Вірші для душі,вірші настрою.
|
|
Olenochka | Дата: Четвер, 07.06.2018, 20:26 | Повідомлення # 151 |
| Цитата Милая моя, милая,- Милому вымолить мало. Какой неземною силою Ты меня приковала?
Милая моя, скрытная, Кто тебе дал, по грешности, Эти глаза магнитные И руки нежнее нежности?
Если из них, любимая, Будет петля устроена, Сделай, чтоб жизнь моя Была ее удостоена.
Шею мою, Не спеша, Сдави Так, чтоб, слабея силою, Видел я долго глаза твои, Губы твои, любимая.
Глядя в очи остылые, Смейся, смейся… Не бойся!.. Пусть подумают, милая, Что мы оба смеемся.
Василий Федоров.
|
|
| |
Olenochka | Дата: Середа, 20.06.2018, 10:58 | Повідомлення # 152 |
| Ти моя люба, мила,
Всією душею тебе дуже люблю,
Між нами годинник, кілометри,
Тобі душу свою я дарую.
Ми побачимося скоро з тобою,
І тебе буду знову обіймати,
Розставань не варто боятися,
Потрібно з гордістю їх приймати.
І для нас це як випробування,
І його пережити зможемо ми,
Між нами панує розуміння,
І у нас з тобою спільні сни!
|
|
| |
Olenochka | Дата: Середа, 20.06.2018, 11:14 | Повідомлення # 153 |
| ..і тицяєш носом в усі закапелки й шпарини шукаєш людину настирніше аніж наркотик хоча невідомо на що тобі інша людина коли й сам до себе нечасто поборюєш спротив
прийняти себе й полюбити – то ціла наука прийняти й довіритись іншому – істине диво віддати – хай метафорично – і серце і руку віддатися волі чужій як це тільки можливо
(с) Іздрик
|
|
| |
Olenochka | Дата: Пятниця, 22.06.2018, 14:54 | Повідомлення # 154 |
| Девчонка.
Девчонка на дороге плачет Взахлеб, И слезы будто град. А отчего бы? - Не иначе, Ушиблась, - Люди говорят.
Прошла всего одна минута. И вот она же чешет лоб. И, показав язык кому-то, Уже смеется, Да взахлеб!
Слезинок даже не утерла. Теперь пойми её поди. Видать, что у неё по горло И слёз, и смеху впереди.
Александр Люкин. #Литература #Поэзия #Стихи
|
|
| |
Olenochka | Дата: Четвер, 28.06.2018, 22:42 | Повідомлення # 155 |
| Людська душа немов вокзал, Там безліч зупинялось перехожих… Когось ти зустрічав і проводжав, А з кимсь прощався... і назавжди, може…
Хтось був в душі одну єдину мить, А хтось чекав роками на потрібний потяг, Хтось змушував тебе для щастя жить, А хтось життя все планував на потім…
Хтось шлях тобі вказав потрібний, А хтось тебе з дороги просто збив, Хтось вірив в тебе, в твої перемоги, А хтось у душу тільки плюнути хотів…
Та ти не закривав дверей нікому, Ти знав, що так потрібно і так є - Немає на шляху життя звичайних перехожих - Це Доля в різних образах перед тобою постає!
Вона одна тебе і б’є й голубить, Вона тебе гартує і постійно вчить, І щоб урок її важливий ти засвоїв Душа повинна через себе купу люду пропустить…
© Світлана Пазиченко
|
|
| |
Olenochka | Дата: Пятниця, 06.07.2018, 14:41 | Повідомлення # 156 |
| Прокидаєшся зранку й одразу залежиш від кави – від нав’язливих звичок, розписаних в модних книжках. Задаєшся питанням – а чи ти собі не лукавиш, Захлинаючись книгами Бредбері й романсами Вакарчука?
У звичайних масштабах, розпинаючись на хрест мейнстріму. В планетарних – лишаєшся краплею в морі. Прокидаєшся зранку й одразу залежиш від гриму. І аморфний завжди супиш брови в часи непокори.
Все шукаєш квитки, що везуть поза межі країни – Із цнотливо прекрасної, як ти кажеш друзям у барі. Як просив Симоненко, любиш в щасливу годину, Та державу ненавидиш, як Люмен навчив на гітарі.
Незалежність – проходить крізь рупор стійких ідеалів. Для матерій, на жаль, - своєрідна і швидкоплинна І коли ти себе не гартуєш (умовно) зі сталі, То на мапі планет – ти від всього залежна людина.
За твоєю спиною в новинах трублять театрали. Пишуть мудрі книжки вузькочолі екс-президенти. І коли незалежність уже випадково проспали, Прокидаєшся зранку й вдаєшся ловити моменти.
І під хвилями впливів - хтось лівий, хтось правий, хтось бравий Коли міцно напружуєш в спротиві груди і спину Хтось про тебе комусь розповість, і уже не злукавить, Що наземні боги не зламали маленьку людину.
(с) Надя Суха
|
|
| |
Olenochka | Дата: Пятниця, 13.07.2018, 19:08 | Повідомлення # 157 |
| Ненавиджу простих до отупіння І зручних до нудотності людей! З грудей не чуть буремного двигтіння, Ні тишини спокійного горіння Або ж довіку впевнених ідей.
.....................................................М. Вінграновський
|
|
| |
Olenochka | Дата: Субота, 21.07.2018, 11:32 | Повідомлення # 158 |
| є така річ – точка неповернення а є ще кажуть горизонт подій я раніше був майже впевнений що людині не варто бути самій
що людина повинна мати пару бодай пару друзів чи пару калош бо та котра над чайником пара – це просто хмара де ховається дощ
нехай несправжній хай потенційний та попри все – небесна вода навіть якщо вона кислотна відстійна навіть якщо вона – чорна біда
так от із чайником я ще можу жити однак терпіти людину поруч – вже ні бо в своєму малому приватному світі почуваюся як на громадянській війні
хоч ніби-то й нема з ким воювати – все воно майже рідне і навіть трохи своє але стрьомно бачити у власній хаті інших вкотре згадуючи що інші таки є
ну й нехай собі будуть значить я не самотній тут немає поділу на «чужий» і «свій» але я вже звик сам стелити собі постіль і зникати вві сні як за горизонтом подій
точку неповернення таки перейдено хоч невідомо куди цей перехід веде тож віднині лишаюся жити з дзеркалом несуттєво – як довго несуттєво – де
....................................................................Ю. Іздрик
|
|
| |
Olenochka | Дата: Субота, 11.08.2018, 11:19 | Повідомлення # 159 |
| Поволі літо відпливає У гості осінь вже спішить Жовтіє листя й опадає Й осінній дощик буде лить А поки люди ще пітніють Не покидає нас жара Проміння сонця тіло гріють Це найспекотніша пора А літній вечір незабутній По тілу шрам від комара І відпочинок у Карпатах Поклич у гості дружбана!! Вогонь палатки сяють зорі Лиш ти і друг на відпочинку А хтось гуляє там на морі Й дівчата труть засмаглу спинку А на природі там крутіше Побудь в Карпатах ще годинку Повітря друже там чистіше Ти не у місті й не в будинку!!
А водоспади ці прозорі Й навколо гори ліс поля І їх історія казкова Як жити хочу там і я І лиш розмови тут до ранку Із казанком біля вогня Дивлюсь на зорі ці казкові Живу і мрію як дитя Але вже час додому друже Бо сходить сонце за горою Ми знов повернемось в Карпати Візьмемо друзів ще з собою А вдомі нас чекає мати Усе Карпати нам вже час За вами буду сумувати Наступний рік чекайте нас!!!
І цей останній місяць літа Профукати його не смій І сохнуть біля хати квіти На Бистрицю давай мерщій Бери друзяк хай йдуть і діти Мути пікнік готуй шашлик І друзі будуть шаленіти І чутно буде їхній крик Бо друзі вміють веселитись Ну ти по ходу до них звик Жара веселощі і люди Життя чувак це класна річ Ми постаріємо з тобою В очах настане темна ніч А сонце сходить за горою Навіє спогади всім нам Краса тих гір вона зі мною Залиш мене чуваче там!!! Писав Slavik позитивний чувачок "PoZitiV"!!!
|
|
| |
Olenochka | Дата: Неділя, 19.08.2018, 11:58 | Повідомлення # 160 |
| Кто битым жизнью был, тот большего добьётся, Пуд соли съевший выше ценит мёд. Кто слёзы лил, тот искренней смеётся, Кто умирал, тот знает, что живёт.
Омар Хайям
|
|
| |
Olenochka | Дата: Пятниця, 31.08.2018, 00:12 | Повідомлення # 161 |
| Не любов, не примха й не пригода — Ще не всьому зватися дано! Ще не завжди у глибоких водах Відшукаєш непорушне дно!
І коли твоя душа воскресла Знову мчиться у осяйну путь — Не питай, чиї натхненні весла Темний берег сміли відштовхнуть.
Не любов, не ніжність і не пристрасть... Але серце — збуджений орел! Пий же бризки, свіжі та іскристі, Безіменних, радісних джерел!
Олена_Теліга
|
|
| |
Olenochka | Дата: Четвер, 06.09.2018, 00:19 | Повідомлення # 162 |
| ..... серце вечеря своїм сподіванням, І думка-порадниця мріями свіжими, Вечеряють очі просторами ніжними, І губи вечеряють чистим мовчанням...
..............................................М. Вінграновський
|
|
| |
Olenochka | Дата: Вівторок, 11.09.2018, 21:25 | Повідомлення # 163 |
| "Ти в порядку?"- не запитав,а лиш змовчав. Ти знаєш як буває важко, коли не чують, що кричав.
Не чують, бо кричить душа, Глибин якої всім не осягнути. І навіть, якщо дивом полегша, Не зможе розум усього забути.
Найгірше, коли той, хто сниться, Дурницями твої слова вважа. І хочеться крізь землю обвалиться, Позбутись неповаги багажа.
Не смійте,любі,говорити "Це дрібниці", Бо в кожного своє болить. Прислухайтесь і може в свому криці Хтось таємницю перед вами оголить.
Ira Diakun
|
|
| |
Olenochka | Дата: Четвер, 03.01.2019, 10:28 | Повідомлення # 164 |
| Твої долоні лагідні, гарячі Вивчали коси, родимки на дотик… Живили щастям мрії нетерплячі, Фантазіям даруючи висОти… Твої тоненькі пальці… симетричні… Блукали тілом, як у небі хмари… Гортали сни ночами… еротичні, Втирали в шкіру кращі в світі чари… Твої засмаглі витончені руки В пориві шалу… наче танцювали… Вивчали стегна, груди, серця стуки… Був кожен жест доречним… досконалим…
|
|
| |
Olenochka | Дата: Вівторок, 08.01.2019, 17:55 | Повідомлення # 165 |
| Любите тех, кто просто рядом, Кто не посмеет изменить, Кто согревает теплым взглядом, Кто просто помогает жить.
Важнее в жизни ведь, не вид, Обманчив часто он бывает, Не то красиво, что блестит, Красиво то, что согревает…
Александра Богатенко
|
|
| |