менше за полутора літри води в день. Підійдуть і несолодкі соки і трав’яний чай. Уникаємо кофеїну, алкоголю і нікотину. Хочеш солодкого - з'їси шоколадку. У шоколаді і морозиві багато учених підозрюють джерело ендорфінів - гормонів задоволення. А тобі зараз саме це і потрібно. Постарайся, щоб ПМС і дієта були нерозлучні в ці дні.

Не варто прикидатися кульком, лежачим в кутку дивана. Пам’ятай, що треба дотримуватись не лише правила ПМС і дієта, але також дати собі можливість добре рухатись. Чим більше ти рухатимешся і займатимешся різноманітними справами, тим менше часу у тебе залишиться на оплакування себе коханої на цьому черствому світі. Всі фізичні навантаження можна залишити на колишньому рівні, а ось психологічно важких процесів краще уникати. Будь-який стрес може підсилити твою пригніченість. Єдине, в чому не можна собі відмовляти - висипатися.

А головне, подумай про те, що такі ж симптоми більшою чи меншою мірою відчуває практично кожна жінка. Але все одно ми прекрасні, променисті і привабливі. Це того, мабуть, варте
Прикріплення: 4570096.jpg (16.1 Kb)
 
OlenkaДата: Вівторок, 06.12.2016, 00:37 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 3285
Привіт, мої солоденькі! У мене питаннячко!Під час місячних я дуже нервова можу просто крикнути без сенсу. Дуже важко спілкуватися з однокласниками та друзями через це. Зовсім не думаю що роблю... Що порадите робити?

це така властивість критичних днів і цим навряд чи можна щось подіяти...( на жаль.... хіба що якісь заспокійливі, і то на собі не перевіряла.. не знаю..Я думаю, що можна просто старатися поменше говорити у ці дні. зараз є велика кількість медикаментів, яка допомагає врегулювати нервовий стан. а також і народні методи.
Прикріплення: 8083991.png (180.4 Kb)
 
OlenkaДата: Неділя, 18.12.2016, 23:24 | Повідомлення # 3
Повідомлень: 3285
Прикріплення: 9552488.jpg (14.6 Kb)
 
OlenochkaДата: Субота, 26.08.2017, 21:21 | Повідомлення # 4
Повідомлень: 4504
ПМС - це наслідок порушення/тимчасових змін нейроендокринного механізму, при якому відбувається дисбаланс між продукуванням естрогенів та прогестеронів, в метаболізмі і тд. Існують різні теорії, але всі мають фізіолгічне підґрунття, що в свою чергу означає неможливість впливати на свій стан силою думки та бажанням зокрема. На речовини (власні гормони, медіатори) треба впливати речовинами (медикаментозними засобами).
Або ж ви пізнаєте таємні знання будизмо-дзено-шамано-що-там-ще, при яких можна контролювати свій матеральний стан, залізете на найвищу точку вашого міста/села, і будете там практикувати.

Прикріплення: 0339875.png (204.3 Kb)
 
АнонімноДата: Понеділок, 26.07.2021, 20:05 | Повідомлення # 5





Никак, есть шоколад и отвлекаться, желательно не убить мужа)))))

Повідомлення відредагував Olenochka - Пятниця, 30.07.2021, 10:57
 
OlenochkaДата: Пятниця, 30.07.2021, 10:57 | Повідомлення # 6
Повідомлень: 4504

Цитата
Никак, есть шоколад и отвлекаться, желательно не убить мужа)))))

wink
 
moonmage2018Дата: Четвер, 22.02.2024, 19:30 | Повідомлення # 7
Повідомлень: 7
Поганий настрій, менструальний цикл, Перший період
 
Поради для Підлітків » Форум » Тіло та здоров'я » Про такі дні » ПМС і як з ним боротися
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом