MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Тіло та здоров'я » Власна гігієна » Вулканічна активність - як позбавитися від прищів раз і наза
Вулканічна активність - як позбавитися від прищів раз і наза
OlenkaДата: Неділя, 30.10.2016, 21:05 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
Цим старим друзям ти абсолютно не рада, але навесні вони особливо до тебе поспішають. Чому у прищиків буває «весняне загострення» і як з ними розправитися?
Сонечко почало припікати і до твого великого жалю розпускаються не тільки весняні квіти, але і ненависні тобі прищі. 

Лікарі вважають, що вугревий висип (або акне) - це явні зміни стану твого здоров'я.  Іншими словами, акне - хронічне запалення сальних залоз, головним чином, обличчя, спини і грудей. З проблемою акне стикається більшість підлітків у всьому світі. Назвемо основні причини цьому: 
  • Гормон тестостерон є одним з найголовніших причин появи прищів у підлітків. Якщо ти знаходишся в підлітковому віці, то прищі відображають гормональну перебудову, що відбувається в твоєму організмі. Гормони змінюють склад шкірного сала, перетворюючи його з рідкого в щільне і в'язке. Внаслідок цього в шкірних протоках формуються сальні пробки - комедони, що перешкоджають виходу шкірного сала назовні.
  • Бактерії пропіонів акне і крихітні підшкірні кліщі демодекс. Ці мікроорганізми мешкають на шкірі у 60% здорових людей. Проте, при гормональних перебудовах і зниженні імунітету вони стають активні і продукти їх життєдіяльності викликають подразнення і запалення шкіри, тобто прищі.
  • Менструація. Рівень стероїдних гормонів підвищується в останній фазі менструального циклу, тому у більшості жінок поява прищів буває пов'язана з місячними. Навіть твої подруги, не страждаючі від акне, можуть помітити на своєму обличчі один або пару прищиків перед місячними. Це - прояв жіночої гормональної системи. Якщо тебе часто турбують прищі в районі рота і підборіддя, то тобі слід сходити до гінеколога.Можливо, що лікування прищів слід почати від перевірки саме у цього лікаря.
  • Весняне загострення. Після довгої зими твій організм ослаблений через нестачу сонця, довгого перебування в закритих приміщеннях, як правило, малорухливого способу життя і калорійної їжі. Імунітет понижений, і прищі тут як тут. Як же з ними боротися? Як забезпечити правильний догляд за шкірою обличчя? З чого почати лікування прищів?

Лікування акне слід починати з самого початку їх появи. Отже, правила поведінки в період весняного загострення:
  • Крім базового догляду за шкірою, який включає очищення і зволоження, важливо дотримувати додаткову гігієну. Догляд за шкірою обличчя це, перш за все, чистота і акуратність по відношенню до своєї шкіри. Заміни рушник одноразовими серветками. Якщо хочеш замаскувати прищик - використовуй тільки антисептичні засоби, зазвичай вони бувають у вигляді олівців. У жодному випадку не видавлюй прищі нігтями, твої пори можуть стати широкими комірами для інфекції. Вирішення цієї проблеми довір лікареві-косметологові. У жодному випадку не користуйся простроченою або неякісною косметикою. Принаймні раз на тиждень протирай серветкою клавіатуру комп'ютера і свій мобільний телефон. Проведи ревізію в своїй косметичці - регулярно міняй або стирай з милом спонжі і кисті. Прагни умиватися не частіше за 2 рази на день - дуже часте миття може понизити захисний бар'єр шкіри. До рук це не відноситься. Навпаки, торкаючись брудними руками шкіри обличчя, ти провокуєш появу акне.Одним словом лікування прищів не принесе результатів без дотримання основних правил гігієни.
  • Веди активний спосіб життя: займайся спортом, бажано, на відкритому повітрі. Тоді твій обмін речовин покращає, а клітини шкіри наситяться киснем і іншими корисними елементами зсередини. Також спорт допоможе тобі подолати стрес і зайві хвилювання, які є непрямою причиною появи акне.
  • Харчуйся повноцінно і правильно - уникай фаст-фуда, прагни скоротити до мінімуму вживання гострих і солодких продуктів. Не об'їдайся, але і не захоплюйся голодовками.
  • З приводу косметичної лінії по догляду за обличчям порадься зі своїм косметологом. Прагни вибирати некомедоногенні засоби.
  • Якщо ти вважаєш, що тебе можна сміливо назвати експертом по догляду за шкірою обличчя, але при цьому прищі і угрі все ще є твоїми супутниками, значить, настав час відвідати дерматолога, оскільки відвідин звичайного косметичного салону тобі, швидше за все, буде недостатньо. Щодо догляду за шкірою обличчя необхідно проконсультуватись з декількома фахівцями.

  • Навесні так хочеться швидше загоряти, щоб твої обличчя і тіло виглядали привабливіше. Але не поспішай бігти в солярій, оскільки великі дози ультрафіолета сприяють виникненню акне, ослабляючи імунну систему, підсилюючи вироблення шкірного сала і потовщуючи роговий шар. Краще скористайся автозагаром.
    Влітку прагни виїхати до моря і промити своє тіло лікувальною морською водою. Таким чином, ти надовго укріпиш імунітет, що позитивно позначиться і на твоїй шкірі. Обмежуй свій час перебування на сонці, і користуйся УФ-ЗАХИСТОМ. Вибирай сонцезахисні креми з некомедоногенними властивостями. Зазвичай вони представлені в лініях лікувальної косметики.
     
    * некомедоногенні (від латів. noncomedonogenic) - не блокуючі пори і не викликають утворення угрів.
    Прикріплення: 4933107.jpg (26.4 Kb)
     
    Поради для Підлітків » Форум » Тіло та здоров'я » Власна гігієна » Вулканічна активність - як позбавитися від прищів раз і наза
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:
    Нова відповідь
    Ім`я:
    Текст повідомлення:
     
    Код безпеки:

    Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


    Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

    15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом