MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Теревенька » Підтримка Та Відновлення » Як бути щасливою...
Як бути щасливою...
OlenkaДата: Субота, 10.12.2016, 23:22 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285
Бачу треба щось від себе написати. Стаття була задумана як коментар, але він був досить величеньким, тому оформив його як новий допис.

Хм, щастя. Мені здається, що абсолютного щастя немає на планеті Земля і ніколи не буде. Є граничне щастя, тобто щастя, яке має свй початок і кінець.
Нам дано певні рамки. І ми мусимо в тих рамках якось шукати його і знаходити чи не знаходити.
Погоджуюся, що щастя – це не саме воно, а шлях до нього.

Погоджуюся, що щасливим треба бути ПРОСТО ЗАРАЗ, бо завтра взагалі може не бути…

Щастя треба шукати в собі – погоджуюся – хай це буде гармонія, чи ще щось – але воно виходить зсередини. Ми кажемо – я от зустріну таку людину, з якою буду щасливим. Це омана – ніхто не зробить вас щасливим, якщо ви цього самі не зробите. А якщо не зустрінете такої людини – то що, марно життя прожили? Не було жодного такого моменту, коли б ви встали і сказали – сьогодні я прожив щасливий день? Завтра те щастя може канути в Лету, але ж сьогодні воно було!!! І так, щастя поруч. Воно близько. Воно в нас самих. Не треба гнатися за невідомо чим і шукати невідомо де. Треба бути щасливим вже.

Ви читаєте цей коментар? Значить ви вже щасливі – бо ви можете читати, і у вас є зір – є такі, хто не вміє читати, або не має зору…



Ви вже щасливі – бо сидите в неті, бо в декого і нету немає. Ви вже щасливі – бо маєте з ким поділитися своїми думками – дехто позбавлений такої можливості. Ви втратили кохання – ви і тут щасливі, бо багато людей на протязі свого життя взагалі не знають, що таке кохання. Хоч думають, що прожили з ним все життя.

Ви ще не щасливі? Озирніться – ви маєте дах над головою? Так. Ви голодні? – Ні. Вам холодно? -Ні. Ви можете встати і вийти самостійно на вулицю без допомоги? -Так.

Тому припиніть тут щастя шукати – ви і так вже щасливі. Немає щастя поза ним самим, понад його самого і збоку від нього. Воно є всюди. Ви ходете поміж нього – ви вже щасливі…
Прикріплення: 0858959.jpg (23.1 Kb)
 
OlenkaДата: Понеділок, 12.12.2016, 02:44 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 3285
11 речей в собі

Я й забув про свої улюблені 11 висловів, які якраз до речі будуть саме мені в даний час. Звичайно, можете погоджуватися, чи не погоджуватися, але з одним згоден – за перший раз іноді важко зрозуміти smile

1. Наша місія полягає в побаченні невідомого, наша сутність заважає в тому баченні.

2. Необхідність задоволення чогось власного діє на знищення твого близького.

3. Внутрішня революція змушує зовнішній спокій стати на коліна.

4. Зовнішній спокій ніколи не зможе поставити на коліна внутрішню революцію.

5. Все летить коту під хвіст, але рухається.

6. Механічне вприскування жовчі у флюїди мозку не дає бажаного ефекту.

7. Коли мозок намагається подолати свою обмежену стиснутість, серце обливається кров’ю внаслідок неможливого.

8. Треба дати ЧАСУ підказати СЕРЦЮ, як справитися з МОЗКОМ.

9. Треба дозволити МОЗКУ заглушити СЕРЦЕ, якщо воно не йде в ногу з ЧАСОМ.

10. Біль наступає лише тоді, коли дати йому волю.

11. Не треба забувати, що мить – то вічність, треба ловити хороші миті і бути вічно щасливим, але не триматися за ті миті, а пропускати крізь себе і відпускати.
 
OlenkaДата: Середа, 14.12.2016, 18:34 | Повідомлення # 3
Повідомлень: 3285
Людина – верхівка еволюції, так воно є, чи так прийнято вважати?

З-поміж багатьох людських можливостей хотілось виділити здатність обирати. Ми щодня обираємо між добрим і поганим, кращим і найкращим , поганим і найгіршим - це рутина . Ми обираємо , нас обирають – це відносини. А як назвати процес коли обираєш ким тобі бути?

Навряд чи хтось в своїх дитячих мріях хотів бути прбиральником, сторожом, гадалкою(зараз це теж професія, такими темпами й проституцію легалізують, а може й вже …). Ми обираємо стільки речей щодня, щохвилини, що секунди, а чи застраховані ми від помилки? Хто відповідальний за те, що у перукаря думки витають поміж тортів, вчитель фізкультури все надіється що на урок прийде рота солдат, а доярка в бризках молока видивляється пейзажі?

Кожен має обдарування, схильність до тих чи інших професій. Обираючи професійний шлях тільки сміливці можуть керуватись внутрішнім відчуттям! І це не жарти ! Більшість молодих людей вступають до вищих навчальних закладів бо так престижно, або так треба, або що про мене подумають! Зв’язки туди , гроші сюди і все, ніби батьківський обов’язок виконано, дитина пристроєна! Вона то може і пристроєна але вигляд то має шкарадний! Тепер треба добре пошукати професійних, спеціалістів у своїй справі сантехніків, столярів, про те є так багато “прекрасних”, головне важливих операторів комп’ютерного набору, менеджерів , тощо . А як вам спеціальність швачка- бухгалтер, лаборант- закрійник ? Таке диво є , бачила на власні очі. Виникає питання : “що далі”?

Я вірю що є чимало людей які йдуть по шляху, за прикладом своїх батьків, є успішними і щасливими людьми. Проте, на жаль, є й ті хто ненавидить свою роботу! А це 40% часу вашого життя в кращому випадку! Чи готові ви на це?

Варто вийти зранку на вулицю і ми бачимо кислі, хмурі обличчя, чому? Вони йдуть на роботу. Якщо так сталося що місце де ти знаходишся обиралось як про це написано вище, ще не все втрачено!Перше треба змінити своє ставлення, полюби те що ти робиш! Є гарний тренінг напиши усі “за” і “проти” і подумай, що треба зробити аби “проти” перетворити “за”. Думати, як відомо не боляче! Наступним кроком нехай буде визначення того ким ти хочеш бути. Як цього можна досягти? Все розпиши по кроково і постав термін за який ти маєш виконувати кожен пункт. Це не просто! Доведеться ламати вже такий звичний устав “без турботного плавання за течією”, а це , як відомо найскладніше!

Жити це означає боротись, програвати , визнавати свої помилки і перемагати, в першу чергу себе!
 
OlenkaДата: Понеділок, 01.05.2017, 18:27 | Повідомлення # 4
Повідомлень: 3285
Часто люди половину, а то й більшу частину, свого життя витрачають на пошуки когось або чогось - коханої людини чи друга, щастя, радості, грошей. І лише одиниці бажають знайти себе. Ми пливемо за течією, покірливо оглядаємось по сторонах і рідко запитуємо себе: "Який я насправді? Чого я дійсно прагну? Яка ж в мене мета?". Дитячий садок, школа, університет, робота, сім'я, пенсія. Здається, що ніби усе йде по плану. Так, по плану, але по тому, який був прописаний ще давним-давно і не нами. По тому плану, який нам нав'язали. Усі на одній колії, в одному гігантському загальному вагоні, а кому пощастило, той собі можливо плацкартик вхопив, та ще й нижнє місце, і здається, що життя вдалось. Але ж ні, на якому б місці ти не влаштувався, поїзд всерівно рухається в одному напрямку - напрямку руйнування. Ми руйнуємо самих себе, коли не прислуховуємося до свого тіла, свого організму, свого серця, свого внутрішнього голосу. Ми не відкриваємось самі собі, не чуємо себе. І вуха нам зазвичай закладає страх перед змінами і тим, що ж подумають інші. В кожному з нас живе маленький хаос і ми боїмось, що світ його не сприйме. Проте, забуваємо, що в першу чергу, ми самі повинні знайти спільну мову з собою. Навчитись бути собі опорою, навчитись керувати своїми думками і емоціями. Полюбити себе. Нас з дитинства навчають альтруїзму і ніхто не вчить нас любити себе. Як пише Ошо:" Якщо ти любиш інших, якщо твоя любов сфокусована на інших, ти будеш залишатися в темряві. Зверни своє світло спочатку на самого себе, стань спочатку світлом самому собі. Нехай це світло розсіє твою внутрішню темряву, внутрішню слабкість. Нехай любов зробить тебе величезною енергією, духовною силою. Спочатку будь собою; перш за все пізнай себе, і любов прийде як нагорода." І потрібно розуміти, що щастя не приходить, воно завжди всередині нас. Зрозуміти, що зміна місця проживання, переїзд в іншу країну, не зроблять нас щасливішими, якщо ми не веземо з собою своє внутрішнє тепло та енергію. Куди б ми не їхали, ми всюди з собою беремо себе. Зрозуміти, що ті люди, яких шукаєте ви, неодмінно шукають вас. Усьому свій час.

Прикріплення: 1312256.jpg (35.7 Kb)
 
OlenochkaДата: Вівторок, 25.07.2017, 19:02 | Повідомлення # 5
Повідомлень: 4515
Лейл Лаундес – «Как Влюбить в Себя Любого» Аудиокнига

 
OlenochkaДата: Субота, 04.11.2017, 23:32 | Повідомлення # 6
Повідомлень: 4515
Як багато часу ми витрачаємо даремно. Ми любимо жаліти себе, піддаватися меланхолії, ностальгії. Ми любимо валятися вранці в ліжку і відкладати важливе на завтра. Ми любимо думати про те, що ніяк не стосується реальності і уявляти, як одного разу ми візьмемо себе в руки і зробимо подвиг. 

А все тому, що ми віримо, що у нас ще є час. Ми істинно віримо, що наша смерть прийде за нами в старості, а до неї ще далеко. Ми віримо, що зараз можна витратити енергію на розваги, переконуючи себе тим, що поки молодий, потрібно отримувати від життя все, при цьому не знаючи, що таке життя і що воно може нам дати. 

Ми віримо, що ще є час на грубість, звинувачення і засудження цього світу. Що є час на перевиховання своїх близьких. Ми переконані, що світ наш боржник, і він повинен виконувати всі наші бажання. А те, що повинні робити ми - завжди можна зробити потім. Адже у нас є час. 

І ось цей день закінчився. Сьогоднішні ми помремо через кілька хвилин. Завтра настане інший день. Ми віримо в це. Але так буде не завжди. Одного разу сьогоднішній "Я" зникне назавжди. І це завжди трапиться "сьогодні". 

У нас немає часу. І перед тим, як ти підеш спати, зроби щось, що ти залишив на потім. Нехай це дрібниця. Але зроби. Потім - не існує. У нас ніколи не буде потім. Є тільки зараз. Зроби. Тому що цей час - останнє, що у тебе залишилося.
 
OlenochkaДата: Понеділок, 19.02.2018, 15:43 | Повідомлення # 7
Повідомлень: 4515
Я не знаю, чого мені хочеться, в тому то й проблема.
Наче є все в житті, і більш менш стабільно, що я ціную насамперед, але така думка
іноді закрадається, а чи моє це все? А чи потрібно мені бути саме тут і
зараз, саме із цими людьми?


Я от недавно зустріла знайомого, дуже хороший хлопчина, хоча й дуже своєрідний, рахує, що він виріс
веселенький дурником, й не більше, а я дивлюся на нього і розумію, що
він мало не ідеал моєї людини, не хлопця, а саме людини, з якою
комфортно у будь якій ситуації життєвій. У нього відносини тривалістю у
більш ніж 3 роки, він з'їхав від батьків і запропонував їй переїжджати
до нього, вона відмовилася і просила зробити паузу у відносинах, і так
та пауза уже кілька місяців. Шкода мені його, хороший він, і дівчину
йому треба таку, щоб надихала його, і мені здається, тоді він досягне
всього і навіть більше, чого собі бажає в житті.

Прикріплення: 0339726.jpg (203.4 Kb)
 
OlenochkaДата: Субота, 17.03.2018, 12:08 | Повідомлення # 8
Повідомлень: 4515
Цитата
Истинное призвание каждого состоит только в одном – прийти к самому себе. Кем бы он под конец ни стал – поэтом, безумцем или пророком, – это не его дело и в конечном счете неважно. Его дело – найти собственную, а не любую судьбу, и отдаться ей внутренне, безраздельно и непоколебимо. Все прочее – это половинчатость, это попытка улизнуть, это уход назад, в идеалы толпы, это приспособленчество и страх перед собственной сутью.
 

Герман Гессе

Прикріплення: 4810724.jpg (28.8 Kb)
 
OlenochkaДата: Середа, 28.03.2018, 18:26 | Повідомлення # 9
Повідомлень: 4515
Миллионы людей решили избегать чувствительности. Они стали толстокожими, и только для того чтобы защититься, чтобы никто не мог причинить им боль. Но цена очень велика. Никто не может причинить им боли, но никто не может и сделать их счастливыми. 

Ошо
 
OlenochkaДата: Неділя, 08.07.2018, 17:35 | Повідомлення # 10
Повідомлень: 4515
Первое время придется смириться с фактом, что в реальности ничего не меняется, но это не значит, что ничего не происходит. Не забывайте, что у дуального зеркала замедленная реакция. Мало-помалу в отражении начнет проявляться то, что соответствует вашему намерению. Главное, повторяю, — действовать с неизменным постоянством, соблюдая принцип координации.Знайте: если вы объявляете миру свое непреклонное намерение, рано или поздно открывается дверь — стечение обстоятельств, позволяющее осуществить задуманное. Разум поначалу не подозревает о существовании таких дверей, но когда они откроются, он сам убедится: то, что раньше казалось невыполнимым — вполне реально. Наблюдая все новые проявления работы намерения, разум постепенно обретет уверенность в успехе, и таким образом, несоответствие между желанием и возможностями устранится, образ сфокусируется, и в зеркале реальности начнут вырисовываться обозримые черты желанной цели. Вера, по которой «да будет вам» — не обязательна — необходима конкретная систематическая работа. Что бы вокруг ни происходило — пусть даже кажется, что все идет прахом — ваше внимание должно быть сосредоточено на конечной цели. Когда вы увидите реальные сдвиги, тогда и вера появится. Но до тех пор придется некоторое время идти с «завязанными глазами». Как в той сказке: оглянешься… ну, положим, не «окаменеешь», но ничего не получишь — уж точно. Кто сможет выдержать это безмолвие вечности, когда ничего не происходит, и цель из-за горизонта все никак не появляется, тот достигнет своей Америки.
 
OlenochkaДата: Вівторок, 17.07.2018, 10:58 | Повідомлення # 11
Повідомлень: 4515
О чём жалеют люди, оглядываясь на свою жизнь в 30, 40 и 50 лет? 



Цитата
О каких вещах жалеют люди в зрелом возрасте? 
Считается, что Бетховен на смертном одре сказал: «Рукоплещите, друзья, комедия окончена!». Лу Костелло перед смертью заметил: «Это было самое лучшее мороженое, которое мне приходилось пробовать». 

Я хочу поделиться с вами уроками, которые я извлёк из своих ошибок молодости. Все их можно обозначить одной лишь частицей «не». 

1. Не покупайте вещи! 
Вместо этого вкладывайтесь в свой жизненный опыт. Путешествуйте. Отправьтесь к девушке, которая сказала вам «может быть», даже если она живёт на другом конце земного шара. Запомните: жизненный опыт и впечатления, а не вещи, — это и есть настоящая жизнь. 

2. Не делайте того, чего не хотите делать! 
Вы думаете, что у вас есть время, чтобы успеть всё. Но это не так. И в один совсем не прекрасный момент вы поймёте, что ваше время вышло. Просто стало слишком поздно. Вы прожили свою жизнь, но совсем не так, как хотели. Вы бежали за чем-то отчуждённым. У вас есть цель? Отлично. Не промажьте. 

3. Не пытайтесь всем угодить! 
Никто не является более достойным любви, чем вы. Жаль, что я вспомнил об этом слишком поздно. Я потратил время впустую, пытаясь расположить к себе совершенно посторонних мне людей. Деньги, которые вы потеряли, можно заработать. Но даже 5 минут потраченного времени — это то, что вы потеряли навсегда. 

4. Не стремитесь заводить отношения с тем, кто любит другого человека! 
Отношения с человеком, который любит другого, и этот другой не вы, заранее обречены. Это своеобразная чёрная дыра, в которой пропадут все ваши светлые эмоции и чувства, а вам останется лишь пустота. 

5. Не давайте обещаний, которых не сможете сдержать… 
…если не хотите чувствовать себя последней сволочью и постоянно извиняться перед другим человеком за то, что вы не выполнили обещанного. 

6. Не ждите, пока другие скажут вам «да»! 
В первую очередь, скажите себе «да» сами, а остальные ответят утвердительно чуть позже. 

7. Не воруйте скрепки из офиса! 
Это кажется мелочью. Но это подрывает доверие к вам. Будьте честными. Ваше слово должно стать действительно Словом. 

8. Не оставляйте места в своей жизни тому, что тянет вас вниз! 
Не ешьте вредной пищи. Не читайте третьесортных новостей. Старайтесь держаться подальше от коллег, которые только и делают, что сплетничают в коридоре, пытаясь полить грязью всех и вся. Не проводите время с людьми, с которыми не собираетесь идти по жизни. 

9. Не жалейте! 
Может показаться, что всё вышеперечисленное — мои сожаления. Но это не так. Это своеобразные татуировки на память, которые со мной и по сей день. Нельзя вернуться в прошлое, нельзя его исправить, а вспоминать о своих неудачах и ошибках — бесполезно и глупо. 

10. Не делайте закладок на страницах, которые вы уже прочитали. 
Сегодня всё начнётся сначала. Но помните, что ваше завтра будет во многом зависеть от вашего сегодня. 

Список уроков 
Инвестируйте деньги в хорошее дело, пока вы молоды. 
Будьте щедрыми, но не позволяйте людям садиться вам на шею. 
Путешествуйте каждый раз, как выпадает шанс. Не упускайте ни одной возможности. 
Поживите хотя бы год за границей. Так вы поймёте, что мир не ограничивается одним лишь вашим маленьким уголком. 
Любовь, дружба и забота о здоровье — это то, что нельзя откладывать на потом. 
Думаю, самое главное — это просто жить и не сдаваться. Всегда и при любых обстоятельствах. 
О чём люди жалеют в 70 лет 
Я читаю и удивляюсь, что у многих людей так мало сожалений. Мне почти 70 лет, и, хотя я вполне доволен своей жизнью, если бы я решил записать все свои сожаления, то у меня был бы материал на целую книгу. Я сожалею о каждом своём глупом решении и необдуманном поступке. Я жалею о каждой возможности, которую я упустил. Список можно продолжать долго. Я стараюсь не сожалеть, но уверен, что сожалеть есть о чём. 
Я всегда был достаточно обеспечен, у меня чудесная большая семья, и я люблю свою жену. Но я до сих пор жалею о том, что 50 лет назад не набрался смелости и не познакомился с очаровательной девушкой, которая сидела за соседним столиком в университетской столовой и улыбалась мне. 

Жизнь — игра 
Жизнь — игра, в которой существуют правила и игроки. Вы знаете, проигрываете вы или выигрываете. Но в игре есть удача, жульничество и неверные ходы соперников. Игра непредсказуема, и то, что вызывает сожаления сейчас, может сыграть вам на руку в будущем. Этим и интересна жизнь. 

Следуйте за своей мечтой 
Я жалею, что не следовала своим мечтам в молодости. Я решила, что мне непременно нужно поступить в университет. Если бы я смогла поверить в себя, исполнить свои мечты и желания, а не только беспокоилась бы о том, как в будущем найти хорошую работу, то сегодня моя жизнь была бы совсем другой. 

Я бы хотела вернуться назад и поговорить с собой двадцатилетней. Я бы посоветовала себе самой подумать дважды, рассмотреть альтернативные варианты, прежде чем брать дорогостоящий кредит на образование, к которому совсем не лежит душа. Я бы решила вложить деньги, которые я потратила на учёбу, в небольшой бизнес, и это была бы настоящая школа жизни. Или, как вариант, я бы посоветовала себе получить другую специальность, о которой всегда мечтала, и стала бы сценаристом. Кто знает, может быть, я бы подарила этому миру какой-нибудь шедевр, если бы в 20 лет прислушалась к своему сердцу, а не к другим людям. 

Проводите время с детьми 
Моё главное сожаление заключается в том, что я не проводил время со своими детьми (с того момента, как они родились, и до того момента, как они достигли подросткового возраста). Я был одержим работой и считал, что это моя единственная важная обязанность и ответственность — обеспечить свою семью. Я был не прав. Этого времени уже не вернёшь, поэтому сейчас я часто повторяю своим уже взрослым детям, что я сожалею о том, что жил лишь работой, и призываю их не повторять мою ошибку. 
Мне очень повезло, так как у меня добрая и любящая жена, которая прощала мне мою вечную занятость и прекрасно заботилась о наших детях. Но когда мы смотрим на семейные фотокарточки того времени, на них явно кого-то не хватает… Меня. Если у вас есть дети, они должны быть вашим главным приоритетом. Присутствуйте на школьных мероприятиях, спортивных соревнованиях, семейных экскурсиях и просто на всех событиях, которые значимы для ваших детей.
Прикріплення: 2295653.jpg (103.6 Kb)
 
OlenochkaДата: Вівторок, 16.10.2018, 20:04 | Повідомлення # 12
Повідомлень: 4515
Единственный человек, которого тебе не хватает, это ты 

Ты живешь беспокойно и тебе кажется, что тебе не хватает кого-то. Ты хочешьнайти человека, чтобы любить и быть счастливым. Но на самом делеединственный человек, которого тебе не хватает, это ты. И когда ты окажешься в отношениях, там по-прежнему не будет хватать одного человека. Тебя. 

Ты нуждаешься в вещах и чувствуешь недостаток в том или этом: в одежде, машине, аксессуарах. Но на самом деле ты нуждаешься в том состоянии, которое тебе могут дать эти вещи. И в обладании этими вещами все также не хватает того, кто обладает. Не хватает тебя. 

Ты мечтаешь принадлежать к сообществу. К большой хорошей компании, школе или семье. Но если ты думаешь, что это подарит тебе тебя, ты ошибаешься. Если ты не нашел себя, то в принадлежности к сообществу тебе все еще не будет хватать одного человека. Тебя. 

На самом деле единственный человек, по которому ты по-настоящему скучаешь — это ты. Человек, который может решить все твои проблемы — это ты. Человек, способный найти решение, утешить, развеселить и дать интерес в твоей жизни - это тоже ты. Человек, который может любить и наполняться этим чувством — это ты. Это не значит, что ты останешься в одиночестве, не нуждающийся ни в ком. Это значит, что ты перестаешь зависеть от внешних факторов, и твоя жизнь начинает подчиняться тебе. И тогда появляется все, чего ты так хотел, но не мог получить. Приходят возлюбленные. Возникает сообщество. Жизнь меняется кардинально, когда ты перестаешь предлагать ей формировать тебя и формируешь ее самостоятельно, потому что единственный человек, который может принести в твою жизнь счастье — это ты.
 

Аглая Датешидзе
Юлія Герцен

Прикріплення: 0557840.jpg (56.6 Kb)
 
Поради для Підлітків » Форум » Теревенька » Підтримка Та Відновлення » Як бути щасливою...
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом