MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Теревенька » Тести » Як грати в «Мафію»?
Як грати в «Мафію»?
OlenkaДата: Пятниця, 09.12.2016, 14:56 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 3285


Гра «Мафія» стає все більш і більш популярною серед молодих людей. Багато компаній почали збиратися не для того, щоб пива попити, а щоб у «Мафію» пограти.
А між тим, це не просто захоплююча гра, це насамперед психологічна гра. Коротенько її зміст полягає в тому, що всі гравці діляться на дві групи: мафія (вони знають, хто мафія, а хто ні) та на чесних громадян (чесний громадянин знає тільки те, що він чесний, про статус інших гравців йому не відомо; серед чесних громадян є комісар, який може «перевіряти» гравців), мафія має вбити чесних, а чесні посадити за грати мафію. Хто швидше впорається із завданням, той і переміг.


Отже, що потрібно для гри.
По-перше, потрібні гравці. Їх має бути не менше 10, інакше гра стає не цікавою і швидко закінчується.
По-друге, потрібен ведучий. Може здатися, що роль ведучого нудна, але це не так. Адже ведучий знає, хто є хто і з цікавістю спостерігає за діями гравців.
По-третє, колода карт, за допомогою якої відбувається розподіл ролей.

Гра починається з того, що ведучий вибирає необхідний набір карт. Кількість карток повинна дорівнювати кількості гравців. Перша карта - червоний король (кому дістанеться ця карта - той комісар), інші карти чорних і червоних мастей в співвідношенні 1/3 - якщо гравців 10, то чорних карт (це мафія) повинно бути 3, а червоних (чесні громадяни) - 6 . Ведучий перемішує карти і роздає гравцям. Кожен гравець дивиться в свою карту, впізнає свій статус і кладе карту на стіл сорочкою вгору.

Починається гра. Ведучий оголошує, що настає ніч - всі гравці закривають очі. Ведучий велить відкрити очі мафії. Всі члени мафії відкривають очі, щоб «познайомитися» і дати знати ведучому, хто є хто. Мафія закриває очі.

Ведучий оголошує, що настає день - всі відкривають очі і починається дискусія. Гравці повинні всі разом вирішити, кого посадити в тюрму. Завдання чесних - в процесі обговорення обчислити мафіозі. Завдання мафії - відвести від себе і своїх друзів-мафіозі підозру. Після обговорення загальним голосуванням вирішується, хто убитий. Здавалося б, що і як тут обговорювати! Обговорювати потрібно те, що відбувалося вночі. Наприклад, Олег заявляє, що відчував, як поряд з ним Катя вертіла головою і йому здається, що вона мафія і її треба вбити. Катя говорить, що у неї просто болить шия, і це підтверджує Микита, якому, за її словами, вона вже скаржилася на біль в шиї. У такому руслі і йде обговорення, але не просто обговорення, а ще й спостереження за поведінкою один одного.

У підсумку вирішено, що Катя відправляється у в'язницю. Катя відкриває всім свою карту.

Ведучий оголошує, що настає ніч, всі знову закривають очі, в тому числі і Катя. Мафія прокидається і вирішує, кого вбити. Обговорення, зрозуміло має проходити так, щоб чесні люди цього не чули й не розуміли. Мафія приймає рішення і засинає. Ведучий оголошує, що прокидається комісар. Комісар вказує кивком голови на людину, яка на його думку мафія. Ведучий дає йому відповідь.

Настає день, ведучий оголошує, хто вночі був убитий. Ось тут-то і наступає найцікавіше. Інформації для обговорення дуже багато, адже треба зрозуміти, чому була убита саме ця людина, кому він «насолив», кого він підозрював у приналежності до «клану мафії» і т.п. Важка роль комісара. Адже якщо він з'ясував, що підозрюваний - мафія, то йому потрібно всіх у цьому переконати, але таким чином, щоб мафія не зрозуміла, що саме він комісар, інакше його вб'ють. Гравці знову повинні когось «посадити». В'язень відкриває карту.

Настає ніч і гра продовжується за старою схемою - спочатку мафія когось вбиває, потім комісар наводить про когось довідки. Вночі очі повинні закривати і вбиті, і в'язні. Коли за столом залишаються два гравці - чесний і в'язень, тоді голосують за те, кого посадити, і останній чесний убитий.

Гра настільки захоплююча, що навіть у невеликій компанії може тягнутися годину. Адже домовитися, кого посадити і кого вбити не так-то просто, особливо враховуючи той факт, що шахрайство і блеф ніхто не скасовував і не забороняв. Не можна відкривати вночі очі, якщо ти чесний громадянин, і не можна не відкривати очі, якщо ти мафія.

Багато компаній, які грають в мафію, модифікують правила «під себе». Можуть додаватися нові ролі (наприклад, «лікар», який може зцілити вбитого), встановлюватися обмеження за часом на обговорення і т.п.

Захоплюючої вам гри!
Прикріплення: 0117315.jpg (35.5 Kb)
 
Поради для Підлітків » Форум » Теревенька » Тести » Як грати в «Мафію»?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом