MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
Головна » 2015 » Січень » 31 » Чому тест на вагітність може бути помилковим?
16:36
Чому тест на вагітність може бути помилковим?
Чому тест на вагітність може бути помилковим?

Будь-яка жінка, запідозривши, що незабаром стане мамою, відправляється в аптеку за тестом - перевірити свою здогадку. Тим не менш, існує кілька причин, по яких тести можуть помилятися в ту чи іншу сторону.

1. Тест зроблений занадто рано.

На упаковці тесту зазвичай зазначено, що ним можна скористатися починаючи з першого дня затримки. Проте в перші 2-3 дны затримки менструації ймовірність правильного результату складає близько 80%. До того ж на ранніх термінах для тесту потрібно брати ранкову порцію сечі, в якій концентрація ХГЛ (хоріонічний гонадотропін людини) максимальна.


2. Надлишок рідини.

Надлишок рідини, випитої з вечора, знижує концентрацію ХГЛ навіть в ранковій сечі. Тому перед проведенням тесту з вечора краще не пити занадто багато.

3. Погана якість тесту на вагітність.

Усі тести мають термін придатності. Якщо він прострочений, зберігався в неналежних умовах або компанія-виробник сумнівні, то довіряти таким тестам не можна.

4. Помилки при використанні.

Дуже часто помилкові свідчення тестів викликані неправильним їх використанням, тому перед застосуванням необхідно уважно ознайомитися з інструкцією.

5. Неправильне сприйняття результату.

Якщо одна зі смужок дуже бліда, то краще всього продублювати тест, і так само уважно ознайомитися в інструкції з тим, яку кількість смужок означає наявність вагітності: від хвилювання жінки часто плутають ці значення.

6. Гормональні препарати.

Якщо жінка приймає гормональні або судинозвужувальні препарати, транквілізатори або сечогінні засоби, то результати тесту можуть спотворюватися гормональним фоном, викликаним ліками.

7. Загроза переривання вагітності.

Іноді буває, що перший тест показує наявність вагітності, а другий - її відсутність. Слід негайно звернутися до лікаря, тому що ці результати можуть виявитися першими ознаками загрози переривання вагітності.

8. Деякі захворювання.

Позитивний тест на вагітність при її відсутності буває при дисфункції яєчників, та при інших захворюваннях органів репродуктивної системи.

Таким чином, краще одночасно використовувати 2-3 тести різних виробників. При сумнівних результатах тест слід повторити через деякий час і звернутися до лікаря: ультразвукове обстеження допоможе розвіяти ваші сумніви.
Переглядів: 1465 | Додав: Olenka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом