Чому я не хочу залишитися закордоном. Та як мігрантам влашту
|
|
Olenochka | Дата: Пятниця, 17.02.2023, 15:23 | Повідомлення # 16 |
| Ulysses syndrome - Wikipedia
|
|
| |
Olenochka | Дата: Понеділок, 20.02.2023, 12:47 | Повідомлення # 17 |
| Якщо немає чого втрачати то в Канаді можна жити ,але якщо щось маєш і при цьому не маєш кінського здоров'я то нафіг та Канада потрібна
|
|
| |
Olenochka | Дата: Середа, 01.03.2023, 12:11 | Повідомлення # 18 |
| Не так важливо скільки ти заробляєш, як важливо скільки у тебе лишається після усіх витрат. Якщо ти працюєш на мінімалку, то у тебе після усіх витрат лишаться тільки борги. Ти нічого не заробиш в Канаді, через невиправдану дороговізну в усьому. Починаючи від житла, телефону, інтернету і закінчуючи їжею. Все дуже і дуже переоцінено. А головне, чого немає в Канаді, це життя. Є тільки робота - дом - супермаркет - дом. В Україні люди так не жили. Але їдуть люди по світу не за всласним бажанням. У переважної більшості, після цих канадських "веселощів" відкривають очі на те, що не все тут помазано маслом і гроші нікому з неба не падають. Хоча до переїзду в Канаду більшість мала саме такі стереотипи про Канаду. Думаю, що після цього люди починають цінувати те, яке життя ми мали в Україні. Як добре люди саме жили повноцінним життям, а не таким як в цій Канаді. Канаді не потрібно і ніколи не потрібно були ваш розум, ваші знання, ваша освіта, ваша культура. Канаді потрібно лише, щоб ви їхали для того, щоб виконувати важку, брудну, некваліфіковану роботу за мінімалку. І щоб ви винаймали житло по 1,5 - 2 тис. дол., викидаючи фактивно в кишені товстосумів свої зароблені важкою працею гроші. Щоб ви платили за інтернет по 100 дол. на міс. і стільки ж за телефон. А ці товстосуми будуть пильно дивитися, щоб в Канаду не зайшли провайдери, які зіб'ють їм ціни на цей інтренет, телефон. Щоб не прийшли забудовники, які стануть будувати на цих канадських полях з бур'янами доступне житло. Бо тоді, вони втратять тих українців, якіпашуть місяць на важких роботах тільки для того, щоб вижити, а не жити. Хто ще не приїхав в Канаду, то подумайте. А якщо хочете самі спробувати, то як то кажуть велкам ту Кенада.
|
|
| |
Olenochka | Дата: Середа, 01.03.2023, 12:24 | Повідомлення # 19 |
| в Канаді много замерзшей земли, но она не твоя, а принадлежит тем, кто приехал 100-150 лет назад и их наследникам. Задача иммигрантов поддерживать инфраструктуру и уровень жизни тех, кто приехал значительно раньше.
|
|
| |
Olenochka | Дата: Вівторок, 07.03.2023, 11:26 | Повідомлення # 20 |
| Справа в тому що до 80x США і Канада були вершиною добробуту: багато виробництв, розкішні будинки, дешеві і висококласні медицина, освіта, часто в родині працював тільки чоловік. Далі серія тектонічних зрушень: виведення промисловості в Азію, ослаблення фінансового контролю і спекулятивний банкінг, транснаціоналізація мислення капіталу і пізніше держави, призвели до зниження доходів занепаду народжуваності, підвищення податків і відкриття шлюзів імміграції. Іміграція в Канаду та США була актуальною доцільною до 90х років. Зараз ці країни впали економічно і нічого особливого собою для Українців не представляють. Тут абсолютно нічого не має ні в плані туризму, ні відпочинку. Це країни для роботи а не для життя і тут з кожним роком зменшується купівельна спроможність людини.
|
|
| |
Анонімно | Дата: Середа, 08.03.2023, 21:51 | Повідомлення # 21 |
| О чем мечтают айтишники? | DOU Додано (08.03.2023, 21:58) --------------------------------------------- Ти 100% правий — у майбутньому, коли війна скінчиться, коли повернеться Крим, коли Україна буде в НАТО та ЕС — не треба буде їхати до Європи. Як людина, яка ніколи не полишала України навіть заради відпочинку у Туреччині я радо переїхав би до звільненого Криму і допомагав заробляти валюту з аутсорса (як робив усі 20+ років). АЛЕ ! Майбутнє — воно завжди ЗАВТРА, але ніколи не сьогодні чи навіть «через 2-3 тижні»! Коли я був у школі — мені казали що моє покоління у 21 віці буде жити при комунізмі. Винайде Мієлофон, Машину Часу, буде літати на інші планети у «вільний пошук»... Реальність виявилася дещо іншою: 90ті, банди, рекет, збір металобрухту та городи з картоплею. Мівіна замість грошей. Гуманітарна допомога, яку продавали як секонд-хенд. І повне, жахливе зубожіння без будь — яких перспектив. Інженери та вчені, які мали створювати зореліти — працювали на іноземних хазяїв на ринку. Але Україні пощастило: вона не застрягла в совку як Білорусь і дурний Бандюкович так і не став справжнім диктатором як Хуйло з Тараканом. Помаранчева революція, Революція Гідності — Україна зробила свій Європейський вибір! Отримала шанс стати повноцінною, розвиненою державою як Польща... І знов реальність виявилася дещо іншою: ніякого ЕС, ніякого НАТО, натомість окупація Крима, війна на Донбасі, утричі знецінена гривня, утричі підняті тарифи на усе, знов зубожіння без будь — яких перспектив. Але навіть у гірші роки української незалежності, навіть серед москалів ніхто і уявити не міг що Україна дуже скоро стане плацдармом 3 світової війни! Усе що було в Афганістані, Іраку, Лівії, навіть В’єтнамі — здається «невеличкими конфліктами» у порівнянні зі справжньою війною на знищення! Навіть за часів другої світової — не усі воюючи країни зазнали стільки жертв та руйнації. І жодна з республік колишнього СРСР не зазнала гіршої долі після розпаду. Якщо писати книгу про незалежну Україну — вона має бути написана сльозами та кров’ю! Хочеться вірити що «Ренесанс України» колись неодмінно настане. Але «треба ще трішечки потерпіти» ... Мені вже під 50 років. Кажуть що у кожної людини на світі десь є двійник. Я уявляю що мій двійник ці 50 років прожив десь у країні НАТО. Чи бачив він війни? Так: НАТО воювало у декількох країнах, чи бачив він кризу — так, світова криза зачепила усіх, але чи колись у житті він відчував себе настільки незахищеним, безпорадним і невпевненим у майбутньому як українець? Звільнення з роботи — ось найстрашніше, що може чекати у житті людину з «декадентської» Європи! Можливо до війни ІТшники мали обирати: бути звичайними роботягами у Європі, або «середнім класом» в Україні. Можна було плекати мрії про краще життя. Зараз це вибір між спокійним життям та зануренням у безумство. І це навіть якщо не розглядати фізичні ризики примусової могілізіції чи ракетного удару. Так может думать на эмоциях человек, сидящий год в тылу, но показывающий при этом симптомы ПТСР. Сообщения о смертях и обстрелах уже не ужасают так сильно, как в первые дни войны, чувства как будто немного притупились, но это гнетущее тяжелое ощущение страны в войне всё равно отравляет мозг и мешает думать и жить нормально, не говоря уже о планировании.Втеча з України — це більше не «політ за мрією», це банальний порятунок залишків своєї особистості!
|
|
| |
Olenochka | Дата: Четвер, 09.03.2023, 11:33 | Повідомлення # 22 |
| Stan simple6 miesięcy temu @Lenochka! MyLife Кожна людина " є коваль свого життя " і до всього звикає... Але набагато легше шось собі " накувати" чи до чогось звикнути в рідній країні і на рідній мові.... Канада чи інша країна ніколи не замінить рідну країну і мову, тому звикати прийдеться довгими роками через " душевні синяки і переломи"...Потрібно зрозуміти шо в Канаді НЕМА соціальних програм таких як в європейських країнах, одним словом окрім безкоштовної соціальної медицини, там безкоштовного соціального забезпечення практично НЕ існує, ну ну хіба що тимчасові гуртожитки/ребцентри для наркоманів чи для тих хто тільки вийшов з в'язниці і починає нове життя, максимум на 3 місяці, але і тих гуртожитків на пальцях можна перерахувати ....Для новоприбулих біженців з України чи з других країн які в процесі війни ( Сирія , і т.д) ніяких реальних програм в Канаді не існує, тільки разова грошова допомога і право на роботу, а там ти сам по собі, йди куда хочеш і живи де хочеш....Тому в чужій країні не знаючи мови і не маючи родини чи близьких друзів ,добитися успіхів буде тяжко, ну хіба шо така людина є професійна і з рідкісною і однією з найпотрібніших професій такик як "атомщик" чи " космонавт" , тоді люба держава у всьому поможе...Бажаю Вам устроїти своє життя і не важно де і в якій країні, тільки би там був Бог ....
|
|
| |
Olenochka | Дата: Четвер, 09.03.2023, 14:05 | Повідомлення # 23 |
| Хтось ненавидить владу за коррупцію. А я за коррупцію недолюблюю Українців. То тесть каже та заплати вже після другого провалу практичного іспиту з водіння, то на зупинках часто чую — ми без коррупції не виживемо. Слава богу що поборов страх водіння, здав, обираю тачку і більше не буду стояти на тих зупинках А я ніколи за 35 років життя не давав хабаря (навіть офлайн бізнес — декілька крамниць було щоб не казали що я у айтішносу вакуумі). І давати не буду. Вірю що і суспільство переломить це. Бо є такі як я. І нікуди їхати не збираюсь бо у Європах краще але це з їх здобутки, а не мої. Та і можливостей по більше тут — дві квартири, гараж та дача без кредитів. А ну де ще я так зможу?
|
|
| |
Olenochka | Дата: Пятниця, 10.03.2023, 11:48 | Повідомлення # 24 |
| Взагалі не розумію звідки у людей така дичина в голові, розїдуться по світу як собаки бродячі... Там зовсім інший менталітет, цінності, це можна зрозуміти і не виїжджаючи. Канадійцям як ніколи потрібні гастарбайтери, такі працьовиті , успішні і віддані як ми українці, тому що економіка Канади реально " в торбі" вже не перший рік, і тут нема вже кому працювати і Канаду розвивати, бо справжні Канадійці вимирають , а успішно імігрують сюди тільки в більшості індуси і пакистанці , і другі ( вибачте недорозвинуті ) Так, у нас менше зп, в кілька разів, але і пахати так не потрібно, і смак життя відчуваєш, люди набагато більш відкриті веселі, там як їжачки сидять по хатах всі (тільки робота - дом - супермаркет - дом), знайома одна каже:"у нас з чоловіком роздільний бюджет і в ресторані кожен за себе платить", але якщо він сам хоче то може мене пригостити, ой бл*я... Канада стає проблемою для людей котрі не хочуть бути рабами і жити в скучним життям між людьми котрі крім робота, кредит і пиво більше нічого не знають. Люди не розумні,надивляться фільмів голлівудських і відлітають в нірвану, а після "в заграницю". Найбільша ілюзія емігрантів в тому, що вони бачать розкішне життя везунчиків і впевнені, що їм так само пощастить) багатий і ситий світ Америки існує і буде паралельно з світом емігранта. Як взагалі можна жити в чужому менталітеті?? Інший знайомий 10 років прожив у Німеччині і потім визнав що він там чужий і жити йому там нудно, і повернувся. Тут ожив, дитина має вже два роки, магазин відкрив невеликий, все є і будинок і дача, дружина і дитина. Я з наших людей, що фільми і реклама роблять з мізками.
|
|
| |
Olenochka | Дата: Понеділок, 13.03.2023, 11:23 | Повідомлення # 25 |
| Що поганого в тому , щоб попрацювати закордоном 5-8 років та повернутися в свою країну і купити там квартиру,побудувати будинок чи мати страт на бізнес? Так , ти отримуєш свободу. Адже , маючи додатковий дохід зі здачі картири , бізнесу ти маєш можливість працювати всього навсього 3 дні на тиждень (пів ставки). Решту коштів до зарплати тобі додає квартира,бізнес. Просто живеш і насолоджуєшся життям, знаючи, що є доходи, які не залежать від тебе, коли відчуваєш, що на тобі немає кредиту і забовязання працювати допоки не виплатиш всі борги. Є вільний час на родину,читаєш книги,маєш час на хобі,рибалку,ліс,город та сад. (насолоджуєшся). У випадку іпотеки закордоном , ти раб на 25років у гарній обгортці. (є страх втратити роботу,та потрібно вставати кожного ранку на роботу протягом 25років мінімум). Працювати завжди, а взамін вам як слухняному рабу дадуть їжу, квартиру (яка не ваша на найближчі 20-30 років) Не хочеться купляти в Україні (через ризики), то купляйте в Польщі (НАТО). працюючи в Англії,Голандії,Німеччині за 5 років реально заробити. (сімейні парі на житло у Польщі) P.S В Польщі, багато людей їздили на заробітки в Англію,Голандію,Німеччину поверталися додому
|
|
| |
Анонімно | Дата: Вівторок, 21.03.2023, 15:59 | Повідомлення # 26 |
| Висновки, можуть бути такими :Америка тупо "поімєла" Україну, починаючи ще з 1994. Бо це треба бути психічнохворим народом, щоб подарувати ядерну зброю, що вартує 300 млрд доларів... Майдан - то є розводняк, якого дідька Америка відверто втручається в справи України? І це все почалося ще в 90 роки, дерибан України. Шановні українці, ви на фіг не потрібні Заходу!!! Як би Захід захотів, то давно б дали зброю, війна б закінчилась...Їм вигідно знищувати українських патріотів. ІДЕ ТУПЕ ЗНИЩЕННЯ УКРАЇНЦІВ, люди цього не хочуть розуміти. Їм так комфортніше.
|
|
| |
Olenochka | Дата: Середа, 22.03.2023, 14:16 | Повідомлення # 27 |
| Сутність західного світу,в тому числі Канади,-великий надуманий пшик.Нічого натурального,все на соплях,і хати,і іда,і відносини між людьми ,і пожиттєве рабство заради того дорогого з тирси.Але вміють ту пустишку гарно припіднести і продати, потім працездатний нарід запрошують до себе і втюрть їм ніби добровільно оцю всю бузу.А вдячні емігранти тільки потім допетрть цей весь гешеіт(коли по-вуха в боргах,коли втрачене здоров‘я від іди і гонки за грішми).Ось така правда,нажаль…..
|
|
| |