MENU
Слава Україні! Допомагаємо ЗСУ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Поради для Підлітків » Форум » Теревенька » Підтримка Та Відновлення » Як підтримувати мотивацію на високому рівні?
Як підтримувати мотивацію на високому рівні?
OlenochkaДата: Неділя, 15.07.2018, 14:53 | Повідомлення # 1
Повідомлень: 4515
Чи Правильно я розумію, що ваша ситуація така: ви хочете робити щось, але для цього щось потрібно багато і досить важко працювати; але замість того, щоб працювати, ви займаєтеся  серфінгом в інтернеті або ж переглядом серіалів?



Є такий надійний маркер: якщо вам подобається чимось займатися прямо зараз, швидше за все ви продовжите займатися цим в майбутньому; якщо ж вам це вже зараз некомфортно, швидше за все ви кинете.
Тобто "потерпіти і напружитися зараз, щоб потім настало щастя" не працює, це токсична ідея. "Важко працювати зараз заради майбутнього" спрацює тільки в одному випадку - якщо вам це "майбутнє" ТАК хочеться, що це перекриває весь дискомфорт і вам все одно ХОЧЕТЬСЯ працювати. Якщо ж доводиться себе примушувати - ні, це не спрацює.

Але що робити в ситуації, коли начебто хочеться досягти мети, а ось працювати заради неї - ні? (і давайте відразу домовимося, що варіанти "я і сам цього не хочу, але треба" відпадають, це зовсім інша проблема)
Секрет в тому, щоб підключити задоволення до праці. До кожного, буквально кожному "потрібного" дії, до кожного поруху руки, кожному етапу та пункту плану підключити якесь задоволення. Дуже важливо зайнятися цим на найнижчому рівні: мислити не глобально, а дуже локально.

Наприклад, ви готуєтеся до іспиту. Купіть красивих маркерів і ручок, щоб їх хотілося взяти в руки. Роздрукуйте акуратний список питань і красиво викреслюйте їх. Я ось люблю акуратність і функціональність, тому мені подобалося конспектувати лекції по суворим правилам - такі відступи від краю аркуша, спочатку таблицю креслити олівцем, а потім обводити капілярною ручкою ітд.
Організуйте зручне місце для навчання з гарним освітленням, зручним розташуванням книг і зошитів. Метод Яни Франк.
Кожне "потрібно" намагайтеся прикрасити гарними рюшечками, щоб хотілося взятися за справу заради цих витребеньок.

Дуже важливо, щоб це було не просто формальне "1. Купити красивих ручок, 2. Використовувати метод Яни", а саме якісь штуки, які викликають у вас емоційний відгук. Я називаю це відчуття "надихає" - але ви можете знайти будь-яке слово, яким вам висловитися. Суть в тому, що це має якось емоційно чіпляти, бути не просто "правильним", а чимось веселим, цікавим, захоплюючим, викликати майже дитячі бажання погратися з цим.
.
І ні в якому разі не братися за те, що "треба" через силу. Якщо воно не надихає, ви кинете.
Прикріплення: 5254840.jpg (5.5 Kb)
 
OlenochkaДата: Пятниця, 24.08.2018, 19:10 | Повідомлення # 2
Повідомлень: 4515
Як перестати відчувати себе винуватою, якщо не відповідаєш очікуванням людини?
більше 1 року тому


Посунути цю людину з трону в своїй голові і посадити себе.
.
Підказка - швидше за все, це не вийде ні з першого, ні з десятого разу. Якщо у вас в голові форма правління більше схожа на "хто вбив попереднього вождя - той і вождь" (тобто хто заволодів вашою увагою і всією психікою, той нею і рулить), то шлях до справжньої демократії з розумним, політично активним народом, ретельно вибирають собі правителів у відповідності зі своїми потребами, буде сповнений кривавих революцій, криз і громадянських воєн.
 
OlenochkaДата: Пятниця, 18.01.2019, 01:05 | Повідомлення # 3
Повідомлень: 4515
Цитата
Надо ставить себе задачи выше своих сил, во-первых, потому, что их все равно никогда не знаешь, а, во-вторых, потому, что силы и появляются по мере выполнения кажущейся недостижимой задачи.
 
OlenochkaДата: Субота, 18.05.2019, 08:25 | Повідомлення # 4
Повідомлень: 4515
Цитата
Всегда тяжело идти против обществоведению. Против того, что «нормально». Гомосексуальность, пирсинг, цветные волосы, отсутствие образование - все это «ненормально». Но что вы скажете о Чайковском? Разве он не один из самых выдающихся классиков? Помешал пирсинг стать Рианне знаменитой на весь мир? Может быть цветные волосы испортили карьеру Кэти Перри? Билл Гейтс не имея высшего образование занял первую строчку в Forbes. Но всех их объединяет кое-что. Они просто были самими собой. Не пытались оправдать ожидания родителей или соответствовать норме. Все эти люди просто были настоящими и следовали только своим чувствам, эмоциям и мыслям. Поэтому прошу тебя. Будь тем, кем ты хочешь быть, даже если все общество против. 
У тебя все получиться, ведь я верю в тебя.

Прикріплення: 5035148.jpg (52.4 Kb)
 
OlenochkaДата: Середа, 09.10.2019, 21:16 | Повідомлення # 5
Повідомлень: 4515
Зібратися разом, налаштуватися на загальну хвилю, створити теплу атмосферу, де кожен може проявляти себе відкрито, вкладатися в спільні приємні переживання, концентруватися на загальних цілях - це складніше, ніж просто бути самому по собі, але саме так можна створювати щось більш глобальне, щось, що виходить за рамки тебе.
 
OlenochkaДата: Субота, 12.10.2019, 12:30 | Повідомлення # 6
Повідомлень: 4515
«Вы мoжете сколько угодно вкладывать в человека образование, потом он у вас с депрессией сляжет на диван, и где это ваше образование? Вы мoжете выносить ему мозг своими репетиторами, оценками и результатами. Но если он не будет уверен в себе, если его будут мучить невpозы, депрессия, то и смысл в этом всем? Психологическое здoровье, психологическое благополучие, психологическая устойчивость – то, что обозначается английским словом resilience, то есть способность выдерживать стресс, выдерживать изменения, восстанавливаться после этого – это самое важное качество человека в таком быстро меняющемся мире. Гораздо более важное, чем количество знаний или успешность в той или иной области».

Людмила Петрановская, детский психолог и педагог.

Прикріплення: 3753853.jpg (67.2 Kb)
 
OlenochkaДата: Неділя, 20.10.2019, 21:57 | Повідомлення # 7
Повідомлень: 4515
Покращення рівня свого життя чудова мотивація.
 
OlenochkaДата: Понеділок, 21.10.2019, 14:05 | Повідомлення # 8
Повідомлень: 4515
Цитата
Мати свою територію чудова мотивація
 
OlenochkaДата: Четвер, 24.10.2019, 22:40 | Повідомлення # 9
Повідомлень: 4515
Осіння Чандра чи депресія?

Осіння Хандра в основному викликана відсутністю сонця, все більш холодними температурами і (для студентів і студентів) новим навчальним роком і новими обов'язками. Це природне явище і немає причин для занепокоєння! Якщо ви відчуваєте зараз депресивний стан, вам не доведеться турбуватися – це пройде. Як правило, через місяць або два симптоми припиняються, або повільно зникають. Особливістю є те, що осінній депрессняк частіше відчувають жінки, ніж чоловіки. Чи винна наша чутливість і жіночі гормони? Ми можемо тільки здогадуватися про це.

В осінній період стан апатії і втоми, абсолютно нормально, так само як і відсутність бажання і мотивації, навчання, роботи або тренування. Я пропоную вам розслабитися і відпочити стільки, скільки ви можете собі дозволити. Наше тіло не може постійно перебувати на максимумах, а осінь-прекрасний час для відпочинку. Ви можете загорнути в ковдру і читати книги! Звучить краще, ніж примус до чого-небудь, чи не так? Звичайно, це не стимул відмовитися від навчання і прогулу!

Однією з ознак осінньої хандри є те що знижується апетит. Намагайтеся їсти стільки, скільки треба, і зверніть увагу на свою вагу, ви випадково, не схудли. Такий спосіб худнути-безглуздий, адже коли пройде знижений настрій, апетит повернеться, а разом з ним і кілограми повернуться. Краще спробуйте приготувати гарбузовий суп або інші розігріваючі страви для поліпшення і апетиту і настрою.

Для поліпшення гумору я також пропоную прогулятися. Озирніться навколо і подивіться, як це красиво. Ви можете зробити красиві осінні фотографії в парку або пройтися по місту.


Якщо поганий настрій не проходить протягом декількох місяців, то це ознака депресії. Тоді вам слід звернутися до фахівця або поговорити з шкільним психологом. Ви не можете бути впевнені, що ви захворіли депресією, без попередньої консультації з лікарем. Тільки він в змозі визначити, що насправді Тебе турбує. Ніякі тести в інтернеті, не діагностують хвороби! Неначе з хворою ногою йти до офтальмолога-безглуздо.

У наступних статтях я представлю кілька психічних проблем, разом з порадами, як з ними впоратися. Але пам'ятайте, що ніяка стаття не замінить відвідування фахівця!
 
OlenochkaДата: Неділя, 27.10.2019, 15:57 | Повідомлення # 10
Повідомлень: 4515
Цитата
А які у вас історії?
 
OlenochkaДата: Неділя, 26.01.2020, 23:07 | Повідомлення # 11
Повідомлень: 4515
Що робити, коли інші сміються з тебе?

 Не реагуй на глузування
Іноді найкраща реакція-це відсутність реакції. Коли інші сміються над вами, Ви не дозволяйте собі провокувати вас. Показати, що тебе це не хвилює, і є велика ймовірність, що ваші,, Кати" швидше набридне.
 
Поради для Підлітків » Форум » Теревенька » Підтримка Та Відновлення » Як підтримувати мотивацію на високому рівні?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Нова відповідь
Ім`я:
Текст повідомлення:
 
Код безпеки:

Школа • Любов • Відносини • Секс • Тіло • Здоров'я • Життя


Все про дорослішання, менструацію, такі дні, дозрівання,безпечний секс,статеву зрілість та підліткові проблеми

15 запитань про секс Як досягти оргазм Біль при сексі Анальний секс Про поцілунки Позбуваємось синців завагітніти після першого разу Хлопець хоче сексу Як робити мінєт "Люблю" і "кохаю" різниця Про перший секс Займатися сексом